Ik ben er weer, geloof ik! Man, man, man wat een intensieve weken waren dit. Ik had echt gedacht – naïef, dat was duidelijk – dat ik in de ene keuken zou afsluiten en de dag erna ongeveer verder zou gaan in mijn nieuwe keuken. Boy, was I wrong!… Vorige week was daarom echt een cadeautje. Dat heerlijke weer, de warmte, de zon, ik heb er echt van genoten. Even de tijd voor mezelf gemaakt en rustig aan bedacht hoe ik weer zou gaan opstarten. Die zomerse dagen vroégen natuurlijk om lichte maaltijden, zoals deze pastasalade met sperziebonen en kip in citroenmarinade. Kom maar door met nog meer voorjaar!
Dat verhuizen had dus even wat meer voeten in de aarde. Niet alleen dacht ik dus gewoon gelijk verder te gaan met waar ik was gebleven, ook dacht ik dat ik energie voor 10 zou hebben. Ik had even een klein inkakkertje de afgelopen weken, de vermoeidheid kwam eruit. Ik had geen inspiratie meer en de woorden kwamen niet uit mijn vingers. En toen ik net weer aan de slag wilde gaan, was mijn oudste dochter een week ziek thuis. Heel sneu, voor haar was het misschien ook allemaal een beetje te veel geworden…
Maar, we zijn weer up and running, dus verwacht de komende tijd weer een boel nieuwe recepten! Om te beginnen dus deze pastasalade met sperziebonen en kip. Die is – of was, heb je de weersvoorspelling gezien?! Boehoe! – ideaal voor warme zonnige dagen. Van die dagen dat je eigenlijk geen zin hebt om te koken, of juist de hele dag op pad wilt met een picknickmand. Ik doe altijd maar wat bij een pastasalade, want er kan heel veel bij elkaar. Zowel koud als lauwwarm erg lekker, ik hoop dat de zon snel weer terug komt!
Pastasalade met sperziebonen en kip
- 200 gr pasta
- 300 gr sperziebonen
- 75 gr gemengde sla
- 1 rode puntpaprika
- 1 rode ui
- 3 a 4 zongedroogde tomaten (pot)
- 200 gr kipfilet
- 1/2 citroen
- 3 el olijfolie + extra
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- 1 teen knoflook
- peper
- zout
- Parmezaanse kaas naar smaak
Nodig;
2x pan om te koken, saladeschaal, grote schaal, grillpan
Bereiden:
Maak de marinade voor de kip klaar door het sap van 1/2 in een schaal te mengen met 3 el olijfolie. Voeg rozemarijn, peper en zout toe en pers een teen knoflook hierbij uit. Snij de kipfilet over het dikke deel doormidden en leg daarna voor 30 minuten in de marinade. Keer regelmatig om.
Vul een pan met water en breng aan de kook. Voeg de pasta toe – ik gebruikte kleine schelpen – en kook deze in 6-8 minuten beetgaar. Laat de pasta niet te lang koken! Giet af, laat uitlekken in een vergiet, doe dan terug in de pan en roer 1 el olijfolie door de pasta. Laat de pasta afkoelen.
Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes en doe in de pan. Vul met een laagje water en zet op het vuur. Kook de boontjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet het water af en laat de boontjes afkoelen.
Snij in tussentijd de rode ui in fijne ringen en de paprika en zongedroogde tomaten in stukjes.
Zet de grillpan op het vuur en laat warm worden zonder verder nog olie toe te voegen. Grill de kipfilets in 3 a 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Laat even rusten en snij in stukjes.
Doe de gemengde sla in de saladeschaal. Voeg hier de pasta, sperziebonen, rode ui, paprika en zongedroogde tomaten aan toe. Schep als laatste de kipfilet door de pastasalade en voeg eventueel nog een beetje olie uit de pot van de zongedroogde tomaten toe. Maak af met de Parmezaanse kaas en eet smakelijk!
Ga jij aan de slag met dit recept voor pastasalade met sperziebonen en kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
3 reacties
Hoeveel personen is de pastasalade?
Mijn recepten zijn eigenlijk altijd voor 3 a 4 personen, maar in dit geval ligt het er ook een beetje aan hoe je de pastasalade eet. Als het een avondmaaltijd is, kun je iets meer pasta toevoegen. Maar als ie meegaat in de picknickmand is het echt wel voldoende voor 4!
Wat een leuk recept! Ga het snel eens uit proberen thuis voor mij en mijn vriend!