Afgelopen weekend was het Moederdag! En wat heb ik een heerlijke dag gehad. Het begon al met een lange ochtend uitslapen, dat had ik ook echt wel weer eens nodig. Daarna kwamen er knutsels en knuffels op bed. En super lieve cadeautjes. Ik kreeg bubbels bij mijn ontbijt en er werden verse croissantjes gebakken. En toen was de middag nog niet eens begonnen. Geweldig toch! Ik ben echt verwend. ’s Middags dook ik de keuken in en dat is voor mij ook ontspanning hoor. Ik ging namelijk aan de slag voor het Moederdag diner dat we voor mijn eigen moeder hadden georganiseerd. Ik bakte maar liefst 4 quiches – grote familie – waaronder deze quiche met zalm en rode biet. Echt, wat een goddelijke combi is dat zeg. En moet je die kleuren nou zien, dat is toch een feestje op je bord!
Ik ben dol op quiches en vind het geweldig om nieuwe smaak combinaties te verzinnen. Dat we afgelopen weekend met het hele gezin bij mijn moeder aan tafel schoven, was dan ook een mooie gelegenheid om even los te gaan. Ik probeerde 4 nieuwe recepten uit dus ook voor mij was het spannend hoe het uit zou pakken. Maar de schalen gingen schoon leeg en konden zo terug de kast in. Bij wijzen van dan. Dat mijn experimenten geslaagd waren, kun je wel zeggen dus!
Een van de quiches die ik maakte is deze quiche met zalm en rode biet. Ik had een soortgelijke combi geproefd bij ons kerstdiner maar geen idee van het recept. Ik ben gewoon wat gaan rommelen in de keuken en dat heeft goed uitgepakt. We hadden dus een echte quiche party afgelopen Moederdag en uiteraard komen de andere quiche recepten ook binnenkort online. Ideaal voor bij feestjes of borrels, of gewoon op drukke dagen waarop je niet te lang in de keuken wilt staan.
Ingrediënten
- 5 vellen hartige taart bladerdeeg (vriezer)
- 400 gram rode biet (voorgekookt)
- 200 gram zalmfilet
- 200 gram ricotta
- 3 eieren
- 50 ml melk (plantaardig)
- 3 theelepels dille
- peper
- zout
- 2 eetlepels havermout
- boter (om in te vetten)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg of hartige taart deeg zo’n 5 a 10 minuten ontdooien. Vet de quichevorm in met een beetje boter.
- Snijd de zalmfilet in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
- Doe de ricotta samen met de eieren en de (plantaardige) melk in de maatbeker. Klop dit met een mixer tot een luchtig geheel. Voeg 2 tl dille en een snuf peper en zout toe.
- Bekleed de bodem van de quichevorm met de vellen bladerdeeg. Kijk even hoe dit het beste werkt voor jouw vorm. Prik daarna gaatjes in het deeg en bestrooi de bodem met de havermout. Dit neemt straks het overtollige vocht op.
- Spreid de rode bietjes uit over de bodem van de quiche. Leg de blokjes zalmfilet hiertussen. Schenk daarna het ricotta-ei mengsel over de vulling van de quiche.
- Strooi tot slot nog 1 tl dille over de bovenkant van de quiche met zalm en rode biet en schuif deze dan voor 35-40 minuten de warme oven in.
- De quiche is gaar als de ricotta met het ei is gestold en de bovenkant mooi bruin is. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor quiche met zalm en rode biet? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
4 reacties
Lijkt me heerlijk!! Heb je gerookte zalm gebruikt of verse? Als je filet hebt kun je er toch bijna geen blokjes van maken? Ik wil hem/haar graag meteen gaan maken, heb bijna alles in huis, behalve de zalm ;-D
Ik heb verse zalmfilet gebruikt! Met een scherp mes snij je daar makkelijk blokjes van hoor! Enne, ik heb ook geen idee of deze quiche een hem of een haar is, maar lekker is ie wel… 😉
Mijn vraag , gebruik je een heteluchtoven?
Nou, dat moest ik opzoeken… 😉 Ja, ik gebruik een heteluchtoven!