Langzaamaan begint de stress wel een klein beetje toe te slaan… Steeds als iemand zegt nog maar 4 weken, dan krijg ik een kleine zenuwinzinking. Nou ja, bij wijze van dan…. Ik probeer er toch echt zo relaxed mogelijk naartoe te leven, maar het is wel zo, de verhuizing staat echt al bijna voor de deur…. En om nou te zeggen dat ik er al klaar voor ben?! Ik vertel steeds maar weer dat ik alles onder controle heb, maar er moet echt nog wel het een en ander gebeuren. Tijd voor comfort food dus, om een beetje te ontspannen. En eten moet je toch, is de alom bekende uitspraak. Daarom schuif ik deze quiche met broccoli, kip en oude kaas de oven in!
Ik zal er binnenkort nog wat meer over vertellen, maar het gaat de komende weken wel een beetje anders op de blog. Ik heb besloten om de voorrang te geven aan een ontspannen verhuizing, voor zover dat lukt…. Het afgelopen half jaar heb ik geprobeerd om het werken aan mijn blog te combineren met alle chaos die er thuis heerste door de verkoop van ons huis en de drukte rondom de bouw van het nieuwe huis. En steeds had ik het idee dat ik achter de feiten aan liep…
Steeds maar riep ik hier dat ik zo druk was… En dat was ook echt zó, niet normaal hoor! Het is tijd voor een beetje rust in deze laatste hectische weken. Even focussen op wat er echt moet gebeuren, want we moeten straks gewoon ons huis uit zijn…
Deze quiche met broccoli, kip en oude kaas schoof ik afgelopen week tussen alle bedrijvigheid door nog even de oven in. En dat is wel ideaal aan hartige taarten vind ik, je zet redelijk makkelijk een avondmaaltijd op tafel maar hebt toch tussendoor nog even tijd om wat anders te doen. Multi-tasken tot de max!
Quiche met broccoli, kip en oude kaas
Voor 1 quiche, 4 – 6 personen
- 6 vellen bladerdeeg
- 1 broccoli
- 250 gr kipfilet
- 1 prei
- 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 eieren
- 100 ml (plantaardige) room
- 100 gr oude kaas
- 1,5 tl kerrie
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijn
- 2 el havermout
- zwarte peper
- zout
- olie om in te bakken
- boter om in te vetten
Nodig:
quichevorm, koekenpan, kleine pan om te koken, stoommandje, mengbeker of schaaltje
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met wat boter. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.
Snij de roosjes van de broccoli en snij ze daarna in kleinere stukjes. Vul een pan met een laagje water en zet het stoommandje erin. Doe de broccoliroosjes in het stoommandje en zet de pan op het vuur. Stoom de broccoli in 3 tot 4 minuten beetgaar.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de kipfilet in reepjes. Verwijder het uiteinde en het buitenste blad van de prei en snij in ringen. Was deze even onder de kraan in een vergiet.
Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Doe de kipfilet in de pan en bak rondom bruin. Voeg de prei toe en pers de knoflook uit boven de pan. Doe nu ook de kerrie, kurkuma en komijn in de pan. Schep om en laat zo’n 5 minuten op middelhoog vuur mee bakken.
Bekleed de quichevorm met de vellen bladerdeeg. Kijk even hoe dit past en zorg dat de vellen niet teveel over elkaar liggen. Snij desnoods wat stukjes weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi wat havermout over het bladerdeeg.
Kluts de eieren en meng deze met de room. Voeg de helft van de geraspte oude kaas toe, breng op smaak met een snuf peper en zout en roer nog een keer goed door!
Schep de broccoli met kip en prei op het bladerdeeg en spreid uit over de vorm. Druk eventueel met een vork iets aan, zodat de groenten niet te veel boven de rand uit komen.
Schenk het ei-room-mengsel over de groenten. Maak de quiche met broccoli, kip en oude kaas daarna af met de rest van de oude kaas.
Schuif de quiche met broccoli en kip voor 40 minuten in de warme oven. Serveer warm!
Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche met broccoli, kip en oude kaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
7 reacties
Ik heb dit recept gister geprobeerd in een Mickey Mouse bakvorm ( mijn dochter is ontzettend fan van Mickey Mouse haha), super lekker! Deze ga ik zeker vaker maken 🙂
Haha, geweldig toch! Super dat het gesmaakt heeft, leuk!
Zojuist deze taart gegeten. Lekker hoor!! Dochterlief van 7 gaf me een dikke duim omhoog, zoonlief van 5 zat echt tegen zn zin te eten. Dus de meningen verschillen.
Wat me opviel tijdens het bereiden is dat er nergens staat wanneer je de kruiden moet toevoegen. Ik heb het maar bij de kip en prei gedaan. Dat proefde je goed. Misschien zou ik de volgende keer de broccoli met de kip-prei mengen om zo die ook gekruid te krijgen.
Je andere hartige taart met sperziebonen en gehakt vinden we ook erg lekker!
Was zo lekker
Ik heb de quiche ook gemaakt. Het was heerlijk. Voor mij en mijn vriend was het teveel,dus twee buurtjes ook laten meegenieten. Deze ga ik vaker maken
Ik ben echt geen chef cuisine en volg dus keurig de recepten. Het was heerlijk… ik miste alleen het zout. Ik keek terug om te kijken waar ik dat moest toevoegen en dat staat niet in het recept. Goed onthouden voor de volgende keer
Hi Petra, das jammer dat je dan net het zout hebt gemist… je hebt gelijk, het staat bij de ingredienten maar niet in de instructies, ik zal het even toevoegen. Bij gerechten met geraspte kaas ben ik nooit zo scheutig met zout, omdat de kaas al zout bevat…