Rode bieten risotto, heerlijke romige risotto met rode biet, krokante walnoten en knapperige spekreepjes. En uiteraard lekker veel Parmezaanse kaas. Deze rode bieten risotto is ultiem comfort food als je het mij vraagt en ik zet het liefst elke week een pan met risotto op tafel. Het fijne aan dit Italiaanse rijst gerecht is dat je er alle kanten mee op kunt. Vandaag een meer herfstige variant met als de rode biet als ster van de show!
Rode bieten risotto is niet alleen een feestje op het bord, het is ook een boost voor je gezondheid. Deze prachtige roze risotto heeft alles wat je zoekt in een maaltijd die voedzaam, vullend en verrassend van smaak is. Rode bieten staan bekend om hun krachtige antioxidanten, die niet alleen bijdragen aan de prachtige kleur maar ook helpen om je lichaam van binnenuit te beschermen tegen schadelijke stoffen!
Rode bieten risotto
En wat deze rode bieten risotto zo fijn maakt, is dat hij simpel te maken is, maar toch indruk maakt. De diepe, aardse smaak van de rode biet gaat perfect samen met de romige risotto en de krokante textuur van walnoten en spek. Dat beetje zout van de spekreepjes en de rijke smaak van Parmezaanse kaas maken dit tot een echt comfort food-gerecht. Het is zo’n maaltijd waar je tijdens het koken al blij van wordt, want zeg nou zelf – zo’n knalroze risotto op je bord maakt meteen vrolijk, toch?
Bovendien is dit gerecht ideaal voor een doordeweekse avond, omdat het snel klaar is! Serveer de risotto met een frisse groene salade voor een gebalanceerde maaltijd, of maak er een grotere portie van voor een etentje met vrienden. Want rode bieten risotto is ook het soort gerecht dat het goed doet bij gasten; het ziet er prachtig uit en smaakt net zo bijzonder als het eruitziet.
Risotto met rode biet
Rode bieten zijn supergezond voor je. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en essentiële voedingsstoffen! Het is dan ook een goed idee om ze wat vaker op tafel te zetten of in een recept te verwerken. Ik maakte eerder al eens een makkelijke stamppot met rode biet klaar en rode bietjes zijn ook ideaal om toe te voegen aan salades of om er een quiche mee te bakken.
Ben je toe aan een gezonde dosis comfort food met een herfstige twist? Deze rode bieten risotto biedt het allemaal: kleur, smaak, eenvoud en gezondheid in één pan. Geloof me, deze risotto wordt je nieuwe favoriete manier om rode biet op tafel te zetten!
Meer risotto recepten:
De smaak te pakken na het maken van dit makkelijke risotto recept en op zoek naar meer risotto recepten? Ga dan eens aan de slag met een van de volgende gerechten:
- Risotto met spinazie en gerookte kip
- Truffel risotto met gemengde paddenstoelen
- Risotto met pompoen en kastanjechampignons
- Tomaten risotto met Parmezaan
- Risotto alla Milanese
- Risotto met kip en champignons
Nodig
- Soeplepel
Ingrediënten
- 250 gram risotto rijst (Arborio)
- 400 gram rode biet
- 200 gram spekreepjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 750 ml bouillon (groente)
- scheut witte wijn
- 4 takjes verse tijm
- 4 takjes rozemarijn
- 50 gram walnoten
- Parmezaanse kaas
- peper
- olie
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
- Maak de bouillon klaar in een aparte pan.
- Verwarm wat olie in een pan met dikke bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan. Wanneer de ui glazig ziet, voeg je de risotto rijst toe.
- Bak de rijst zo'n 3 minuten mee, let goed op de korrel, wanneer er een wit puntje zichtbaar wordt, blus je de rijst af met witte wijn. Leg de takjes tijm en rozemarijn in de pan.
- Laat een minuut of 2 pruttelen en begin dan met het toevoegen van de bouillon. Schep steeds net zoveel bouillon in de pan dat de rijst 'onder water' staat.
- Bak in de tussentijd de spekreepjes uit in een koekenpan. Giet eventueel het vrijgekomen vet af (bewaar dit!) en bak de spekjes krokant.
- Snij de rode biet in fijne blokjes. Hak de walnoten fijn.
- Blijf bouillon bij de risotto scheppen tot de korrel bijna gaar is. Proef dus even tussendoor. Is de rijstkorrel beetgaar dan mag je het vuur uitdraaien. Voeg direct het vrijgekomen vet van de spekreepjes toe en roer goed door.
- Voeg de fijngesneden rode biet, walnoten en spekreepjes toe aan de risotto, meng door elkaar en breng op smaak met een snuf peper. Serveer de rode bieten risotto met Parmezaanse kaas.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor rode bieten risotto? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.