Quiche met zalm, spinazie, broccoli en doperwten. Deze zalm quiche is een heerlijke hartige taart met de allerlekkerste wilde zalm uit Alaska, verse bladspinazie, broccoli roosjes met een bite, frisse doperwten en een romige vulling. Met dit recept voor quiche met zalm zet je zeker weten een feestmaal op tafel!
Quiches zijn altijd goed, ik hou ervan en vind ze ultiem comfort food, zeker voor in het weekend. Zo’n korstje van krokant bladerdeeg gevuld met de lekkerste ingrediënten, heerlijk! Ik heb weer een fantastische combinatie van smaken voor je en weet zeker dat je van deze hartige taart met zalm en spinazie gaat smullen!
Zalm quiche
Voor deze zalm quiche koos ik voor wilde zalm uit Alaska, bekend om zijn kwaliteit, smaak, puurheid en voedingswaarde. Ik zal je er zo nog wat meer over vertellen… De combinatie van zalm en spinazie is natuurlijk niet voor niets een klassieker en in deze quiche met zalm laat ik je zien dat die twee perfect bij elkaar passen.
Natuurlijk voeg ik nog extra groenten toe aan deze hartige taart met zalm. Want naast een flinke hand spinazie, gaan broccoli en doperwten ook altijd goed met zalm samen. De luchtige ei-vulling krijgt extra smaak door deze op te kloppen met roomkaas, echt een goddelijke zalm quiche als je het mij vraagt!
Wilde zalm uit Alaska
Zeg je wilde zalm, dan zeg je Alaska. Zelf ken ik de beelden van de fantastische programma’s op National Geographic en Discovery, maar je kunt je er zelf vast een beeld bij vormen…. De natuur, dat landschap, die wateren, stevige stromingen….
En precies daar zwemt dus de grootste wilde zalm populatie van de wereld. Helemaal vrij in de natuur! En letterlijk tegen de stroom in, in schoon water, met ruime bewegingsvrijheid en voldoende verse voeding. Het is natuurlijk logisch dat je dit proeft wanneer je voor wilde zalm gaat!
Wild Alaska Seafood Month
Deze maand is het Wild Alaska Seafood Month en ik werd door het Alaska Seafood Marketing Institute uitgenodigd om aan de slag te gaan met de wilde zalm uit Alaska. De wateren rondom Alaska zijn schoon en worden al jarenlang duurzaam beheerd. De vissers gaan de zee op met alle respect voor de natuur en houden bij hun vangst rekening met de belasting van de zee en het in stand houden van de vispopulatie en het ecosysteem.
Wanneer je net het net als ik belangrijk vind om voor kwaliteit te kiezen, dan kies je goed door voor wilde zalm uit Alaska te kiezen. Zalm uit Alaska is volledig duurzaam gevangen en alle zalm is gecertificeerd met het MSC keurmerk. Ook is het een gezonde keuze, want omdat de zalm in het wild zwemt, bevat deze veel meer omega 3-vetzuren en minder chemicaliën dan kweekvis.
De wilde zalm uit Alaska is onder andere verkrijgbaar bij de betere vishandels zoals Frank’s Smokehouse of online te bestellen bij Grutto. Ook in het assortiment van Albert Heijn vind je onder het merk John West duurzaam gevangen wilde zalm uit Alaska.
Ingrediënten
- 1 rol vers quichedeeg
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje Wild Alaskan rode zalm (John West)
- 150 gram verse bladspinazie
- 100 gram doperwten (diepvries)
- 200 gram broccoli roosjes
- 4 el kruiden roomkaas
- 4 eieren
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 tl gedroogde tijm
- peper
- zout
- boter (om in te vetten)
- olie (om in te bakken)
- 2 el havermout
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
- Snij de roosjes broccoli van de stronk. Doe deze in een steelpanen kook met wat water in 5 minuten beetgaar.
- Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de broccoliroosjes, spinazie en doperwten toe en laat even zachtjes stoven tot de spinazie geslonken is.
- Laat de zalm even uitlekken en verwijder eventueel de graten en het ruggenmerg van de zalm. Dit is niet per sé nodig, de graten zijn een uitstekende bron van calcium en zijn tijdens het conserveringsproces helemaal zacht geworden. Ze vallen uit elkaar en kunnen zonder problemen gegeten worden. Dus waar jij blij van wordt!
- Voeg de zalm toe en draai het vuur dan uit.
- Laat de vulling voor de quiche met zalm en spinazie even uitlekken in een vergiet.
- Kluts de eieren en voeg de roomkaas, gedroogde tijm en 50 gram Parmezaanse kaas toe. Klop tot een luchtig mengsel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet de quichevorm in met boter en bekleed met het verse quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi wat havermout over de bodem van de quiche.
- Schep de vulling in de vorm en verdeel deze over de bodem. Schenk daarna het ei - roomkaas mengsel over de vulling en zorg dat dit gelijk verdeeld is.
- Strooi tot slot het restje Parmezaanse kaas over de quiche met zalm en schuif deze voor 30 minuten de warme oven in.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche met zalm en spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren. Deze blogpost betreft een samenwerking met Alaska Seafood Marketing Institute. Lees hier mijn disclaimer.