Ramen noedels met gehakt en spinazie, een heerlijk kommetje comfort food voor op drukke doordeweekse dagen. Makkelijk en snel op tafel en daar houden we wel van. Noedels zijn eigenlijk altijd goed hier in huis en in plaats van een rijkgevulde Japanse ramen soep maak ik er een schaaltje met noedels, gehakt, spinazie en een gekookt eitje van. Slurpen én met stokjes eten wordt wel heel ingewikkeld…
Noedels zijn altijd een van mijn favoriete snelle gerechten. Op van die dagen dat het een heel gepuzzel is wie wanneer en vooral hoe laat aan tafel zit, duik ik heel graag de Oosterse keuken in. Met slechts een handjevol ingrediënten en wat Oosterse smaakmakers tover je zo een kommetje goodness op tafel. Dat blijkt ook maar weer met dit recept voor ramen noedels met gehakt en spinazie! Zie dit als een basisrecept waar je lekker mee kunt experimenteren!
Ramen noedels met gehakt
Noedels dus, die zijn bij ons altijd goed! De meiden eten ze ook graag uit school, gewoon droog, zonder verdere smaakmakers maar met gewoon een druppeltje olie. Dat is niet helemaal mijn smaak, ik pak graag iets meer uit. Deze ramen noedels bowl vul ik met goed gekruid gehakt, verse bladspinazie, chewy champignons en een gekookt eitje.
Nou is dit dus niet het traditionele Japanse recept voor ramen noedels. In Japan krijg je namelijk een kommetje met noedels én bouillon, ook gevuld met allerlei lekkers. Maar het is wel een soep. Ik heb mijn eigen variant bedacht en dit is echt een kommetje lekkers geworden. Een soort poké bowl, maar dan dus met noedels.
Oosterse noedels recept
Om eerlijk te zijn, doe ik altijd maar wat als ik noedels klaar maak…. Ik heb ervoor gezorgd dat ik een heel uitgebreid aan Oosterse kruiden en smaakmakers in mijn kruidenkast heb staan en ik geef altijd een beetje vrije invulling aan mijn makkelijke doordeweekse maaltijden. Als je wat sojasaus en rijstazijn als basis gebruikt, kom je vaak al een heel eind in die typisch Aziatische zoet-zure combinatie.
Meer noedels recepten:
Ook zo gek op noedels? En op zoek naar meer makkelijke noedel recepten voor op drukke doordeweekse dagen? Dan heb ik inmiddels al heel wat lekkere én snelle recepten voor je gemaakt waarvan de recepten ook hier op de blog te vinden zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Hoisin noedels met rode peper en limoen
- Noedels met pittig gehakt
- Bami goreng
- Noedels met Thaise kipsaté en broccoli
- Noedels met roerbak biefstuk en paksoi
- (Zoete aardappel) Noedels met peultjes en pittige kip
- Pad Thai met kip
Ingrediënten
- 300 gram ramen noedels
- 250 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- snuf chilivlokken
- 250 gram kastanjechampignons
- 200 gram bladspinazie
- 4 eieren
- 100 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels Hoisin saus
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel pindakaas
- 2 salade ui
- 4 theelepels sesamzaadjes
- olie om te bakken
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
- Borstel de kastanjechampignons schoon en snij ze daarna in dunne plakjes of kleine stukjes. Snij de salade ui in fijne ringen.
- Breng een pan met water aan de kook en kook hier de ramen noedels volgens de instructie op de verpakking in gaar. Voeg aan dezelfde pan de eieren toe en kook deze mee, ik hield ze redelijk zacht en kookte ze zo'n 5 minuten.
- Verhit wat olie in een wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg naar wens en smaak chilivlokken toe. Bak even mee en voeg dan de champignons toe aan de pan. Bak zo'n 5 minuten.
- Voeg het rundergehakt toe en bak dit gaar. Voeg dan de sojasaus, Hoisin saus, honing, rijstazijn en een eetlepel pindakaas toe. Schenk de bouillon in de pan en laat deze saus even zachtjes pruttelen tot de pindakaas is 'gesmolten'.
- Voeg dan de bladspinazie toe en laat dit slinken.
- Giet de ramen noedels af en laat even staan in de pan. Schenk hier de sesamolie bij en roer door. Pel de eieren.
- Verdeel de noedels over de borden en schep het gehakt spinazie mengsel bij de noedels. Snij de eieren doormidden en maak de ramen noedels met gehakt verder af met knapperige salade ui en sesamzaadjes.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor ramen noedels met gehakt en spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.