Rijst met pittig gehakt en ei, een schaaltje vol met comfort food en rijke Oosterse smaken. Als je nog op zoek was naar een makkelijk recept met rijst en pittig gehakt, dan weet ik zeker dat je hier blij van gaat worden. Dit is weer zo’n gerecht wat op het lijstje met ideale gerechten voor drukke doordeweekse dagen mag, want dit kommetje goodness staat ook nog eens binnen een handomdraai op tafel!
Pittig gehakt met rijst, wat groenten erbij – ik hou van broccoli in dit recept, maar pittige sperzieboontjes zijn ook een goed idee – en een gebakken eitje. Soms kun je ontzettend ingewikkeld maken wat eigenlijk heel eenvoudig is, deze makkelijke maaltijd is waarschijnlijk een van je nieuwe favorieten!
Rijst met pittig gehakt en ei
Zoals je wellicht wel weet, hou ik van echte makkelijke maaltijden. Ik hou er óók van om uren in de keuken te staan en lekker te experimenteren, nieuwe gerechten te bedenken en lekker lang te kokkerellen. Maar doordeweeks…. als er tussen het werken en sporten en alle drukte door nog een maaltijd op tafel moet komen, dan ga ik voor echt makkelijk.
Dit recept voor rijst met pittig gehakt, broccoli en een gebakken eitje is zo’n echt makkelijk gerecht. De rijst hoeft niet lang te koken, het gehakt bak je zo aan en de broccoli stoom je slechts even kort. Een eitje bakken is natuurlijk ook een fluitje van een cent, dus ja…. dit is je nieuwe favoriet tijdens de avondspits!
Pittig gehakt recept
Voor mijn snelle makkelijke maaltijden duik ik wel vaker de Aziatische keuken in. Op de een of andere manier is dat mijn to go als ik echt snel aan tafel wil. Meestal kies ik dan ook voor een recept met kip, bijvoorbeeld voor deze Oosterse roerbak kip met broccoli of een Thaise curry met kip en doperwten. Maar ook met gehakt zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel.
Het fijne aan gehakt vind ik dat je er nog zoveel smaak aan toe kunt voegen en je bijvoorbeeld het gehakt zo pittig kunt maken als je zelf wilt. Ik gebruik in dit recept sambal en een beetje sriracha saus, die zowel een beetje zoet als pittig is. Natuurlijk verschillen de smaken, dus wil je minder pittig of juist extra pit, experimenteer dan wat met deze smaakmakers!
Wil je toch liever vegetarisch? Dan kun je het gehakt in dit recept vervangen door vegetarisch gehakt of gebruik bijvoorbeeld linzen of andere peulvruchten. Ook zou je met tofu of met champignons aan de slag kunnen gaan!
In dit recept voor rijst met pittig gehakt serveer ik gestoomde broccoli en wat fijngesneden wortel als groente. Zoals gezegd zijn ook de Indonesische sajoer boontjes hier erg lekker bij. Ook kun je bijvoorbeeld wat paksoi kort roerbakken en bij het recept voor pittig gehakt met rijst serveren!
Meer snelle recepten met gehakt:
- Pasta met tomatensaus en gehakt
- Noedels met pittig gehakt
- Plaattaart met gehakt en paprika
- Mexicaanse burrito’s met gehakt

Ingrediënten
- 300 gram rijst
- 400 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 rode peper
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel sriracha saus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel rijstazijn
- 1 eetlepel ketjap
- 1 theelepel sesamolie
- olie (om in te bakken)
Optioneel:
- 500 gram broccoli roosjes
- 100 gram wortel (julienne gesneden)
- 4 eieren
- 4 theelepels gebakken uitjes
- 4 theelepels sesamzaadjes
- 2 salade ui
Bereiden
- Zet een pan met water op het vuur, breng aan de kook en kook hier de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking in gaar.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook en gember schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna fijn.
- Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan.
- Wanneer de ui glazig ziet, voeg je het gehakt toe. Bak dit rondom bruin.
- Voeg dan de sambal, sriracha, sojasaus, rijstazijn, ketjap en sesamolie toe. Laat zachtjes 5 minuten pruttelen tot het gehakt gaar is.
- Stoom in de tussentijd eventueel de broccoliroosjes in zo'n 4 tot 6 minuten beetgaar. Snij de salade ui fijn. Bak de eieren. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
- Serveer de rijst met pittig gehakt met ei, broccoli, wortel, salade ui, gebakken uitjes en geroosterde sesamzaadjes.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor rijst met pittig gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.