Vorige week zat ik naar de weersvoorspellingen te kijken en maakte mijn hart een klein sprongetje! Ik zag alleen maar gele zonnetjes in het vooruitzicht en mijn weer-app gaf dikke prachtige cijfers aan de dagen die zouden komen. Heerlijk!! Ik was er echt aan toe! En dus zat ik afgelopen weekend voor het eerst weer buiten, weliswaar op mijn bouwplaats, maar de zonnestralen op mijn bol maakte mij zo blij! Ik hoop zo dat dit weer zo blijft, want ik had genoeg regen gehad! En omdat ik denk dat je mooi weer gewoon kunt afdwingen door zonnige gerechten op tafel te zetten, deel ik vandaag het recept voor deze quiche Caprese met je. Kijk dan, die kleurtjes! Kom maar door hoor zomer!
De salade Caprese is natuurlijk echt een Italiaanse klassieker. En als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik gek ben op de keuken van dit land. Het recept voor de salade ken je vast wel, dat staat ook eigenlijk niet eens online, zo simpel is het. Goede smaakvolle tomaten, een heerlijke romige mozzarella, eventueel wat groene pesto van verse basilicum en smullen maar. Zelf maak ik de salade graag af met een goede olijfolie, balsamico azijn en peper en zout.
Toen we even terug met de hele familie Pasen vierden en ik had toegezegd ook wat klaar te maken, bedacht ik me dat een quiche Caprese eigenlijk ook best een goed idee is. Een hartige taart vind ik sowieso heerlijk en de smaken van een Caprese kloppen altijd. Ik heb de gok gewaagd en ik vind mijn experiment geslaagd. Dat rijmt! Lekker als lichte avondmaaltijd of bij de borrel, je weet er vast wel raad mee!
Quiche Caprese
Voor 3 – 4 personen:
- 4 vellen bladerdeeg
- 1 bol mozzarella
- 5 smaakvolle tomaten
- 2 el groene pesto
- 5 eieren
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 tl oregano
- 2 takjes verse tijm
- 1 takje verse rozemarijn
- 2 el havermout
- boter om in te vetten
Nodig:
quichevorm 30 x 12 cm, mengbeker, garde
Bereiden:
Haal de vellen bladerdeeg uit de vriezer en laat zo’n 5 minuten ontdooien. Vet de quichevorm in met een dun laagje boter.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snij ze in dunne plakken. Snij ook de mozzarella in fijne plakken.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Kijk even hoe dit het beste voor jou werkt, ik kwam uit met 4 vellen.
Prik gaatjes in de bodem van de quiche Caprese to be en bestrijk de bodem daarna met de groene pesto. Strooi 2 el havermout over de pesto heen. Dit gaat straks het vocht van de tomaten, mozzarella en het ei-mengsel opvangen.
Leg nu de tomatenplakjes op de bodem van de quiche. Ze mogen een beetje dakpansgewijs, maar laat ze niet te veel overlappen. Hou ongeveer 12 plakjes achter.
Steek tussen de plakken tomaten wat plakjes mozzarella. Niet tussen alle tomaten, maar een beetje om en om. Hou ook wat plakjes mozzarella achter voor de topping!
Tik de eieren boven de mengbeker en voeg hier de yoghurt aan toe. Breng op smaak met oregano, peper en zout. Schenk het ei-mengsel over de quiche vulling.
Leg nu voorzichtig nog wat plakken tomaat en mozzarella in het ei-mengsel.
Ris de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes en strooi deze uit over de quiche Caprese. Schuif de hartige taart daarna voor zo’n 25-30 minuten de warme oven in. Snij in stukjes en geniet alvast van de zomer!
Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche Caprese? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
4 reacties
yeah, eindelijk een goed excuus om deze bakvorm weer eens te gebruiken! lijkt mij heerlijk
Oh lijkt me verrukkelijk!
Ik ga hem in een ronde vorm maken want zo’n mooie rechthoekige heb ik niet.
Heb altijd problemen met de bodem die niet gaar wordt! Hoe kan ik dat voorkomen?
Dit lijkt me echt heerlijk. Het klinkt ook erg simpel, ga ik echt maken