Quiche met prei en gehakt…. Ja hoor, ik heb er weer eentje! Een heerlijk makkelijk recept voor doordeweeks. Je bent inmiddels niet anders gewend natuurlijk. Ik hou namelijk niet van moeilijk gedoe in de keuken. Dat hoeft ook echt niet om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. En eerlijk is eerlijk, ik heb er op drukke dagen ook helemaal geen tijd voor.
Hier is het de afgelopen weken ook weer erg hectisch. Zeker nu mijn reis naar Nieuw Zeeland wel heel dichtbij komt. Nog maar 10 dagen en dan zit ik in het vliegtuig… Het kan me niet snel genoeg gaan, want ik heb er zoveel zin in! Aan de andere kant moet er ook nog veel gebeuren. In de drukte is deze prei quiche met gehakt dan ook ideaal! Salade erbij en klaar!
Je zou denken dat ik voor mijn blog hele dagen in de keuken sta. Maar dat is niet zo hoor… Ik plan meestal een aantal dagen in waarop ik echt voor MYF aan de slag ga en de andere dagen zijn gevuld met andere werkzaamheden. Zoals voor PAUW Lab natuurlijk, maar ik heb uiteraard ook tijd nodig om alle recepten uit te schrijven. En dan zijn de dagen ook nog gevuld met mailtjes die beantwoord moeten worden, social posts die ook klaar gezet moeten worden. Administratie. Gezins-dingen… Heel veel. Het is dus écht niet zo dat ik alleen maar aan het koken ben!
Quiche met prei
Op de dagen dat ik hele andere dingen aan het doen ben, kies ik ook altijd voor makkelijk! Uiteindelijk is dat ook het idee achter de blog en waarom ik ooit ben begonnen met het delen van mijn eenvoudige recepten. Want ik ken het maar al te goed, die avondspits-hectiek. Hoe lekker is het dan als je deze quiche met prei en gehakt de oven in kunt schuiven. Kun je in de tussentijd even rustig op de bank ploffen!
Ingrediënten
- 5 vellen bladerdeeg
- 300 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 prei
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram doperwten (diepvries)
- 100 ml plantaardige room
- 4 eieren
- 100 gram oude kaas (geraspt)
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels havermout
- boter (om in te vetten)
- olie (om in te bakken)
- peper
- zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Schil en snipper de ui. Snij de prei in fijne ringen en was deze in een vergiet onder de kraan. Maak de knoflook schoon.
- Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit de ui hier in aan. Voeg het gehakt toe en bak dit bruin. Pers de knoflook uit boven de pan en doe ook de prei erbij. Bak even mee tot de prei wat zachter wordt.
- Voeg de doperwten toe aan het gehakt-prei mengsel en breng de vulling voor de quiche op smaak met komijn, nootmuskaat, wat peper en zout.
- Vet de quichevorm in met een beetje boter en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Kijk even hoe dit past en zorg dat de vellen niet teveel over elkaar liggen. Snij desnoods wat stukjes weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi wat havermout over het bladerdeeg.
- Schep de vulling van de quiche met gehakt en prei eerst in het vergiet, laat even uitlekken en schep het dan op het bladerdeeg.
- Tik de eieren boven de hoge maatbaker en schenk hier de room bij. Kluts tot een egaal mengsel en schenk dit dan over de quiche met gehakt en prei. Strooi tot slot flink wat oude kaas over de vulling en schuif de quiche voor zo’n 35-40 minuten de warme oven in. Eet smakelijk!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor quiche met gehakt en prei? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
Foto’s: Cooked by Renkse
1 reactie
Hoi Reny,
Vraagje; weet je een (vegetarisch) alternatief voor kaas? Mijn man houdt niet van kaas, dus dan maak ik 1 helft zonder, maar dan mis je toch de ‘kick’ vind ik.
Groetjes, Lisette