Weet je wat ik vind met Kerst? Dat het lijkt alsof je ineens heel moeilijk moet gaan doen… Dat er ineens over de top gekookt moet gaan worden, terwijl het er volgens mij toch om gaat dat je lekker eet. Met de liefste mensen om je heen, ontspannen aan tafel zit, en dat het gezellig is. Ik ben echt geen chefkok en ga dat met Kerst ook niet ineens proberen. Risico op dat iets mislukt is mij te groot. Dus zet ik deze salade gerookte kip, mango en avocado op tafel. Je zou er zelfs nog een kip cocktail van kunnen maken, maar mijn thema van dit jaar is no stress dus ik heb het gerecht op een bordje gelegd.
Ik zal je maar eerlijk zeggen dat ik dit jaar niet zo goed was voorbereid. Normaal gesproken weet ik in oktober al wat ik wil gaan koken voor de Kerst en ben ik in november klaar met het uitwerken van de recepten en de foto’s. Dit jaar liep het allemaal anders… Dat huis, dat prachtige nieuwe huis, dat vroeg en vraagt zoveel tijd. Dat is precies waarom mijn Kerst thema no stress is, want ik heb eigenlijk genoeg andere dingen te doen.
Ik merkte dan ook dat ik bij het bedenken van mijn kerstrecepten weer terug val op klassiekers. Op makkelijke recepten die eigenlijk iedereen wel lekker vindt. En waarom zou ik het ook moeilijker maken dan dat? Als de gasten aan tafel allemaal lekker eten en het gezellig is, dan is mijn Kerst geslaagd hoor! Eerder deelde ik al een recept voor bospaddenstoelensoep met truffelolie en voor kalkoen ragout met kastanjechampignons met je. Ook van die tijdloze gerechten die iedereen lust!
En een klassieke kip cocktail kan ook altijd. Maar dan heb ik er deze keer een salade op een bordje van gemaakt. Je kunt natuurlijk ook de ingrediënten in een glaasje serveren, staat misschien net iets sjieker voor met de Kerst. Ik zeg; kijk maar wat je wilt doen. Als je maar heerlijke dagen gaat hebben, met alle fijne mensen dicht om je heen. Lekker lang aan tafel en deze salade gerookte kip, mango en avocado als voorgerecht!
Nodig
- 2 kleine schaaltjes
- 4 bordjes
Ingrediënten
- 150 gram gerookte kipfilet
- 1 avocado (eetrijp)
- 1 rijpe mango
- 75 gram rucola
- 50 gram taugé
- 50 gram walnoten
- verse koriander (paar blaadjes)
Voor de chili-dressing
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels chilisaus
- chilivlokken
Bereiden
- Begin met het bereiden van de dressing. Wanneer je straks de mango en avocado gaat snijden, zullen deze snel gaan verkleuren, dus eerst de dressing!
- Meng in een schaaltje 2 el mayonaise met 2 el Griekse yoghurt en 2 el chilisaus. Strooi er nog wat chilivlokken over heen.
- Breng in een waterkoker wat water aan de kook. Schenk dit in een klein schaaltje en dompel hier de taugé even in onder. Giet daarna af in een vergiet.
- Snij de gerookte kipfilet in flinterdunne plakken.
- Snij de mango langs de pit doormidden en verwijder de schil. Snij in dunne plakken.
- Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snij daarna dunne plakjes van de avocado.
- Begin met het opmaken van de salade door eerst wat plakjes mango op een bordje te leggen. Leg hier de plakjes avocado overheen en daarover heen de gerookte kipfilet. Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn.
- Leg nu op elk bordje een flinke pluk rucola en vervolgens wat taugé.
- Brokkel de walnoten grof en verdeel deze over de borden. Serveer de salade gerookte kipfilet, mango en avocado met de chilidressing en wat blaadjes verse koriander.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVoorbereiden:
- De dressing kun je al van tevoren klaar maken. Bewaar in de koelkast.
- Het snijden van de ingrediënten voor de salade gerookte kip, mango en avocado kan echt pas vlak van tevoren. Dit is niet veel werk, maar vanwege verkleuring zou ik dit niet al eerder doen.
Menu suggestie
**
Salade gerookte kip, mango en avocado
***
Zalm in Italiaanse kruidenkorst
Italiaanse groenten uit de oven
***
Tiramisu met stoofperen en chocola
**
Ga je aan de slag met dit recept voor salade gerookte kip, mango en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube