Tussen alle hectiek van deze laatste weken voor de zomervakantie, piepten wij er afgelopen weekend even tussen uit. Even een weekend weg, in een huisje, met z’n vieren. Genieten van het mooie weer, van de meiden, van de gezelligheid, van de wildwaterbaan, van het niet zoveel hoeven. En dat was echt een cadeautje! Ik had het zo nodig, na alle drukte van afgelopen tijd. En het is niet zo dat het nu rustiger gaat worden de komende weken, maar even opladen was wel fijn. Nu ga ik in 1 grote eindsprint door naar de zomervakantie. Die al sneller voor de deur staat dan ik dacht. Nog maar 3 weken school hier en dan zijn de meiden alweer vrij…. Goed, ondanks de drukte, wil ik wel lekker blijven eten. En dan vind ik een quiche altijd ideaal. Die maak je snel klaar en dan doet de oven zijn werk. Vandaag heb ik dit recept voor quiche met courgette, doperwten en brie voor je. Vega dus, al zou je er ook gebakken spekreepjes aan toe kunnen voegen.
Gisteren ben ik er maar eens voor gaan zitten. Een beetje orde scheppen in de chaos. Ik vind het altijd zo vervelend als ik weet dat ik heel veel moet doen, maar niet weet waar ik moet beginnen. Of het overzicht niet meer heb. Daarom werken lijstjes voor mij altijd zo goed. Door het op te schrijven is het gelijk wat geordender in mijn hoofd. En door de taken uit te voeren en af te strepen ontstaat er weer rust.
Quiche met courgette
En dat werkt gewoon wel echt heel prettig in deze weken. Alleen komende week ben ik al 2 middagen buiten de deur, vieren we 2 verjaardagen en een feestje en probeer ik ergens tussendoor nog recepten uit te werken en mijn nieuwe bedrijf verder uit te bouwen. Dan is het ideaal om makkelijk te eten. Deze quiche met courgette, doperwten en brie bijvoorbeeld. Een heerlijk recept. Salade erbij en klaar ben ik!
Ingrediënten
- 4 vellen bladerdeeg (diepvries)
- 1/2 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 100 gram verse spinazie
- 100 gram brie
- 3 eieren
- 100 ml kookroom (plantaardig)
- 2 eetlepels havermout
- peper
- zout
- 2 theelepels oregano
- boter (om in te vetten)
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien op een schoon werkblad. Vet de quichevorm in met wat boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de courgette in fijne blokjes.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de courgette blokjes toe en laat ze meebakken. Giet eventueel overtollig vocht even af.
- Voeg de spinazie toe en laat slinken. Doe tot slot de doperwten bij de groenten en zet het vuur onder de pan uit.
- Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi deze met 2 el havermout. Dit neemt straks het vocht op!
- Kluts 3 eieren los in de mengbeker en voeg hier de plantaardige room en wat peper en zout en de oregano aan toe.
- Snij de brie in lange plakken.
- Schep de groenten op het bladerdeeg en spreid goed uit. Schenk het ei-mengsel over de groenten en leg de plakken brie er boven op. Strooi nog wat losse oregano over de brie.
- Schuif de quiche met courgette, doperwten en brie zo’n 25-30 minuten de warme oven in. Maak er een makkelijke salade bij klaar en genieten maar!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor quiche met courgette, doperwten en brie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube