Noedels met biefstuk en groenten. Van die gerechten die echt binnen 20 minuten op tafel staan…. Ideaal! Hoeveel heb jij er in je repertoire? Als je het mij vraagt zijn dat er standaard te weinig. Want ik hou ook wel van een beetje variatie op zijn tijd. Met de temperaturen van de afgelopen dagen ging ik voor makkelijk en snel en maakte ik deze roerbak beef met noedels en paksoi klaar. Een eenvoudige Oosterse maaltijd zonder pakje of zakje. En met een frisse komkommersalade erbij is dit wat mij betreft prima voor een drukke doordeweekse dag.
Roerbak biefstuk met noedels
Nou ja, kleine spoiler dan vooraf… Dit gerecht voor roerbak beef met noedels en paksoi staat niet helemaal in 20 minuten op tafel…. Daar gaan we weer, hoor ik je denken. Toch weer lang in de keuken staan…. Nee, dat is niet waar, want eigenlijk is het heel simpel. Om het vlees op smaak te brengen gebruik ik geen kant-en-klare mix maar maak ik zelf een marinade klaar. En het is nou eenmaal het allerlekkerst als die marinade even in kan trekken.
Zelf vlees marineren is echt zo gepiept. Ik maakte een redelijk standaard Oosterse marinade en liet de biefstuk daar een half uurtje in badderen. In de tussentijd snij ik dan vaak de groenten al en zet ik de pannen klaar. Als we dan richting etenstijd gaan, ben ik echt zo klaar. En ondanks dat ik echt heel erg veel van koken hou, ben ik toch wel heel gelukkig als dat me doordeweeks niet al te veel tijd kost….
Ingrediënten
- 250 gram biefstuk (in fijne reepjes)
- 200 gram noedels
- 1 paksoi
- 2 rode puntpaprika's
- 1 broccoli
- 1/2 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 limoen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- olie om in te bakken
Bereiden
- Maak als eerste de marinade klaar voor de beef reepjes. Doe hiervoor het sap van de limoen samen met de olijfolie, sesamolie, sojasaus en vissaus in de schaal. Snij de rode peper in fijne ringen en pers de knoflook. Doe samen met de biefstukreepjes in de schaal, schep goed om en laat zo'n 30 minuten staan.
- Snij de roosjes van de broccoli af en doe deze in de pan. Vul met een klein laagje water en kook de broccoliroosjes in 3 a 4 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.
- Gebruik dezelfde pan om de noedels in te koken. Breng water aan de kook en volg de aanwijzingen op de verpakking. De Udon noedels die ik gebruik, zijn in zo'n 8 minuten gaar.
- Snij de onderkant van de paksoi en was de stengels en de bladeren. Maak de paprika's schoon. Snij van de paksoi en paprika fijne reepjes.
- Zet de wokpan op het vuur. Schep de beef reepjes in de pan (de marinade hou je nog even achter) en bak het vlees kort aan. Voeg daarna de paksoi, paprika en broccoliroosjes toe en roerbak op hoog vuur zo'n 4 a 5 minuten mee. Schenk daarna de marinade weer in de pan. Voeg eventueel nog wat extra sojasaus toe.
- Giet de noedels af en schep deze door de beef en paksoi.
- Serveer de roerbak beef met noedels en paksoi met wat komkommer erbij. Lekker fris!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor roerbak beef met noedels en paksoi? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube