Oh ik stuiter helemaal…. Misschien heb je langs zien komen dat ik naast MYF – ja écht náást MYF – een nieuw bedrijf aan het opstarten ben? Of opstarten is te bescheiden, het staat er eigenlijk al wel. Ik heb concreet wat ik wil gaan doen, maar kon voor mijn gevoel nog niet los gaan omdat er geen beeld was. Gisteren kreeg ik het logo voor mijn nieuwe bedrijf te zien en het is zo vet gaaf! Binnenkort laat ik dat uiteraard ook hier zien, voor nu stuiter ik even verder…. En blijf ik je natuurlijk gewoon voorzien van heerlijke recepten. Want mijn foodie-hart blijft ook gewoon doorkloppen hoor! Wat dacht je van deze quiche met broccoli, kip en bacon? Ik maakte deze hartige taart af met wat heerlijke cheddar kaas. Dat geeft een prachtig kleurtje en super veel smaak. Heerlijk!
Een nieuw bedrijf dus. Het heet PAUW Lab. Ik wil ondernemers gaan helpen bij het creëren van hun online zichtbaarheid. Dat ze gevonden worden door al die potentiële klanten, die net als iedereen de hele dag naar een scherm zitten te kijken. Of het nou iets is dat ze zoeken via Google of op social media, het is dan toch geweldig om goed gevonden te worden? En goed gevonden worden is nog maar het begin….
Unieke veren
Ik geloof erin dat elke ondernemer een uniek verhaal heeft en dat dit de basis zou moeten zijn van de communicatie. Een uniek verhaal, unieke veren, vandaar de pauw. De pauw heeft prachtige veren en laat ze graag zien om indruk te maken. Sounds good, right?! Maar goed, als je ze alleen laat zien, maar er is niemand die jou ziet, dan kun je natuurlijk geen boterham verdienen. En daar kom ik dan om de hoek! Ik zal er hier op MYF ook zeker over blijven delen, naast de lekkere recepten die natuurlijk online blijven komen. En mocht jij nou ondernemer zijn – of iemand kennen – voor wie mijn kennis interessant en waardevol kan zijn, stuur me dan zeker even een bericht of laat een reactie achter!
Goed, die quiche met broccoli, kip en bacon dus. Want ik blijf het gewoon heerlijk vinden om in de keuken te rommelen. Alweer een paar weken geleden dook ik op zondagmiddag achter de pannen om maar liefst 4 quiches te bakken. Het was die dag Moederdag en we zouden die avond met z’n allen bij mijn moeder gaan eten. En ja, dan vind ik het geweldig om een beetje te experimenteren en deze hartige taart uit de oven te toveren. Ik deelde trouwens al eerder de quiche met zalm en rode biet met je, ook zo’n topper!
Ingrediënten
- 5 vellen hartige taart bladerdeeg (diepvries)
- 1 broccoli
- 150 gram kipfilet
- 4 plakken bacon
- 1 ui (klein)
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram doperwten (diepvries)
- 3 eieren
- 100 ml kookroom (plantaardig)
- 100 gram Cheddar kaas (geraspt)
- peper
- 2 eetlepels havermout
- boter (om in te vetten)
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg of hartige taart deeg zo’n 5 a 10 minuten ontdooien. Vet de quichevorm in met een beetje boter.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de kipfilet in blokjes. Snij de broccoli in fijne roosjes.
- Vul een kleine pan met wat water en doe hier de broccoli roosjes in. Kook deze in een minuut of 5 beetgaar. Giet af.
- Verwarm een beetje olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en bak even mee. Voeg dan de kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Doe de diepvries doperwten bij de kip en voeg ook de broccoli roosjes toe. Zet het vuur uit.
- Bekleed de bodem van de quichevorm met de vellen bladerdeeg. Kijk even hoe dit het beste werkt voor jouw vorm. Prik daarna gaatjes in het deeg en bestrooi de bodem met de havermout. Dit neemt straks het overtollige vocht op.
- Tik de eieren boven een maatbeker en schenk hier de room bij. Klop dit met de mixer tot een luchtig geheel. Voeg 75 gr van de cheddar kaas en wat peper toe en roer goed door.
- Schep de vulling voor de quiche met broccoli, kip en bacon in de bekleedde vorm. Schenk hier het ei-mengsel over heen.
- Snij de bacon in fijne reepjes en strooi deze als laatste samen met het restje cheddar kaas over de quiche. Schuif de quiche met broccoli 30-35 minuten in de warme oven. Hou de bovenkant in de gaten, dek deze af met aluminium folie als ie te hard gaat.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche met broccoli, kip en bacon? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
4 reacties
Echt zeer lekker.
Bacon eerst bakken? En dan een deel door de mix en een restje bovenop? Of alleen ingebakken erbovenop?
Ik bedoel dus ‘ongebakken’ ☺️
Ongebakken, aangezien de quiche nog 30-35 min in de oven gaat en de bacon zo wordt gebakken.