Quiche met broccoli, venkel en hüttenkäse Ik vind een quiche altijd zo feestelijk! Net alsof je een taartje op tafel zet bij het diner. Of bij de lunch, dat kan natuurlijk ook. Maar vooral bij het avondeten word ik erg blij van quiche, het is toch net even specialer dan een aardappel-groente-vlees maaltijd. Al zijn dat vaak precies de ingredienten die je in een quiche – of hartige taart – verwerkt. Ik maakte deze keer een broccoli quiche met venkel en hüttenkäse en wat mij betreft komt dit vaker op tafel!
Broccoli quiche
En dan zal ik maar gelijk eerlijk zijn, want zo gek als ik op quiches ben, zo niet-enthousiast zijn mijn man en kinderen. Mijn man vindt dit namelijk geen echt eten. Net zoals sommige mensen soep geen avondmaaltijd vinden, of brood, zo vindt hij een quiche dus geen echte avondmaaltijd.
Maar goed, aangezien ik de foodblogger in dit huis ben, bepaal ik meestal wat er op tafel komt, en dus maak ik ook gewoon wel eens quiche. Juist omdat ik het wel erg lekker vind! Mijn kids draaiden deze taart om, zodat ze wel het bladerdeeg konden snoepen. Ach ja, dat is een begin, zullen we maar zeggen…
Ik gebruik voor een quiche of hartige taart wel altijd het bladerdeeg van de natuurwinkel. Je koopt daar volkoren (tarwe) bladerdeeg of speltbladerdeeg, en dat gebruik ik toch net even liever voor een avondmaaltijd. Wil je eens een paleo-hartige taart maken, dan zou je gebruik kunnen maken van amandelmeel. Als vulling gebruikte ik deze keer broccoli en venkel, maar daar kun je natuurlijk eindeloos mee varieren. En deze quiche met broccoli, venkel en hüttenkäse is de volgende dag – afgekoeld – misschien nog wel lekkerder!

Nodig
- Bakvorm
Ingrediënten
- 6 vellen bladerdeeg
- 1 broccoli
- 1 venkel
- ½ gele paprika
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram hüttenkäse
- 4 eieren
- 50 ml amandelmelk
- 3 eetlepels havermout
- 1 theelepel kerrie
- snuf peper
- snuf zout
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Snij de roosjes van de broccoli en doe deze (in een stoommandje) in een pan met water. Breng aan de kook en kook in 6 minuten beetgaar.
- Snipper de ui en snij de paprika in reepjes. Verwijder de onderkant van de venkelknol en snij het groen ervan af. Snij de venkel in blokjes van circa 1 cm. De uitlopers van de venkel kun je in ringen snijden.
- Zet een pan op het vuur en voeg wat olie toe. Fruit hierin de ui en voeg de paprika en venkel toe. Pers de knoflook hierboven uit en bestrooi met peper, zout en wat kerrie. Schep goed om en laat even 5 minuten bakken.
- Klop de eieren los in een schaaltje en voeg de hüttenkäse toe. Voeg hier ook de melk bij en meng goed door.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier. Mijn tip: maak het bakpapier iets nat onder de kraan, zo vouwt het makkelijker in de hoekjes. Leg de bladerdeegvellen in de vorm, zorg dat ze elkaar een klein beetje overlappen. Wanneer je de vorm bedekt hebt, prik je met een vork wat gaatjes in de bodem van de taart. Bestrooi ook de bodem met wat havermout.
- Wanneer de broccoli beetgaar is, giet je de roosjes af. Laat even afkoelen en voeg toe aan het ei-mengsel. Schep hier ook de ui, paprika en venkel door en schep goed om. De groenten met het ei-mengsel kun je nu in de bekleedde bakvorm scheppen.
- Schuif de quiche de oven in en laat in circa 40 minuten gaar worden. Het klopt dat de vulling nog iets nat lijkt als de quiche uit de oven komt. Laat nog even afkoelen, dan wordt het vanzelf steviger! Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerWil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
7 reacties
Grappig, mijn man is ook anti quiche. Mij lijkt hij wel lekker en ook prima geschikt als vegetarische maaltijd toch? Kan de amandelmelk worden vervangen door iets anders?
Ik vervang amandelmelk door havermelk.
Zal deze vd week eens maken. Lijkt me erg lekker. Mannen…..die willen vooral vlees, anders is het geen avondmaaltijd. Hier net zo hoor.
Waardoor kan ik de huttenkase vervangen? Andere kaas?
Ik heb het al eens met een andere roomkaas gedaan wil prima.
Hüttenkäse is natuurlijk wel veel magerder.
Geslaagd vegetarisch recept ! De combinatie venkel met een vleugje kerrie als kruiding en cottage cheese bij het eiermengsel werkt heel goed. Zelf heb ik bij het stoven van de groenten nog een pikantje toegevoegd (pepertje) en omdat ik geen amandelmelk had, heb ik het eiermengsel zonder melk gebruikt, maar het was vloeibaar genoeg. Lekkere quiche, komt hier zeker nog op tafel.
Hebben meer mensen het probleem dat het volkoren bladerdeeg niet gaart? Uiteindelijk na 60 min. in de oven de hoop opgegeven en enkel de vulling gegeten.. Heel jammer, denk dat de quiche anders echt heerlijk is!