Penne all’Arrabiata! Ooh, ik heb weer een pareltje van een pasta recept voor je! Een klassieker uit de Italiaanse keuken, waar je vast wel eens van hebt gehoord. Ik heb het over penne all’arrabiata. Een gerecht dat op elke Italiaanse menukaart staat, net als bijvoorbeeld de spaghetti alla carbonara of een pasta al ragù. Nu wij dit jaar niet op vakantie naar het buitenland gaan, haal ik mijn favoriete gerechten van over de hele wereld naar mijn eigen keuken. We maken een kleine culinaire foodtour door mijn favoriete keukens en daar hoort de Italiaanse zeker bij! Penne all’arrabiata dus, en wat ik zo leuk vind, voor dit recept heb je zo weinig ingrediënten nodig…!
Klassieke Italiaanse pastasaus
De Italiaanse keuken kent heel wat klassieke gerechten en de combinatie van de pastasoort en de bijbehorende saus is bijna heilig. Zo leerde ik ooit eens van mijn Italiaanse oma… De vorm van de pasta bepaalt welke sauzen erbij passen en zo zul je dus bijvoorbeeld nooit penne met carbonarasaus eten. Althans, dat heb ik me dus laten vertellen. Het is dan ook penne – die smalle pijpjes – die je voor dit recept voor penne all’arrabiata hoort te gebruiken…. van mij mag je doen waar je zin in hebt, ik vond het vooral een grappig feitje om te delen….
Arrabiata!
Nog een grappig feitje is dat de naam van dit gerecht zoveel betekent als boos of kwaad. Of dat je in elk geval rood aanloopt in het gezicht door de pit van de rode peper die in dit recept wordt gebruikt. Verder hou ik er van dat dit weer zo’n heerlijk Italiaans gerecht is waar maar een paar pure ingrediënten voor wordt gebruikt. Daarom ben ik zo gek op de Italiaanse keuken, pure smaken worden steeds gecombineerd tot de lekkerste gerechten!
Ingrediënten
- 300 gram penne
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gedroogde rode peper (vermalen)
- 400 gram tomatenblokjes (in blik)
- 3 takjes verse peterselie
- verse basilicum
- Parmezaanse kaas
- snuf zout
Bereiden
- Breng in een pan een flinke laag water aan de kook en voeg daar de penne aan toe. Kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
- Snij de rode peper heel fijn. Zet een koekenpan op het vuur en schenk hier een flinke scheut olijfolie in. Voeg de peper toe en pers de knoflook erbij uit. Bak zo’n 2 a 3 minuten.
- Voeg dan de tomatenblokjes uit blik toe en naar smaak nog wat gedroogde pepervlokken en een snuf zout toe. Dek de pan af met een deksel en laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Snij ondertussen de blaadjes verse peterselie fijn.
- Giet de penne af en meng deze door de saus. Serveer de penne all’arrabiata met verse peterselie, verse basilicum en natuurlijk lekker veel Parmezaanse kaas. Buon appetito!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor penne all’arrabiata? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s door Renske van Buren
2 reacties
Een klassieker inderdaad, maar o zo lekker! Dankjewel voor dit heerlijke receptje..
Het is een geweldig recept, het ziet er heerlijk en smakelijk uit.