Romige champignonsoep gemaakt van kastanjechampignons! Als dat geen ultiem herfst recept is. Een kom lekkere warme soep gaat er bij mij op herfstdagen altijd wel goed in hoor! En zo’n soepje maak ik het liefst gewoon zelf klaar. Er staan inmiddels al zoveel soep recepten op de blog en toch blijf ik er elke keer nieuwe recepten aan toevoegen. Gewoon omdat ik zo gek ben op vers gemaakte soep. Het liefst van heel veel groenten! Bij de herfst denk ik ook aan champignons, dus vandaag het recept voor een makkelijke, heerlijke romige champignonsoep. Lekker met een broodje ernaast, dan is je makkelijke maaltijd weer klaar!
Zelf champignonsoep maken
Zelf soep maken is echt heel eenvoudig! En zoveel lekkerder dan de kant-en-klare soepen die je in de supermarkt kunt kopen. Ook deze romige champignonsoep maak je in een handomdraai zelf klaar. En het grote voordeel is dat je er precies in stopt waar jij (en ik!) blij van wordt! Niets geen onnodige ingrediënten maar alles vers en puur. Heerlijk toch!
Champignonsoep van kastanjechampignons
Een kom warme soep kan natuurlijk het hele jaar door, maar vooral in de herfst kan ik er erg van genieten. Als warme lunch maar ook als makkelijke avondmaaltijd. Zelf champignonsoep maken is echt zo gepiept. Ik gebruikte voor dit recept alleen kastanjechampignons want die stonden nog in de koelkast. Maar je kunt natuurlijk van verschillende paddenstoelen soep maken. Een mix van bijv. bospaddenstoelen zoals oesterzwammen, shiitake en porcini kan ook heel goed.
Voor deze romige champignonsoep vind ik het fijn om mijn blender te gebruiken. Die heeft een warmtebestendige kan waarmee je dus zelfs warme soep heel zacht kunt blenden. Dat is toch net even anders dan hoe je met een staafmixer de soep glad maakt. Natuurlijk kan dat ook hoor, de smaak gaat er in elk geval niet minder om zijn!
Nodig
Ingrediënten
- 400 gram kastanjechampignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 ml groentebouillon
- 100 ml (plantaardige) kookroom
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 theelepel komijn
- snuf zout
- verse peterselie
- olie om te bakken
Bereiden
- Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon.
- Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in grove stukken.
- Verwarm wat olie in de soeppan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de champignons ook toe.
- Laat de kastanjechampignons zo’n 5 minuten mee bakken.
- Schenk dan de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg de tijm en rozemarijn toe. Laat de champignons zo’n 12-15 minuten koken tot ze echt goed zacht zijn. Draai het vuur onder de soeppan uit.
- Ik gebruik dus graag mijn blender om mijn soep heel smooth te maken, maar je kunt ook een staafmixer gebruiken. Blend de champignons met de bouillon tot een gladde soep.
- Schenk nu de (plantaardige) room bij de champignonsoep en zet de pan nog even op het vuur om iets op te warmen. Breng de soep verder op smaak met komijn en een snuf zout. Serveer met verse peterselie en een heerlijk borrelbrood!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor romige champignonsoep met kastanjechampignons? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s door Renske van Buren