Quiche met spinazie en kip. Dat is zo’n heerlijk makkelijk recept voor doordeweekse herfst-dagen. Comfort food op z’n best, als je het mij vraagt. Een hartige taart gevuld met verse spinazie, stukjes kipfilet en natuurlijk lekker veel kaas on top. Daar gaan we de koude dagen wel mee trotseren hoor. Ik deel vandaag dit makkelijke quiche recept met je en geef je ook gelijk mijn basisrecept mee. Want met quiches kun je volop variëren qua vulling, de basis blijft bij mij hetzelfde. Dat zul je ook zien waneer je een van de andere hartige taart recepten op de blog bekijkt! Goed, laat de donkere dagen nu maar komen!
Quiche of hartige taart?
Quiche of hartige taart. Wat is het verschil zou je zeggen? Nou, ik heb het even opgezocht maar het is dus zo dat een quiche altijd een hartige taart is, maar een hartige taart niet per sé altijd een quiche. Snap je het nog? Een quiche heeft altijd een open bovenkant en wordt gemaakt met room en eieren. Een hartige taart kan elke taart zijn die hartig is….
Basis recept quiche
Voor de vulling van mijn quiche recepten vind ik het heerlijk om te variëren. Vega, met vlees of met vis, ik ga alle kanten op! Maar de basis voor mijn quiches is eigenlijk wel altijd redelijk gelijk. Die bestaat namelijk uit room en eieren. Ik gebruik vaak plantaardige room op basis van rijst of haver, maar gewone kookroom kan natuurlijk ook! Voor de bodem gebruik ik eigenlijk altijd vers bladerdeeg, dat rolt het makkelijkst uit. Zelf deeg maken voor een quiche is nog iets dat op mijn lijstje staat! Volgens mij is dat niet erg ingewikkeld…
Hartige taart met spinazie
De basis van een quiche is dus room en eieren. De vulling bepaal je zelf en ook breng ik het ei-mengsel altijd nog op smaak met kruiden. Deze hartige taart met spinazie en kip krijgt een beetje meer pit door de cayennepeper, chilipoeder en komijn. Wat voor mij trouwens wel een múst is voor alle hartige taart recepten is dat er een flinke lading kaas on top zit. En ook daarmee experimenteer ik graag. Oude kaas, Parmezaan, jong belegen kaas of in dit geval Cheddar kaas…. je kunt er echt alle kanten mee op!
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 2 eetlepels havermout
- 300 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 200 gram verse spinazie
- 4 eieren
- 100 ml plantaardige room
- 100 gram Cheddar kaas geraspt
- 1,5 theelepel chilipoeder
- 2 theelepel komijn
- 1 theelepel cayennepeper
- olie om in te bakken
- boter om in te vetten
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met wat boter.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne stukjes.
- Snij de kipfilet in blokjes van 2 x 2 cm.
- Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg de paprika toe en pers de knoflook uit.
- Doe de blokjes kipfilet in de pan en voeg de chilipoeder, cayennepeper en komijn toe. Bak de kip goudbruin.
- Doe dan de spinazie in de pan en laat deze een beetje slinken. Zet het vuur uit, giet het overtollige vocht van de vulling voor de quiche af.
- Bedek de quichevorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem dan met de havermout.
- Meng de eieren met de room en 50 gr Cheddar kaas.
- Schep de vulling voor de quiche met spinazie en kip in de quichevorm en schenk het ei-mengsel er over heen. Maak de hartige taart daarna af met de rest van de kaas.
- Schuif de quiche met spinazie en kip voor 40 minuten in de warme oven en serveer warm!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor quiche met spinazie en kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s door Renske van Buren