Wat is het toch heerlijk om dagelijks met eten bezig te mogen zijn! Elke dag weer vind ik het een feestje om aan het werk te gaan, ik mag mijn keuken weer in en nieuwe recepten uitwerken, testen, proeven en bereiden. Als je mij een paar jaar geleden had verteld dat dit een baan is, had ik je waarschijnlijk uitgelachen. Maar… hoe heerlijk ik het ook vind om te koken, soms kies ik ook voor makkelijk… Een simpele salade, een snelle hamburger, en bijvoorbeeld deze Potato Dipperz uit de oven. Prima maaltje voor als ik even niet zoveel zin of inspiratie heb…
Een beetje snacken komt hier zeker in het weekend regelmatig voor! Heerlijk toch, waarom zou je moeilijk doen als dat helemaal niet hoeft? Al jaren hebben wij een soort vaste makkelijke maaltijd, die we steeds weer op tafel toveren als we het even niet weten of niet zoveel zin hebben om uitgebreid in de keuken te staan. Die maaltijd bestaat eigenlijk altijd uit een salade, een stukje vlees, en iets van patat of gebakken aardappeltjes.
Toen ik werd gevraagd of ik de Potato Dipperz van Lamb Weston wilde proberen, zag ik ze dan ook al helemaal op tafel staan bij onze altijd-goed-het-is-weekend-maaltijd. De dipperz zijn gemaakt van een hoge kwaliteit aardappel en hebben een handige vorm waarmee je makkelijk een dipsausje kunt scheppen. Nou dat hoef je tegen mijn dames maar 1 keer te zeggen, dippen is namelijk favoriet! En lekker met de handen eten natuurlijk ook! Zij kozen voor appelmoes, maar zelf vind ik een frisse yoghurtdip ook erg goed passen bij deze aardappeltjes!
Nog een homemade burger erbij, en een snelle salade, en wat mij betreft is de maaltijd dan compleet. En dit staat echt zo op tafel! De Potato Dipperz kunnen in de frituur, airfryer of oven worden bereid. Aangezien ik alleen een oven in huis heb, maakte ik ze daarin klaar. Met 20 minuutjes zet je deze knapperige aardappelschijfjes op tafel, dat is precies de tijd die je nodig hebt om de hamburgers te bakken en de salade klaar te maken. Daarna gaan zo de schalen op tafel en iedereen pakt waar ie zin in heeft. Easy does it!
Ik zal het recept voor de frisse yoghurtdip hieronder nog wel even met je delen, het is een variatie op de tzatziki die ik laatst op de blog plaatste! De Potato Dipperz vind je trouwens in het diepvriesschap van de (grotere) AH, Plus, Coop, MT, Deen, Jan Linders, Vomar voor €2,29 per zak van 600 gram. Handig om in huis te hebben, want niet alleen bij zo’n makkelijke maaltijd zet je ze snel op tafel, de Dipperz zijn ook leuk om op een feestje neer te zetten. Met de dips kun je natuurlijk eindeloos variëren, maar ik denk dat een zelfgemaakte tomatensalsa of guacamole zeker goed zouden combineren!
Potato Dipperz met frisse yoghurtdip:
Voor de dip:
- 1 komkommer
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- paar druppels citroensap
- peper
- zout
- 1 el olijfolie
- 1 flinke tl komijn
- 1 tl rozemarijn
Nodig; rasp, vergiet, keukenpapier, schaaltje.
Bereiden: Was de komkommer en droog deze af. Zet het vergiet in de schaal (zorg dus dat dit past) en rasp de komkommer boven het vergiet. Je zult zien dat er direct al heel veel vocht uit de komkommer komt…. Wanneer je de komkommer helemaal hebt geraspt, druk je met de bolle kant van een lepel op de komkommer om het vocht eruit te drukken.
Laat de komkommer 5 minuutjes staan en druk opnieuw het vocht eruit, ik deed dit door met de lepel nog weer te drukken en door met wat keukenpapier te deppen. Laat weer staan en herhaal nog een laatste keer, nu zou het meeste vocht er wel uit moeten zijn! Giet het vocht weg en maak de schaal droog.
Doe de komkommerrasp in de schaal en voeg hier de yoghurt aan toe. Pers hier de teen knoflook bij uit – meer dan 1 mag hoor – en roer alles door elkaar. Breng op smaak met peper, zout, komijn en rozemarijn en een paar druppels citroensap. Schenk nog wat olijfolie door de yoghurtdip.
Serveer met de Potato Dipperz, die je dus in 20 minuten in de oven goudbruin en knapperig bakt. En ik kan je deze hamburgers en deze salade er zeker bij aanraden. Wij hebben zitten smullen!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Deze blogpost betreft een samenwerking met Lamb Weston. Lees mijn disclaimer.
1 reactie
Leuke nieuwe foto van je, Reny. Over je recepten ben ik eigenlijk altijd wel enthousiast, zo ook vandaag.