Broccoli quiche! Quiches zijn altijd goed en deze quiche met broccoli, spinazie en feta is nog beter! Een heerlijke hartige taart boordevol groenten die helemaal passen bij het seizoen. Broccoli, spinazie, doperwten, meer kon ik in de quichevorm niet kwijt anders was ik nog even doorgegaan hoor! Quiches kunnen wat mij betreft altijd en juist ook op mooie lentedagen. Waar we er vanaf nu hopelijk heel veel van gaan krijgen! Oh ik heb er helemaal zin in, lekker veel buiten zijn en ook in de avond buiten eten. Natuurlijk steken we dan niet elke dag de bbq aan, maar op dat soort mooie dagen heb ik meestal ook geen zin om lang in de keuken te staan. Een broccoli quiche met spinazie en feta is dan perfect. Nog een makkelijke groene salade erbij en de maaltijd is compleet!
Quiche met broccoli, spinazie en feta
Het fijne aan quiche recepten vind ik dat het een complete maaltijd in 1 gerecht is. En dat de recepten altijd goed aan te passen zijn naar welke ingrediënten er bij het seizoen passen. Zo’n groene groenten quiche vind ik helemaal passen bij deze mooie lentedagen waar we er hopelijk nog heel veel van gaan krijgen. Heerlijk, kom maar door. Ik heb wel weer zin in lekker veel buiten zijn, genieten van de zon, ik krijg daar altijd direct een vakantiegevoel van! En aangezien ik op vakantie nooit zo van het uitgebreid koken ben, vind ik deze quiche met broccoli, spinazie en feta ideaal als makkelijke maaltijd.
Quiche of hartige taart recept?
Ik noem mijn hartige taarten eigenlijk altijd quiches… Tsja, wat is het nou, zou je zeggen. Een quiche of een hartige taart…. Ik heb me laten vertellen dat een quiche altijd een hartige taart is. Maar een hartige taart niet per sé altijd een quiche. Snap je het nog? Een quiche heeft altijd een open bovenkant en wordt gemaakt met room en eieren. Een hartige taart kan elke taart zijn die hartig is…. In dit geval van mijn quiche met broccoli, spinazie en feta mag je dus ook zeker hartige taart zeggen. En lekker, want dat is dit gerecht zeker. Ultiem zonnig comfortfood als je het mij vraagt!
Nodig
- Zeef
Ingrediënten
- 5 vellen bladerdeeg (diepvries)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 broccoli (klein)
- 150 gram spinazie (vers)
- 100 gram doperwten (diepvries)
- 3 eieren
- 75 ml kookroom (plantaardig)
- 75 gram feta
- 2 eetlepels havermout
- 1 klontje boter (om in te vetten)
- 1 scheutje olie (om in te bakken)
- snuf peper
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien. Je kunt uiteraard ook vers bladerdeeg gebruiken voor deze quiche met broccoli, spinazie en feta.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
- Snij de broccoli in kleine roosjes. Doe deze in een pan met een klein laagje water en kook de roosjes zo'n 3 minuten voor.
- Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de spinazie toe. Laat de spinazie slinken en draai dan het vuur uit.
- Giet de spinazie met ui en knoflook af in een zeefje en doe dan terug in de pan. Voeg de broccoliroosjes hier aan toe en doe ook de doperwtjes in de pan.
- Vet de quichevorm in met een klontje boter en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met 2 eetlepels havermout.
- Kluts de eieren met de kookroom en breng op smaak met wat peper.
- Verdeel de spinazie, broccoli en doperwtjes over de bodem van de quiche. Spreid de groenten goed uit zodat de bodem helemaal bedekt is.
- Schenk het ei-room mengsel over de groenten en zorg dat dit goed verdeeld is.
- Verbrokkel tot slot de feta over de quiche met broccoli en spinazie en schuif deze voor 25 minuten de warme oven in.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor quiche met broccoli, spinazie en feta? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.
1 reactie
Alle bis jetzt ausprobierte Rezepte waren perfekt abgestimmt. Bin froh Ihre Seite entdeckt zu haben. Habe bereits vieles ausprobiert. Jedes Mal waren alle Esser begeistert. Einzelne Rezepte habe ich in mein persönliches Kochbuch bei Chefkoch gespeichert. Da sind sie nicht öffentlich, dennoch habe ich MIndyourfeed.nl als Quellenangabe angegeben. Ich bin so begeistert von Ihren Rezepten, dass ich sie an allen meinen Bekannten weiter empfehle. Danke für die tolle Rezepte und Inspirationen.