Als je mij vraagt naar mijn lievelingseten, dan wil ik altijd 100 dingen zeggen. Want ik vind zo veel lekker! Eigenlijk zijn er weinig dingen die ik niet lust… Had je me die vraag gesteld toen ik nog jong was, dan wist ik altijd in 1 keer het antwoord. Namelijk, rode kool met appel en kaneel. Maar dan wel door mijn moeder zelf gemaakt!. Zo’n grote pan die uren staat te stoven, en de heerlijke geuren die dan door het huis gingen. Dit recept hoort echt bij de herfst en moet je zeker een keer proberen!

Rode kool seizoen
Wat dat betreft vind ik het wisselen van de seizoenen nooit zo heel vervelend. Want er zijn dus weer heel wat groentesoorten volop verkrijgbaar…. Ik heb al helemaal zin om aan de slag te gaan met pompoenen. Of boerenkool. Of andijvie. En rode kool met appel en kaneel natuurlijk! Lekker in een ovenschotel, of met stoofvlees en aardappeltjes.

Rode kool recept
Uiteraard kun je rode kool al voorgekookt of uit de diepvries kopen. En dan ben je zeker sneller klaar dan met deze variant. Maar weet je wat het is, als je zelf deze rode kool met appel en kaneel klaar maakt, is ie echt zoveel lekkerder! Super zacht, vol van smaak. En bonus, het huis ruikt ook gelijk naar herfst! Natuurlijk hoort er ook zelfgemaakte appelmoes bij, voor mij dan…


Ingrediënten
- 1 rode kool
- 2 zoete appels
- 1 steranijs
- 2 stokjes kaneel
- 500 ml water
- 2 eetlepels diksap
- 6 a 8 eetlepels balsamico azijn
- 3 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 40 gram roomboter
Bereiden
- Snij de rode kool in flinterdunne reepjes. Hier kun je een keukenmachine voor gebruiken, of met de hand goed dun snijden.
- Doe de rode kool in de pan. Schil de appels en snij in partjes. Maak er daarna kleine stukjes van. Voeg toe aan de pan met rode kool.
- Leg de kaneel, steranijs, laurierblaadjes en kruidnagels op de rode kool.
- Schenk 500 ml water, 2 el diksap appel en de balsamico azijn bij de rode kool. Snij de boter in blokjes en leg deze tussen de rode kool.
- Zet op het vuur en laat deze rode kool met appel en kaneel minstens 2 uur stoven. Het lekkerst is de rode kool als het kookvocht helemaal is opgenomen en verdampt.
- Haal de kaneelstokjes, steranijs, laurierblaadjes en kruidnagels uit de pan. Laat de herfst maar komen!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor rode kool met appel en kaneel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
5 reacties
Rode kool, yum!
Wat doe je met de boter?
Rode kool goed klaar gemaakt is heerlijk en jouw variant klinkt ook heel smaakvol.
Ik ga deze ook eens proberen, dankjewel voor dit fijne recept.
Ga het nu maken, alvast voor morgen.
Wat gebeurt er met de boter?
Leuk recept, maar is 2 uur stoven niet heel erg lang?
Bij andere recepten is de stooftijd korter, of is het ook een gevoelskwestie en is het klaar wanneer ik vind dat het klaar is?
Door de rode kool zo lang te stoven wordt ie heerlijk zacht… uiteraard kan het ook korter, maar door lang te stoven wordt het nog lekkerder!