Ik zag ze altijd liggen in de supermarkt en wist eigenlijk nooit zo goed wat ik er mee moest doen…. de pompoen. Ik vind het een prachtige groente en wist dat het erg gezond voor je is. Wist je bijvoorbeeld dat pompoen goed is voor je ogen (ze bevatten caroteen, net als worteltjes), veel vitaminen, mineralen en ijzer bevat, en zelfs het risico op kanker helpt te voorkomen. Reden genoeg om er dus eens een gerecht mee te maken! Het is deze pompoen stoofschotel met kip geworden, yumm!
Dus ging ik vanochtend met mijn 2 dochters naar de markt om een pompoen te kopen. Ze kenden wel de Albert Heijn keukenmini-variant, die is erg populair, maar dat een pompoen ook zo groot kon zijn, dat wisten ze niet…. zo grappig om die gezichten te zien! We kochten verder nog venkel, zoete aardappel (bataat), rode paprika en uien. Ik zocht nog wat in mijn keukenkastje en vriezer en kwam met het volgende herfstgerecht: pompoen stoofschotel met kip.
Meer recepten met pompoen? Ik zette ze voor je op een rijtje, hier vind je alle pompoenrecepten!
Pompoen stoofschotel met kip
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 pompoen
1 venkel (flinke knol)
1 rode paprika
1 zoete aardappel
2 uien
250 – 300 gram biologische kipfilet
150 gram zilvervliesrijst
olijfolie
300 ml kippenbouillon
Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Alle groenten schoonmaken en in blokjes van ongeveer 1×1 cm snijden. Snij ook de kipfilet in kleine blokjes. Zet een pan op het vuur, doe daar wat olie in en bak de kipfilet kort aan. Voeg de uien en paprika toe en bak ook kort aan. Voeg vervolgens de pompoen, venkel en zoete aardappel toe aan de pan en giet daar de bouillon aan toe. Schep goed om en doe alles in de ovenschaal. Zet in de oven op 200 graden en laat in 40 minuten garen.
Mijn man en kinderen eten nog niet helemaal Voedselzandloper-proof, dus voor hen heb ik er een pannetje zilvervliesrijst bij gemaakt. Ze vonden het om van te smullen!
Ga je aan de slag met dit recept voor pompoen stoofschotel met kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
De pompoen met kip stoofschotel was erg lekker. Maar ik heb van de pompoen de schil eraf gehaald. Vraag of dit nodig is.
Vriendelijke groet,
Paul Waterreus