Quiche Bolognese, een hartige Bolognese taart… Dat klinkt net zo goed als dat dit gerecht eruit ziet en deze quiche ziet er net zo goed uit als dat het klinkt. Een knapperige bodem en korst van vers pizzadeeg, heerlijke zelfgemaakte snelle Bolognesesaus en een crunchy dakje van lekker veel kaas. Als we het hebben over ultiem comfort food dan mag deze Bolognese quiche zéker op het lijstje!
Van deze Italiaanse hartige taart maakt mijn hart een klein sprongetje hoor! Kijk nou wat een knapperd, ik krijg echt spontaan zin om aan tafel te schuiven. Deze Italiaanse quiche heeft alles waar ik gelukkig van word. Crunchy pizzadeeg meets favoriete pastasaus en daarover heen strooien we natuurlijk lekker veel Parmezaanse kaas. Wat mij betreft mag deze knappe Italiaan nog vaak bij mij aan – eh, op – tafel komen!
Quiche Bolognese
Als ik hier in huis de vraag stel wat we zullen gaan eten, gaan de meeste handen nog steeds op voor pasta met rode saus. Oftewel pasta Bolognese, en dan vooral met mijn makkelijke zelfgemaakte Bolognesesaus. En ik moet zeggen, dat blijft ook een fantastische pastasaus….
Maar omdat ik zelf toch ook wel van wat variatie hou, heb ik aan deze favoriet een eigen twist gegeven en er een nog beter recept van gemaakt. Want met deze quiche Bolognese eten we eigenlijk pasta én pizza in een! Yes, in plaats van vers hartige taartdeeg dat ik normaal gesproken graag voor mijn quiches gebruik, ging ik aan de slag met vers pizzadeeg. En dat geeft nét die twist aan dit recept waar ik heel blij van word!
Bolognese quiche
Pasta Bolognese, misschien samen met de pizza wel een van de bekendste recepten uit de Italiaanse keuken maar dan dus in een quiche vorm. Deze quiche komt zeker weten op je favorieten lijstje… Heb je geduld, dan zou ik je zeker aanraden om de keuken in te duiken en zelf Bolognesesaus from scratch klaar te maken.
Heb je nou wat minder tijd, geen nood! Ik heb namelijk ook niet altijd de mogelijkheid om mijn saus uren te laten pruttelen. Daarom heb ik in dit recept een geweldig alternatief voor een rode tomatensaus met gehakt die veel sneller klaar is en minstens net zo lekker! Zet naast deze quiche Bolognese nog een makkelijke Italiaanse salade op tafel en het feest kan beginnen!
Meer Italiaanse quiche recepten:
Natuurlijk ben je na het maken van deze Italiaanse quiche verknócht aan dit recept en wil je deze knapperd keer op keer op tafel toveren. Maar…. misschien ben je ook nog wel op zoek naar meer inspiratie voor Italiaanse hartige taarten en quiches. En daar kan ik je zeker bij helpen, probeer eens een van de volgende recepten:
- Quiche Caprese
- Italiaanse plaattaart met pesto en mozzarella
- Italiaanse quiche met gegrilde groenten en pesto
- Mini quiches met salami en mozzarella
- Plaatpizza met tonijn en mozzarella
Nodig
Ingrediënten
- 1 rol pizzadeeg (vers)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram rundergehakt
- 1 rode paprika
- 10 snoeptomaatjes
- 200 ml tomatensaus
- 1 bol mozzarella
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 4 eieren
- 50 ml plantaardige room
- 1 theelepel oregano (gedroogd)
- 1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
- 2 takjes tijm (vers)
- snuf peper
- snuf zout
- boter (om in te vetten)
- olie (om te bakken)
- 2 eetlepels havermout
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne blokjes.
- Verwarm een beetje olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en doe ook de paprika in de pan. Bak tot deze glazig ziet.
- Voeg dan het gehakt toe aan de pan en breng verder op smaak met de oregano, rozemarijn, verse tijm en een snuf peper en zout.
- Wanneer het gehakt gaar is, voeg je de tomatensaus toe.
- Snij de kleine tomaatjes in plakjes en voeg deze toe aan de tomatensaus.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de quichevorm in met een beetje boter en bekleed deze met het verse pizzadeeg. Prik gaatjes in de bodem van het deeg en bestrooi de bodem met havermout.
- Kluts de eieren los. Voeg hier 50 gram geraspte Parmezaanse kaas en de room aan toe en meng goed door.
- Snij de mozzarella in kleine blokjes.
- Schep de vulling voor de quiche Bolognese in de vorm. Schenk het ei - kaas mengsel over de vulling en zorg dat deze goed is verdeeld.
- Verdeel de blokjes mozzarella over de vulling van de quiche Bolognese. Schuif de quiche daarna voor zo'n 30 minuten in de warme oven.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche Bolognese? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Mind Your Feed & Renske van Buren.