Note to self: Ik. Moet. Dit. Vaker. Maken! Echt, dat zo iets simpels zó lekker kan zijn….. Deze pastasalade met rucola, champignons en feta is een blijvertje, dat weet ik wel zeker. Soms is het gewoon de eenvoud die werkt! Pure smaken bij elkaar, dan heb je verder weinig nodig. En nog een reden waarom deze pastasalade vaker op tafel komt, is omdat ie binnen 10 minuten klaar is. En je kunt deze pastasalade zowel warm als koud eten. Ideaal dus als snelle lunch, ook om mee te nemen naar je werk. Of voor de avonden dat het minder georganiseerd verloopt qua avondmaaltijd, omdat de een nog gaat sporten en de ander laat thuis is uit z’n werk.
Dit recept maakte ik weer voor de app Koken met Aanbiedingen en ik werk dan met de aanbiedingen van Albert Heijn. Ik probeer steeds weer een nieuw recept te ontwikkelen waarin lekker veel groenten gebruikt wordt, want ik eet nu eenmaal heel graag heel veel groenten in mijn maaltijden. Door nog wat eiwitten en vetten toe te voegen aan deze pastasalade, is de maaltijd compleet en mooi in balans. Zo zou ik ook zeker nog wat olijven toevoegen, of wat pompoenpitten en walnoten. Op die manier zorg je voor voldoende vetten en eiwitten! Dit recept is gemaakt met de producten die deze week in de aanbieding zijn, maar wees vooral zo creatief als je kunt zijn met dit recept! Voeg toe wat je lekker vindt, en laat weg wat je niet lekker vindt.
Volgens Europese regelgeving mag alleen kaas die is geproduceerd in Griekenland en gemaakt is van minimaal 70% schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk feta heten. Kaas die op feta lijkt, maar bijvoorbeeld gemaakt van koemelk, wordt door veel producten witte kaas of mediterrane kaasblokjes genoemd. De witte kaas is in de aanbieding deze week, maar gebruik zeker ook eens feta of bijvoorbeeld geitenkaas in deze pastasalade.
Pastasalade met rucola, champignons en feta
Voor 4 personen:
- 160 gr volkoren penne*
- 400 gr champignon roerbakmix*
- 150 gr rucolasla melange*
- 2 rode puntpaprika’s*
- 150 gr feta (witte kaas*)
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- Peper
- Zout
- Optioneel; walnoten, pompoenpitten, olijven
* deze producten zijn deze week in de aanbieding!
Bereiden:
- Breng 1 liter water aan de kook. Voeg de penne toe aan het kokend water en kook de pasta in 8 minuten beetgaar.
- Doe een scheut olie in een pan en zet op het vuur. Pers de teentjes knoflook uit boven de pan. Snij de puntpaprika’s in reepjes en voeg samen met de champignons roerbakmix toe. Bak de groenten 6 minuten, totdat deze zacht en gaar zijn.
- Doe in een grote schaal de rucolasla melange.
- Snij de feta in kleine blokjes.
- Giet de pasta af.
- Voeg de pasta, de groenten en de feta toe aan de schaal met rucola.
- Besprenkel met een ruime scheut olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Verdeel de pastasalade met rucola, champignons en feta over 4 borden.
Ik at er nog een stukje vlees bij, maar voor een snelle of vegetarische maaltijd kun je dat natuurlijk prima weglaten!
Ga je aan de slag met dit recept voor pastasalade met rucola, champignons en feta? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
4 reacties
Hmmm, meestal werk ik met (zelfgemaakte) diepvriesmaaltijden voor drukke dagen, maar dit lijkt me ook ongelofelijk lekker en makkelijk! Dat gaan we zeker eens proberen!
Zo, boodschapjes gedaan, dit komt morgen op tafel te staan 🙂
M’n moeder heeft het gisteren gemaakt, het was echt overheerlijk! Bedankt voor het delen van het recept!!
Wat een heerlijke salade, ik heb hem net gegeten.
Bedankt voor het recept.