Wow, wat is er in anderhalve week ineens ontzettend veel gebeurd. En ik zei al dat ik moest schakelen, maar na de laatste berichten moet ik écht even schakelen. Voor mijn werk verandert er nog niet eens zoveel, ik breng normaal gesproken namelijk al heel wat uurtjes thuis en in de keuken door. Maar nu de kinderen fulltime thuis zijn, lopen mijn dagen ook wel anders. En daar moet ik wel even aan wennen. Met z’n allen zo dicht op elkaar vind ik aan de ene kant heel gezellig hoor, maar ik moet mijn plekje wel weer zoeken. Gelukkig heb ik dan altijd mijn favoriete plek en zo dook ik gisteren achter het fornuis om deze risotto met spinazie en kabeljauw klaar te maken. Een super makkelijk gerecht waarvan ik de ingrediënten zo uit mijn voorraadkast en vriezer toverde.
Het weekmenu dat ik afgelopen weekend deelde, stond ook al in het teken van vriezer-recepten. Maar om die vriezer nou steeds voller te gooien… dat houdt ook een keer op. Dus deed ik een rondje op zoek naar losse ingrediënten en toen kwam ik bladspinazie en kabeljauwfilets tegen. Ideaal voor een romige risotto, ultiem comfort food… Voor deze risotto zou je trouwens ook andere witvis kunnen gebruiken, of zalm zou ook kunnen.
Hoe is jouw eerste anderhalve week verlopen? Werk je thuis? Is er al een soort van ritme gekomen, waar je je draai in hebt gevonden? Ik ben ook in deze dagen veel online te vinden – het blijft toch mijn werk – en ik wil je nog even zeggen dat hoe je het ook doet, je doet het goed! Ik zie zoveel mensen stressen dat het allemaal niet helemaal lukt, maar hee… relax!
Blijf goed voor jezelf en je liefsten zorgen, maak het thuis gezellig. Geniet van het mooie weer (in de tuin of op gepaste afstand) en blijf positief! Ik vind het namelijk ook wel bijzonder om te realiseren dat mijn meiden zich dit altijd zullen blijven herinneren… en daar wil ik voor hen ook een mooie tijd van maken! Lekker blijven koken doe ik zeker ook, en dat dat helemaal niet zo ingewikkeld hoeft laat ik je zien met deze risotto met spinazie en kabeljauw. Waar ik voor extra comfort lekker veel Parmezaan over strooide!
Risotto met spinazie en kabeljauw
Voor 4 personen:
- 200 gr risotto rijst
- 2 kleine uien
- 3 teentjes knoflook
- 50 ml witte wijn
- 1 liter groentebouillon
- 450 gr bladspinazie (diepvries)
- 400 gr kabeljauwfilet (diepvries)
- 1/2 citroen
- peper
- olie om te bakken
- klontje boter
- Parmezaanse kaas
Nodig; pan voor de bouillon, pan met dikke bodem, grillpan
Bereiden: Maak als eerste de bouillon klaar. Laat deze op het vuur staan, maar niet koken.
Schil en snipper de uien. Maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan.
Voeg dan de rijst toe. Je ziet op de korrel een licht wit puntje, hoe langer je de rijst meebakt, hoe duidelijker dit puntje zichtbaar wordt. Dit betekent dat de rijstkorrel nu klaar is om het vocht op te gaan nemen.
Blus de rijst af met een scheut witte wijn. Laat zo’n 5 minuten pruttelen. Schep er dan 3 a 4 soeplepels bouillon bij.
Zorg dat de rijst net onder water staat en laat de bouillon aan de kook komen. Roer regelmatig door en voeg steeds weer nieuwe bouillon toe, net zo lang tot dat de rijst beetgaar is en de bouillon grotendeels is opgenomen. Laat de rijst zeker niet te gaar worden!
Zet in de tussentijd de grillpan op het vuur en laat deze warm worden. Leg de kabeljauwfilets zonder olie in de pan en grill ze zachtjes in ongeveer 5 minuten per kant gaar. Zet het vuur uit en pluk met een vork de filets uit elkaar tot kleinere stukjes.
Doe vlak voordat de risotto rijst gaar is de bevroren bladspinazie in de pan. Hier komt ook nog wat vocht uit, dus voeg nu geen bouillon meer toe! Laat de spinazie ontdooien. Voeg als laatste de kabeljauw toe.
Breng de risotto met spinazie en kabeljauw ten slotte op smaak met wat citroensap en peper en roer een flinke klont boter er doorheen.
Serveer met flink wat Parmezaanse kaas.
Ga je aan de slag met dit recept voor risotto met spinazie en kabeljauw? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
5 reacties
Halllo, dat lijkt me erg lekker! Ik wil dit graag maken maar ik maak me zorgen over de hoeveelheid vicht wat uit de spinazie komt. Ik zou deze ook nooit bevroren doir een risitto doen. Klopt dat wel?
Hi Marieke,
Daarom doe ik de spinazie erbij nog voordat de rijst gaar is. Het vocht dat uit de bevroren spinazie komt, wordt dan dus gebruik om de rijst verder te garen. Komt goed, ik heb het exact zo gekookt als in het recept staat!
Ik ga dit vanavond maken, lijkt me lekker en niet al te moeilijk. Maar hoeft de kabeljauw niet te ontdooien voor bereiding?
Ik heb de kabeljauw niet laten ontdooien, zo in de pan gedaan, op laag vuur. En daarna langzaam laten garen, dan kun je de vis zo uit elkaar halen met een vork!
Thx voor je snelle reactie. Scheelt echt tijd als het niet hoeft te ontdooien.