Wat een plaatje, deze quiche met witte asperges en ham! Echt zo’n heerlijk gerecht voor in het voorjaar en nu het aspergeseizoen weer is geopend, kan ik geen genoeg krijgen van het witte goud. Met deze lichte quiche met asperges haal je zo het zonnetje in huis! Dit makkelijke recept voor quiche met asperges is echt een feestje waar iedereen van smult.
Asperges zijn natuurlijk heerlijk om zo te eten, op klassieke wijze met een gekookt eitje, gebakken aardappeltjes en ham. Maar met dit recept voor een quiche met asperges en ham maak je er pas echt een feestje van! Ik gebruik in dit recept plakken rauwe gedroogde ham, dat vind ik nog lekkerder!
Quiche met asperges en ham
Oeh, quiche me baby… Ik ben dol op quiches en ik eet ze dan ook het hele jaar door. Ideaal om zo een complete maaltijd op tafel te zetten. Ik gebruik eigenlijk altijd vers bladerdeeg voor mijn quiche recepten, dat vind ik het lekkerst. Voor deze quiche ga ik aan de slag met witte asperges.
Ik kook graag met de seizoenen mee en nu de witte asperges weer volop verkrijgbaar zijn, mogen zij de ster zijn van dit recept voor quiche met asperges en ham. Voor deze quiche maak ik een lichte luchtige vulling van eieren en kruiden roomkaas. Zo krijgt deze hartige taart met asperges nog meer smaak.
Hartige taart met asperges en ham
De combinatie van witte asperges en ham is natuurlijk een klassieker… Dat die combinatie altijd goed werkt zul je ook proeven in dit quiche recept. Ik ben zelf vooral gek op gedroogde rauwe ham dus daarmee ga ik in dit recept aan de slag. Je kunt voor dit recept bijvoorbeeld Coburger ham, Parmaham of Serranoham gebruiken.
Het is wel belangrijk dat je voor het maken van deze hartige taart met asperges de asperges even kookt zodat ze beetgaar zijn. Ik kook mijn asperges eigenlijk altijd in een koekenpan, zo hoef je minder water te gebruiken. Om te controleren of de asperges beetgaar zijn, til je ze met een vork uit het kookvocht. Buigen ze iets door, dan zijn ze gaar en kun je het vuur uitzetten.
Meer asperge recepten:
Ben je net als ik gek op asperges en kun je nog wel meer inspiratie voor asperge recepten gebruiken? Dan heb ik een heel fijn lijstje met lekkere gerechten voor je. Oh, en de belangrijkste tip… gooi de schillen van de asperges én het kookvocht waarin ze hebben gekookt niet weg, want daar kun je een heerlijke soep van maken!
- Aspergesoep met gerookte zalm
- Gegrilde asperges met spek en rucola stamppot
- Risotto met asperges en gerookte zalm
- Spaghetti Carbonara met groene asperges
- Quiche met witte asperges en zalm
- Groene asperges met balsamico dressing
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 500 gram witte asperges
- 6 plakken Parmaham
- 5 eieren
- 100 gram roomkaas (met kruiden)
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 el havermout
Bereiden
- Schil de asperges met een dunschiller of aspergeschiller.
- Vul een pan met water en breng aan de kook. Kook de witte asperges in zo’n 8 minuten beetgaar (dit is een beetje afhankelijk van de dikte van de asperges, ze hoeven nog net niet gaar te zijn).
- Vet een quichevorm in met wat boter en bekleed deze met het hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de quiche en bestrooi de bodem met wat havermout.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de witte asperges even goed uitlekken en snij deze dan in stukjes van 2 cm. Verdeel de witte asperges over de bodem van de quiche.
- Klop de eieren los met de roomkaas en schenk dit mengsel over de asperges.
- Scheur de Parmaham in stukjes en verdeel deze over de quiche met asperges.
- Bestrooi de quiche met asperges en Parmham met de geraspteParmezaanse kaas en schuif deze voor 25 – 30 minuten in de oven.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche met asperges en ham? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren.
3 reacties
Welk diameter vorm heeft gebruikt?
Wat is de diameter van de vorm?
Oeh, ik gok zo’n 22 cm… Maar kijk gewoon even wat voor jou past!