Pittige varkenshaas met spinazie, prei en paprika. Niet mokken, lekker wokken! Ken je die reclame nog…? Vandaag een heel makkelijk en snel recept voor geroerbakken varkenshaas. Uit de wok dus, of uit de hapjespan, dat kan zeker ook!
Dit is er weer eentje in de categorie; staat doordeweeks binnen no-time op tafel en daar hou ik wel van. En eens wat anders dan kip of gehakt, waar ik meestal mijn makkelijke maaltijden mee klaar maak. Serveer de roerbak varkenshaas met rijst of noedels en smullen maar!
Makkelijk varkenshaas recept
Ik merk dat ik weer steeds makkelijker ga koken zo in de laatste weken richting de vakantie. De dagen zijn goed gevuld en iedereen is wel toe aan een rustiger tempo. En aan het eind van de middag, is er dan vaak niet heel veel energie meer om te koken.
Dan maken we het onszelf niet al te ingewikkeld! Meestal zijn mijn snelle maaltijden met kip of gehakt, maar vandaag heb ik een makkelijk varkenshaas recept! Lekker roerbakken in de pan, flink wat groente erbij, klaar is Kees. Of Reny dus.
Pittige varkenshaas
Als je mij al een tijdje volgt, dan weet je dat ik wel van pittig eten hou! Niet té heftig, maar van een beetje peper en sambal maak je mij altijd wel blij. Ik heb standaard smaakmakers als ketjap en sojasaus in huis en met nog wat kruiden als kurkuma en komijn geef je makkelijk een Oosterse twist aan de varkenshaas.
Natuurlijk kun je in dit recept zelf bepalen hoeveel sambal je uiteindelijk nog toevoegt. Dat is voor iedereen anders natuurlijk, de een is wat meer van het pittige dan de ander! Het lekkerst en het zachtst wordt de varkenshaas als je deze lekker lang laat marineren. Maar bij tijdgebrek hoeft dit niet!
Oosterse varkenshaas
Goed, heb je al trek gekregen? Deze Oosterse varkenshaas staat ook nog eens binnen mum van tijd op tafel. En zoals gezegd, zeker in deze laatste drukke weken voor de vakantie hou ik daar wel van. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier is iedereen wel toe aan een paar weken rustig aan doen.
Even het tempo wat lager, ik kan niet wachten! We tellen dus af, op school worden de laatste afrondingen gedaan en qua werk uiteraard ook. Over de avondmaaltijd wil ik dan niet al te lang nadenken, die moet lekker en makkelijk zijn! Ik maakte al eerder eens Oosterse varkenshaas spiesjes en het is een heel goed idee om dit vlees een Oosterse marinade te geven!
Pittige varkenshaas met groenten
Varkenshaas laat zich met heel wat groenten goed combineren. Denk bijvoorbeeld ook eens aan broccoli, paksoi, Chinese kool of sperzieboontjes. In dit recept ga ik voor spinazie, prei en paprika maar je kunt natuurlijk nog meer veggies toevoegen.
Mijn makkelijkste manier om extra groenten toe te voegen is nog altijd door nóg een groente gerecht op tafel te zetten. Het hoeft niet allemaal in dezelfde pan, zeg maar. Zet bijvoorbeeld eens Indonesische sajoer boontjes op tafel naast een Oosters gerecht. Of wat dacht je van een makkelijke Chinese kool salade. Deze varkenshaas met groenten serveer ik met rijst, maar noedels zijn hier ook heerlijk bij!
Ingrediënten
- 300 gram varkenshaas
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- 2 prei
- 1 rode paprika
- 250 gram verse spinazie
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 theelepels sambal
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 3 takjes verse koriander
- 250 gram zilvervliesrijst
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Begin met het maken van de Oosterse marinade voor de pittige varkenshaas. Schenk de sojasaus, ketjap en sesamolie in een schaal. Voeg hier kurkuma, komijn en sambal naar smaak aan toe.
- Snij de varkenshaas in reepjes van ongeveer 1 x 3 cm en leg deze in de marinade. Schep even goed om. Heb je tijd, dan is het heerlijk om het vlees wat langer te marineren. Heb je geen tijd, dan hoeft dit niet.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn.
- Verwijder het buitenste blad van de prei en snij daarna in fijne ringen. Was de prei even in een vergiet onder de kraan.
- Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in fijne blokjes.
- Zet nu eventueel een pan water op het vuur voor de rijst en kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook uit boven de pan. Voeg dan ook de varkenshaasreepjes met de marinade toe aan de pan en bak het vlees kort aan.
- Voeg de paprika en de prei toe aan de pan en bak kort mee.
- Doe dan ook de spinazie bij de pittige varkenshaas en laat wat slinken.
- Serveer de Oosterse varkenshaas met verse koriander en met de rijst.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.