Heb je er al genoeg van? Eerlijk zeggen hoor…. Ik namelijk nog lang niet! Ik kan blijven doorgaan met het bedenken van herfstige comfort food recepten en dat blijf ik dan voorlopig ook nog wel even doen. En in de winter ga ik daar vast mee verder! Ik heb een aantal voorwaarden als ik nieuwe gerechten bedenk. En eigenlijk is de belangrijkste natuurlijk dat het lekker moet zijn. Daarnaast ga ik ook altijd voor makkelijk, want waarom zou je moeilijk doen als dat niet hoeft? Zo bedacht ik dus dat het tijd werd voor weer een oven recept. Ik vind het altijd zo ideaal om een hele bakplaat vol te leggen, super eenvoudig en de geuren die dan het huis vullen… geweldig! Aan dit recept voor pompoen uit de oven met aardappels, kip en chorizo voegde ik nog wat heerlijke kruiden en goede olie toe. Smullen maar!
Dat ik erg graag kook, betekent voor mij nog niet dat ik uren in de keuken doorbreng. Beetje efficiënt mag het wel zijn namelijk, ik heb altijd zoveel dingen te doen. Daarom kies ik zeker in deze tijd van het jaar graag voor recepten uit de oven. Dan kan ik nog even wat anders doen, of gewoon rustig zitten. Daar komt het ook niet altijd van. Het blijft gewoon af en toe best een uitdaging om 2 bedrijven met een gezin te combineren. En dan nog aan mezelf te denken.
Wel vind ik het belangrijk dat er ook in drukke tijden goed gegeten wordt. Geen snelle hap, maar lekker veel groenten op tafel! En dan kom ik toch ook weer bij mijn oven uit. Een bakplaat vol met lekkers is hier altijd een feestje! Deze keer schoof ik pompoen met aardappels, kip en chorizo de oven in. Stevig en vol van smaak door de koolzaadolie van Brassica die ik gebruikte, samen met wat verse kruiden…
Koolzaadolie
Ken jij de koolzaadolie van Brassica al? Het is een pure zuivere olie die gewonnen wordt uit de zaden van koolzaad. Deze olie is van nature rijk aan Omega 3 en is wat mij betreft onmisbaar in de keuken. Een mooie aanvulling op mijn collectie aan oliën, want ook daarbij geldt wat mij betreft dat je lekker moet blijven variëren!
Brassica biedt verschillende soorten koolzaadolie aan, waardoor je hun olie op heel veel manieren kunt gebruiken. Voor dit recept ging ik aan de slag met Brassica Botersmaak. Deze olie geeft – zoals de naam al doet vermoeden! – een volle botersmaak af terwijl het toch echt een plantaardige olie is! In combinatie met de verse tijm en rozemarijn krijgt dit recept voor pompoen uit de oven met aardappels, kip en chorizo zo wel de titel herfstig comfort food!
Nodig
- Braadslede
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes
- ½ pompoen
- 2 rode bieten
- 1 rode puntpaprika
- 1 ui
- 8 wortels
- 300 gram kipfilet
- 100 gram chorizo
- 4 eetlepels Brassica koolzaadolie botersmaak
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel nootmuskaat
- 3 takjes rozemarijn
- 3 takjes tijm
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het ovenrooster met bakpapier.
- Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en doe deze in de schaal. Schenk hier 2 el Brassica koolzaadolie Botersmaak bij en voeg de paprikapoeder, cayennepeper, gemberpoeder en nootmuskaat toe. Schep goed door en laat de kipfilet even in de marinade staan.
- Schenk 2 el Brassica koolzaadolie Botersmaak in een klein schaaltje. Haal de rozemarijn en tijm van de takjes en snij deze fijn. Voeg toe aan de koolzaadolie en zet even apart zodat de smaken kunnen intrekken.
- Boen de krieltjes en snij ze doormidden. Snij de pompoen in parten van ongeveer 1 cm dik en verwijder de pitten. Schil de rode biet en snij deze in lange reepjes van 1 cm dik. Halveer de wortels in de lengte. Snij de paprika in grove stukken. Schil de ui en snij in parten. Dat hoeft ook niet te netjes!
- Haal het velletje van de chorizo en snij hier plakken van 1 cm van. Snij daarna in kwarten.
- Spreid de krieltjes, pompoen, rode biet, wortels, paprika en ui uit over het bakpapier. De groenten mogen elkaar iets overlappen, maar liefst niet te veel want dan worden ze niet gaar.
- Besprenkel de groenten met de Brassica koolzaadolie met botersmaak en rozemarijn en tijm. Schuif het rooster met de groenten voor 10 minuten de warme oven in.
- Haal het rooster nu weer uit de oven en leg de kipfilet en chorizo tussen de groenten. Schuif nu ook een braadslede in de oven. Kijk even hoe dit voor jouw oven werkt, maar uit de chorizo komt misschien wat vettigheid en dit wil je opvangen!
- Schuif nu het rooster met pompoen met aardappels, kip en chorizo nog 30 minuten de warme oven in. Controleer of de groenten gaar zijn en besprenkel ze eventueel nog met wat vet uit de braadslede. Laat de herfst maar komen nu en eet smakelijk!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor pompoen uit de oven met aardappels, kip en chorizo? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
Dit artikel betreft een samenwerking met Brassica. Lees hier mijn disclaimer.
3 reacties
Klinkt heerlijk!! Wat zou je gebruiken om hier een vegetarische variant van te maken?
Pompoen schillen? Ga vanavond lekker maken!
Graag zou ik dit recept maken, echter kan ik nergens de Brassica botersmaak vinden om te kopen. Heeft u tips?