Ik vond het wel weer eens tijd voor een fastfood friday! Al zal ik maar eerlijk bekennen dat het hier de afgelopen week zo’n beetje fastfood everyday is. Ik had me er niets bij voorgesteld, maar wát is het hectisch om je huis in de verkoop te hebben staan… Daarom eten we elke dag maar makkelijk, want veel puf om te koken heb ik aan het einde van de dag niet meer. Deze pitabroodjes met kip kebab stonden afgelopen week weer eens op tafel en dit is de perfecte manier om het weekend in te luiden!
Mijn dagen bestaan uit schoonmaken en poetsen, niet bepaald mijn grootste hobby. Maar… eigenlijk is dat – hoop ik! – best heel positief, want ik moet elke keer opnieuw het huis door omdat er dus ook mensen komen kijken! Yeah! En dan verbaas ik me eigenlijk over hoe vies een huis al kan worden na 1 dag. We leven er natuurlijk met zijn vieren, maar toch…
Helaas schiet het uitgebreid koken er daardoor een beetje bij in. Gelukkig heb ik volgende week weer meer tijd en ik kan niet wachten om mijn keuken weer eens in te duiken. Dat heb ik ook afgelopen week niet gedaan, want ik ken mezelf. Ik maak er een enorme pestbende van als ik voor de blog aan de slag ga. En eigenlijk had ik geen zin om dat dan óók nog op te moeten ruimen.
We aten dus makkelijk. Een snelle pasta, zoals ik ze al honderd keer in elkaar heb gedraaid. Of een wrap met Mexicaans gehakt, dat recept kan ik ook dromen. En pitabroodjes met kip kebab. Die maakte ik tussen alle drukte door. Natuurlijk kruid ik de kip dan wel zelf, want dat blijft toch het lekkerst! Dit is echt zo’n gerecht om het weekend mee te starten. Dikke klodder zelfgemaakte tzatziki erover en eet smakelijk!
Pitabroodjes met kip kebab
Voor 4 personen:
Voor de kip kebab:
- 500 gr kipfilet
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el volle yoghurt
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl oregano
- 1 tl cayennepeper
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/2 tl tijm
- 1/2 tl koriander
- 2 el olijfolie
- snuf zout
Verder:
- 8 pitabroodjes
- 1/2 krop ijsbergsla
- 1 wortel
- 1/4 krop rode kool
- zelfgemaakte tzatziki
Nodig:
Mengkom, hapjespan
Bereiden:
Snij de kipfilet in dunne reepjes en doe in de mengkom. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Voeg de ui toe aan de kipfilet en pers de knoflook erbij uit. Doe dan de andere droge kruiden, de yoghurt en de olijfolie ook in de kom en schep goed om.
Laat de kipfilet even staan. Hoe langer, hoe beter, dan kunnen de smaken goed intrekken.
Zet de oven aan en verwarm voor op 180 graden.
Verwarm een hapjespan op het vuur en voeg de gemarineerde kipfilet toe. Bak in 6-8 minuten bruin en gaar.
Leg de pitabroodjes op het rooster van de oven en bak ze in 4-6 minuten gaar.
Snij in de tussentijd de ijsbergsla, rode kool en wortel erg fijn.
Haal de pitabroodjes uit de oven. Snij ze open en vul met de gemengde salade, de kip kebab en de zelfgemaakte tzatziki. Laat het weekend maar beginnen!
Ga je aan de slag met dit recept voor pitabroodjes met kip kebab? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube