Weertje, wat een weertje! Waren de afgelopen dagen een voorproefje van de zomer? Nou, dan meld ik me aan hoor! Ik kan hier wel aan wennen. Ook al heb ik meerdere keren deze week het zweet op mijn rug gehad, want ik was gewoon heel hard aan het werk. Maar de zon… dikke liefde! Ik word er heel vrolijk van! Ik kreeg er ook heel veel inspiratie van, want ineens draaiden de radartjes overuren op termen als zomerse salades… En zo bedacht ik deze pastasalade met courgette, perzik en mozzarella. Een prima maaltje op een warme dag!
Zijn jullie ook al zo in de voorbereiding op de zomervakantie? Onze regio is heel vroeg dit jaar, nog 2 weken voordat de meiden 6 weken vrij zijn. Wat gaat de tijd toch snel, hup weer een schooljaar voorbij. Mij vloog het een paar weken geleden even naar de keel, want stress omdat er nog zoveel moest gebeuren voor die tijd. Maar nu heb ik alles onder controle hoor!
Mijn planning is klaar, ik ga er nog even heel hard tegenaan de komende weken. Om daarna op mijn luie kont te gaan zitten in Italië. Ruim 2 weken genieten van al het lekkers van mijn favoriete vakantieland. Zon, zee, strand, zwembad, eten, eten, eten, en natuurlijk ook een beetje cultuur. Oh, ik kan niet meer wachten. Tot die tijd haal ik Italië een beetje naar hier en maak ik deze pastasalade met courgette, perzik en gemarineerde buffelmozzarella klaar. Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?
Pastasalade met courgette, perzik en mozzarella
Voor 4 personen:
- 300 gr pasta (pipe rigate)
- 200 gr spinazie
- 1 courgette
- 3 wilde perziken
- 12 smaaktomaatjes
- 1 bol buffelmozzarella
- 4 plakjes ontbijtspek
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 citroen
- 5 el olijfolie
- 2 takjes verse tijm
- 2 tl chilivlokken
Nodig;
pan om de pasta in te koken, grillpan, keukenpapier, schaaltje, grote saladeschaal
Bereiden;
Zet een pan met flink wat water op het vuur en breng aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de pasta toe. Kook in 6-8 minuten beetgaar. Giet af, doe terug in de pan, voeg 1 el olijfolie toe, roer even door en laat afkoelen.
Meng in een schaaltje de olijfolie met het sap van 1/2 citroen. Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven het schaaltje. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze samen met het chilipoeder toe. Pluk kleine plukjes van de buffelmozzarella en leg deze in de marinade. Schep even om en zet apart.
Was de courgette en snij hier dunne plakken van. Snij de perziken doormidden, draai de helften in tegengestelde richting en haal de kanten van elkaar. Verwijder de pit en snij de perzik daarna in plakjes.
Verwarm de grillpan maar voeg geen olie toe. Leg eerst de plakken courgette in de pan en grill deze aan beide kanten zo’n 2 minuten. Schep uit de pan en leg even apart.
Leg daarna de plakjes perzik in de grillpan en laat ze aan beiden kanten 1 a 2 minuten bakken. Haal de perzik uit de pan en leg ook even apart.
Maak eventueel de grillpan even schoon en doe dan de plakjes ontbijtspek erin. Laat deze aan beiden kanten mooi bruin worden en leg ze dan op een vel keukenpapier. Zo kan het vet eruit lopen. Leg een vel keukenpapier on top en druk voorzichtig aan.
Leg de blaadjes spinazie op een grote saladeschaal. Verdeel hier de pasta, courgette en perzik over. Snij de tomaatjes in kwarten en voeg deze toe. Schep de mozzarella uit het schaaltje en leg op de salade.
Verkruimel de plakjes ontbijtspek en strooi deze over de pastasalade met courgette, perzik en mozzarella. Laat de zomer maar komen!
Ga je aan de slag met dit recept voor pasta met geroosterde paprika en mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
2 reacties
Bovenstaande salade gemaakt. Top
Lekker, makkelijk en snel.
Waande me even terug in Italie