Salade Marokkaanse kip en couscous, een rijkgevulde maaltijdsalade met verse spinazie, couscous, kikkererwten, feta en heerlijke kruiden uit de Marokkaanse keuken. Deze maaltijdsalade met Marokkaanse kip tovert de zon op je bord, je waant je even ver weg. Natuurlijk deel ik dit makkelijke recept met je, deze salade Marokkaanse kip mag deze zomer niet ontbreken!
Zomer… dé tijd om lekkere makkelijke rijkgevulde maaltijdsalades op tafel te zetten. Of mee te nemen in de picknickmand en lekker naar buiten te gaan. Deze salade Marokkaanse kip en couscous is echt een van mijn favoriete recepten voor mooie zonnige dagen. De salade is allesbehalve saai en zit boordevol smaak. Ook is het heerlijk om de salade Marokkaanse kip al van tevoren klaar te maken, zo kunnen we er zo op uit!
Salade met Marokkaanse kip
Maaltijdsalade recepten, je kunt er wat mij betreft niet genoeg van hebben! Wel vind ik het belangrijk dat een maaltijdsalade écht goed gevuld is, én goed op smaak! Voor deze salade Marokkaanse kip heb ik heel wat lekkers om hem goed vullend te maken, wat dacht je van in de oven geroosterde kikkererwten en kruidige couscous!
Natuurlijk mogen lekker veel groenten niet ontbreken in deze salade Marokkaanse kip. Als basis gebruik ik rucola en verse bladspinazie, veel groen dus en veel vitaminen en mineralen. Verder vul ik de salade Marokkaanse kip met rode paprika – lekker zoet -, amandelen voor de gezonde vetten en een handje rozijnen mag ook niet ontbreken.
Marokkaanse kip
En de Marokkaanse kip is natuurlijk dé absolute ster van deze maaltijdsalade! Zachte malse stukjes kip in een marinade met Marokkaanse kruiden. Met deze marinade met onder andere koriander, kurkuma, komijn, gerookt paprikapoeder en kaneel waan je je zo in de Noord-Afrikaanse keuken! De marinade kun je al van tevoren klaar maken, zo kunnen de smaken goed intrekken.
Het maken van deze maaltijdsalade met Marokkaanse kip is natuurlijk verder een fluitje van een cent. Een salade in elkaar zetten, is immers geen hogere wiskunde! Ik zou je aanraden de salade met kip en couscous al in de middag klaar te maken, zo mengen de smaken goed door elkaar en dan beloof ik je; dit is weer echt zo’n recept dat je keer op keer gaat maken!
Meer maaltijdsalade recepten:
Kom maar door met de zomer hoor, ik vind het hoogste tijd! En vooral omdat ik dan weer vaker een maaltijdsalade op tafel kan zetten. Kun je ook nog wel wat inspiratie gebruiken? Ga dan eens aan de slag met een van de volgende maaltijdsalade recepten:
- Sperziebonen salade met krieltjes en feta
- Pastasalade met kip en pesto
- Mexicaanse salade
- Tortellini salade met salami en mozzarella
- Salade met pittige kip
- Taco salade met gehakt, mais en zwarte bonen
Ingrediënten
Voor de Marokkaanse kip:
- 300 gram kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel kaneel
- ½ limoen
- ½ theelepel cayennepeper
Voor de salade:
- 150 gram couscous
- 80 gram rucola
- 100 gram verse bladspinazie
- ½ komkommer
- 1 rode paprika
- 100 gram kikkererwten
- 75 gram feta
- 25 gram amandelen
- 25 gram rozijnen
- 1 salade ui
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- olie (om te bakken)
Voor de dressing:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel honing
- snuf zout
Bereiden
- Begin met het maken van de marinade voor de Marokkaanse kip door in een schal de olijfolie, koriander, kurkuma, komijn, gerookt paprikapoeder, kaneel, cayennepeper te mengen met het sap van ½ limoen.
- Snij de kip in blokjes en schep deze door de marinade. Zet even apart. Je kunt de kip gerust de avond van tevoren al marineren.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met bakpapier en spreid hier de kikkererwten op uit. Besprenkel met wat olijfolie en gerookt paprikapoeder en schuif voor 15 minuten de warme oven in.
- Doe de couscous in een hittebestendige schaal en schenk hier 300 ml kokend water bij. Voeg de kurkuma en kaneel toe en laat rustig wellen. Schep tussendoor even om.
- Snij de komkommer en rode paprika in fijne blokjes.
- Doe de rucola samen met de spinazie in een grote schaal. Voeg hier de komkommer, paprika en couscous aan toe.
- Verwarm wat olie in de hapjespan en bak hierin de Marokkaanse kip met de marinade mooi goudbruin.
- Hak de amandelen grof en snij de salade-ui in fijne ringen. Verkruimel de feta tot fijne stukjes. Voeg toe aan de schaal met salade.
- Voeg de geroosterde kikkererwten samen met de Marokkaanse kip, de amandelen en rozijnen toe aan de schaal met salade.
- Maak een eenvoudige dressing klaar van olijfolie, citroensap, honing en een snuf zout.
- Hussel alle ingrediënten en de dressing voor de salade met Marokkaanse kip en couscous goed door elkaar en smullen maar!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor salade met Marokkaanse kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.
1 reactie
We hebben genoten van je salade! Echt heerlijk Deze gaat vaker op het menu komen dankjewel voor het delen