Quiche met witte asperges en zalm…. Yes, ze zijn er weer! Er zijn van die momenten in het jaar waar ik enorm naar uit kan kijken. Zoals het aanbreken van het aspergeseizoen. Heerlijk, ze zijn weer verkrijgbaar! Zo lekker, met zalm en ei… Kraakverse asperges koop je dit jaar bij Dé Aspergewinkel in Den Bosch. Ik nam alvast een kijkje in deze unieke pop-up store en ging aan de slag met dit recept voor quiche met witte asperges en zalm.
Eigenlijk ben ik qua asperges best wel traditioneel ingesteld. Voor de bereiding hield ik mij altijd aan mijn moeders recept. Asperges met verse zalm erbij, krieltjes, gekookt eitje, zo lekker! Helemaal niets mis mee, maar je kunt asperges nog op zoveel meer manieren gebruiken. Zo was ik dus in Dé Aspergewinkel in Den Bosch waar ik bijvoorbeeld ook asperge-worstenbroodjes en asperge-ijs at. Ja, dat lees je goed!
Met de opening van het aspergeseizoen – dit jaar op 11 april – is ook Dé Aspergewinkel geopend. In deze bijzondere winkel aan de Visstraat 14 in Den Bosch kun je uitgebreid kennis maken met de wereld van het witte goud. Tot en met 24 juni kun je hier terecht voor dagverse asperges, kookdemonstraties en proeverijen. De asperges kunnen in de winkel al worden geschild en al je vragen over de bereiding van deze heerlijk groente worden in de winkel beantwoord.
Witte asperges recept
Ben je in de buurt van Den Bosch? Dan zou ik zeker een kijkje nemen in Dé Aspergewinkel! De winkel is een initiatief van ZON fruit & vegetables en is van dinsdag tot en met zondag geopend*. Natuurlijk neem je dan verse asperges mee naar huis en daar kun je dan deze quiche met witte asperges en zalm mee maken. Lekker traditioneel, maar dan met een kleine twist! Wij hebben er met Pasen van zitten smullen…
* Tijdens de aankomende feestdagen kunnen de openingstijden gewijzigd zijn, check de website voor actuele informatie.
Asperge quiche met zalm
Witte asperges zijn natuurlijk op veel meer plekken te krijgen en voor dit recept voor asperge quiche met zalm wil je direct naar de winkel! Voor deze quiche gebruik ik vers bladerdeeg, uiteraard verse witte asperges, zalmfilet en maak ik een romige vulling van onder andere Parmezaanse kaas.
Natuurlijk gooi ik de schillen en kontjes van de witte asperges niet weg! Nee, daar kun je namelijk een heerlijke witte aspergesoep van maken. Zo geniet je optimaal van dit witte aspergeseizoen!
Ingrediënten
- 500 gram witte asperges
- 300 gram zalmfilet (vers)
- 1 rol bladerdeeg (vers)
- 4 eieren
- 100 ml room (plantaardig)
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas
- 2 theelepels tijm (gedroogd)
- 2 theelepels oregano (gedroogd)
- 1 theelepel peterselie (gedroogd)
- peper
- zout
- 1 eetlepel bloem
- boter (om in te vetten)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met een beetje boter. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen.
- Snij de uiteinden van de asperges en schil ze dan met een dunschiller. Dikke asperges moet je misschien 2 keer schillen om zo alle draden te verwijderen.
- Gooi de schillen en kontjes niet weg, hier kun je soep van maken!
- Doe de asperges in een pan en voeg water toe, breng aan de kook. Laat de asperges in een minuut of 5 beetgaar koken. Giet af en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
- Snij de zalm in blokjes. Zet even apart.
- Kluts de eieren in de mengkom en schenk hier de room bij. Breng op smaak met tijm, oregano, peterselie, peper en zout. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer alles goed door.
- Snij de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm. Dep nog even droog met wat keukenpapier.
- Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi hier wat bloem over uit. Zo wordt de bodem straks niet te vochtig.
- Verdeel de asperges over de bodem van de quiche. Leg de stukjes zalm ertussen. Schenk nu het ei-room mengsel over de asperges en zalm.
- Schuif de quiche met witte asperges en zalm in de oven en bak in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Geniet ervan!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche met witte asperges en zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
Deze blogpost betreft een samenwerking met ZON fruit & vegetables. Lees hier mijn disclaimer.
2 reacties
Mmm dat lijkt me super lekker..
Is het ook mogelijk om dit recept voor te bereiden en op een later tijdstip in de oven te doen?
Groetjes Beate
Hoi?