Zo vlak voor het weekend heb ik nog een heerlijk makkelijk recept voor je! Ik had dit eigenlijk al eerder willen delen, maar deze week liep het even anders dan gepland….Daarover zo meer. Dit recept voor foe young hai stond al heel lang op mijn lijstje van gerechten die ik nog eens zelf wilde maken. Vroeger – nu klink ik oud – vond ik dit altijd zo heerlijk bij de Chinees. Net als veel andere gerechten overigens. Maar ik kreeg áltijd buikpijn als ik daar had gegeten, dus no more Chinese for me…. Zelf maken kan natuurlijk wel en ik maakte een hele snelle, makkelijke variant. Namelijk roerbak foe young hai. Want zeg nou zelf, alleen als je echt Chinees bent lukt, het toch om zo’n omelet boordevol groenten netjes om te draaien?! Precies…
Afgelopen weekend vierde Senna – de oudste – nog haar kinderfeestje. Een heel gezellig slaapfeestje, met 7 meiden en gelukkig nog wel iets van slaap… maar toch, ik had wel even tijd nodig om bij te komen. Vol goede moed dook ik op mijn eerste werkdag de keuken in, maar daarna viel ik toch even om. Lang verhaal kort, deze roerbak foe young hai had ik dus al uit willen werken, maar dat heb ik even uitgesteld.
Het zat er al een beetje aan te komen. Vorige week meldden de meiden zich al met verkoudheid, koorts, keelpijn en hoofdpijn. En het enige dat ik dan altijd maar probeer is om goed voor ze te zorgen en zelf ongeschonden uit de strijd te komen. Dat leek redelijk te lukken, tot afgelopen week. Maakt ook niet uit, ik begreep dat er een dikke griepgolf over het land gaat en dan valt me dit nog mee…
Foe Young Hai recept
Dit recept voor foe young hai stond al heel lang op mijn lijstje van wil ik nog eens maken. Vroeger – toen ik nog wel eens bij de Chinees afhaalde – koos ik altijd voor foe young hai. En babi pangang, ga ik ook nog eens mee aan de slag. Zo had ik nog meer favorieten… binnenkort dus nog meer Chinees voor beginners, ik trap vandaag af met dit heerlijke ei-gerecht echt barstensvol groenten. En natuurlijk maak ik de zoetzure tomatensaus er ook zelf bij!
Ingrediënten
- 3 wortels
- 1 stengel bleekselderij
- 1 rode paprika
- 100 gram kastanjechampignons
- 1/2 prei
- 1/2 courgette
- 1 potje doperwten (klein)
- 75 gram taugé
- 6 eieren
- olie (om te bakken)
Voor de zoetzure tomatensaus:
- 400 gram tomatenblokjes (in blik)
- 2 eetlepels ketchup
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels rijstazijn
- 2 theelepels gemberpoeder
- olie (om te bakken)
Bereiden
- Begin met het maken van de zoetzure tomatensaus. Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in een kleine steelpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan.
- Schenk de tomatenblokjes erbij en doe ook de ketchup, ketjap, honing, rijstazijn en gemberpoeder erbij. Breng aan de kook en laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Voor de foe young hai maak je de wortels, bleekselderij, paprika, kastanjechampignons, prei en courgette schoon en snij je deze fijn. Spoel de doperwten even af onder de kraan.
- Verwarm wat olie in de grote koekenpan en bak als eerste de wortel, bleekselderij en paprika aan. Laat 2 tot 3 minuten zachtjes garen en voeg dan de kastanjechampigons, prei en courgette toe. Bak 5 minuten mee zodat de groenten wat zachter zijn geworden.
- Voeg als laatste de doperwten en taugé toe. Schep nog even om.
- Tik de eieren boven een kom en kluts ze los met een garde. Schenk het ei bij de groenten en begin met omscheppen. Ik heb geen geduld gehad om een mooie omelet te bakken en deze netjes om te keren. Deze roerbak foe young hai is klaar als het ei gestold is.
- Serveer de roerbak foe young hai met zilvervliesrijst en de zoetzure tomatensaus. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor roerbak foe young hai met zoetzure tomatensaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
4 reacties
Was heerlijk! Had voor mij wel iets pittiger gemogen
Volgende keer een rood pepertje toevoegen! Lijkt mij ook lekker!
Hoi Reny,
Een heerlijk gerecht.
Gebruik je ketjap manis of ketjap asin?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Culinaire groetjes,
Manolito
De zoete, dus de ketjap manis! Eet smakelijk!!