Het kan bijna niet anders dan dat je afgelopen week mijn recept voor Vietnamees stoofvlees voorbij hebt zien komen…. Niet?! Nou, dan heb je écht wat gemist! Als ik de smaken van dat gerecht weer voor me haal, loopt het water me weer spontaan in de mond… Ik maakte dit recept al voordat ik op reis naar Nieuw-Zeeland ging, maar ik weet het nog alsof het gisteren was! Omdat alleen stoofvlees natuurlijk geen maaltijd is, serveerde ik er deze pittige bloemkoolrijst bij. Yep, inderdaad, rijst gemaakt van bloemkool! Door de heerlijke kruiden die er doorheen zijn gegaan, is dit bijna niet van een echt rijstgerecht te onderscheiden. Ook zette ik nog een Oosterse komkommersalade op tafel, en toen was ons feestje helemaal compleet!
Zoals je misschien weet ben ik al een tijdje samen met Renske aan het werk. We hebben nu een aantal keren samen gekookt en dat werkt perfect! Ik kook, zij doet de styling en de fotografie. Op zo’n dag gaan er heel wat recepten op de foto en dat vraagt natuurlijk wel wat voorbereiding. Zo zette ik de pan met Vietnamees stoofvlees al de avond van tevoren op het vuur, zodat het in elk geval klaar zou zijn voor de foto’s.
Bloemkoolrijst recept
Bij het stoofvlees kun je natuurlijk gewone rijst serveren, maar ik wilde eens wat anders! Daarom maakte ik deze pittige bloemkoolrijst klaar. Super vol van smaak, dus wees niet bang dat je saaie bloemkool aan het eten ben. Renske was lekker op dreef en maakte een heerlijk kommetje met rijst, stoofvlees en komkommersalade klaar voor de foto. Daarna lunchten we er samen mee en oh wat was dit een heerlijke combinatie! Ik ga zeker vaker aan de slag met bloemkoolrijst!
Ingrediënten
- 400 gram bloemkool (roosjes)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- 2 theelepels komijn
- 2 theelepels kurkuma
- 2 1/2 theelepels kerrie
- 1 theelepel gedroogde koriander
- 1 theelepel cayennepeper
- zout
- olie om in te bakken
Bereiden
- Het heerlijke aan deze pittige bloemkoolrijst is dat dit gerecht echt zo op tafel staat. Je hebt wel een goede keukenmachine met foodprocessor nodig om de rijst klaar te maken.
- Doe de bloemkoolroosjes in de foodprocessor van de keukenmachine en hak tot fijne korrels. Doe de bloemkoolrijst in een schaal. Voeg hier de komijn, kurkuma, kerrie, koriander en cayennepeper aan toe.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper heel fijn.
- Verwarm een wokpan op het vuur en schenk hier wat olie in. Fruit de ui aan en pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de rode peper en de bloemkoolrijst toe.
- Roerbak de pittige bloemkoolrijst zo’n 3 tot 5 minuten op hoog vuur. Serveer met het Vietnamees stoofvlees!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor pittige bloemkoolrijst? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
Foto’s: Cooked by Renkse
1 reactie
Super lekker! Ik kreeg van de buren een bordje Aziatische stoof en herinnerde me dat ik jou recept gepinned had. De rijst past echt perfect bij dit soort stoof. Volgende keer probeer ik ook jou stoof recept! Dank jewel