Maakt jouw hart ook altijd een klein sprongetje bij de gedachte aan een goedgevulde quiche?! Dan heb ik vandaag goed nieuws voor je! Ik heb namelijk een heerlijk recept voor quiche met gegrilde courgette, gemarineerde artisjokharten en rucola pesto voor je. Deze hartige taart – what’s in a name! – brengt de Italiaanse zomer weer een beetje terug op je bord! En nu de dagen korter en kouder worden, heb ik daar wel zin in hoor! Het ideale aan een quiche vind ik dat je eigenlijk een hele maaltijd in 1 hebt. Alle ingrediënten in de schaal, een oven die het meeste werk doet en daarna heerlijk herfstig comfort food! Ik teken ervoor en ga je plechtig beloven dat er nog heel wat quiche recepten online komen in de volgende weken.
Ik heb het eens opgezocht, wat nou het verschil is tussen een hartige taart en een quiche. En weet je hoe het zit?! Het is dus zo dat een quiche altijd een hartige taart is, maar een hartige taart niet per sé altijd een quiche. Snap je het nog? Een quiche heeft altijd een open bovenkant en wordt gemaakt met room en eieren. Een hartige taart kan elke taart zijn die hartig is…. Voor zover de theorie, ik duik zelf liever gelijk de praktijk in…
Die praktijk is namelijk meer mijn ding. Ik ging voor dit geweldige comfort food recept aan de slag met de gegrilde courgette, gemarineerde artisjokharten en pesto uit het assortiment van Saclà. Dit merk haalt het beste uit Italië naar Nederland, en daar maak ik graag gebruik van. Pure smaken, mooie ingrediënten, precies zoals ik – en de Italianen – dat kan waarderen. Door deze producten in mijn quiche te verwerken, haal ik de Italiaanse zomer weer een beetje terug op mijn bord, heerlijk!
Heb je binnenkort een gezellig etentje op de planning staan? Of zoek je nog weer nieuwe inspiratie voor hartige taart recepten? Dan is deze quiche met gegrilde courgette, gemarineerde artisjokharten en rucola pesto mijn tip voor jou! Zowel koud als warm smaakt ie heerlijk! Serveer er eventueel nog een makkelijke salade bij als je nog meer greens op je bordje wilt. Een beetje gehakt toevoegen voor een niet vega variant kan uiteraard ook! Enjoy en buon appetito!
Quiche met gegrilde courgette, gemarineerde artisjokharten en rucola pesto
- 6 vellen bladerdeeg
- 1 potje Saclà gegrilde courgette
- 1 potje Saclà gemarineerde artisjokharten
- 10 kleine smaaktomaatjes
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode puntpaprika
- 2 tl Saclà pesto alla rucola
- 1 handje verse rucola
- 2 el havermout
- 3 eieren
- 75 ml (plantaardige) room
- 2 tl oregano
- 50 gr Parmezaanse kaas
- peper
- olijfolie
- klontje boter
Nodig;
quichevorm, koekenpan, zeef, mengkom
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg even ontdooien.
Vet de quichevorm in met een klontje boter.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwijder de steel van de puntpaprika en snij in kwarten. Verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne reepjes.
Verwarm een koekenpan op het vuur en voeg een klein beetje olie toe. Fruit hier de ui in aan en pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de puntpaprika toe, bak even kort mee. Zet het vuur uit.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en strooi de havermout over de bodem. Zo zorg je ervoor dat de bodem van de quiche met gegrilde courgette, gemarineerde artisjokharten en rucola pesto straks niet te nat blijft.
Laat de Saclà gegrilde courgette en de artisjokharten uitlekken in een zeefje. Snij de smaaktomaatjes in kwarten.
Tik de eieren boven de kom en kluts deze samen met de room en de geraspte Parmezaanse kaas. Voeg hier de oregano en een snuf peper aan toe. Roer nog 1 keer goed door.
Schep nu als eerste de paprika met ui en knoflook op de bodem van de quiche. Voeg dan de smaaktomaatjes toe en verdeel de gegrilde courgette en gemarineerde artisjokharten over de quichevorm.
Schenk het eimengsel over de groenten heen. Rasp eventueel nog wat extra kaas on top.
Verdeel 2 tl Saclà pesto alla rucola over de quiche met gegrilde courgette. Voor een mooi effect kun je dit met een vork nog wat uitstrijken.
Schuif de quiche met gegrilde courgette en rucola pesto voor 25-30 minuten in de warme oven. Maak de quiche af met wat blaadjes rucola.
Meer?
Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche met gegrilde courgette en pesto? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Deze blogpost betreft een samenwerking met Saclà. Lees hier mijn disclaimer.
2 reacties
ziet er lekker uit, maar bij de ingrediënten mis ik wat:
1 potje
1 potje
dit kan van alles zijn…:-)
Hoi! Ja, dat zou van alles kunnen zijn 😉 Maar het gaat om de potjes gegrilde courgette, gemarineerde artisjok en rucola pesto van Saclà. Ik denk echter dat je een adblocker hebt aan staan, waardoor deze tekst bij jou weg valt!