Pastasalade met broccoli en balsamico dressing! Afgelopen weken was het van dat heerlijke zomerweer, dat ik eigenlijk weinig zin had om echt te koken. Niet 45 minuten boven de hete pannen hangen, maar een makkelijke maaltijdsalade in elkaar flansen. Ik duik voor dat soort maaltijdsalades altijd gewoon maar mijn koelkast in, en zie wel wat ik eruit kan halen.
Want dat is wat mij betreft het voordeel van een pastasalade, daar kan eigenlijk van alles in. In deze pastasalade met broccoli stopte ik alle restjes groenten die ik kon vinden, en met een makkelijke balsamico dressing was de salade helemaal af. Laat het zonnetje vooral maar heel veel schijnen deze zomer!
Makkelijke maaltijden, ik word er nog steeds zo blij van. Gewoon wat ingrediënten bij elkaar en genieten maar. Met mijn baan als foodblogger heb ik altijd wel restjes in huis. Er blijft altijd wat over van een recept, en meestal aan het einde van de week kijk ik wat ik nog heb liggen. Nu ik dit schrijf, is het al zeker een ruime week prachtig weer en ik ben mijn zin om te koken een beetje kwijt. Of nou ja, kwijt… de combinatie van een vakantie in het vooruitzicht, heel veel vooruitwerken dus, en de temperaturen, zorgen ervoor dat ik liever niet te lang in de keuken sta voor het avondeten.
Voor deze zomerweken had ik bedacht dat ik vooral wat eenvoudige recepten met je wilde delen. Makkelijke maaltijden die je ook eventueel op jouw vakantieadres kunt klaar maken. Of gewoon in je eigen keuken natuurlijk, maar die vooral fijn zijn als je even niet al te veel moeite wilt doen. Want daar is het tenslotte vakantie voor.
Pastasalade recept
Wil je echt makkelijk, dan kook je de pasta al van tevoren, misschien al in de ochtend, als het nog niet zo warm is. Roer dan, wanneer je de pasta hebt afgegoten, een scheutje olijfolie door de pasta, zodat het niet aan elkaar gaat plakken. Ook de broccoli kun je alvast stomen (of koken), en daarna gekoeld bewaren.
Ik vond nog spekblokjes in de koelkast, en die geven een lekkere zoutige bite. Ze zijn optioneel hoor, ik eet ook niet heel veel varkensvlees, maar ze geven wel even een extra twist aan deze pastasalade met broccoli. In de avond doe je alle ingrediënten voor de salade dan bij elkaar, en dan hoef je alleen nog maar te genieten!
Nodig
- 2 Pannen
Ingrediënten
- 150 gram pasta (fusili, penne, farfalle)
- 1 broccoli
- 2 rode paprika's
- 1 rode ui
- 125 gram spekreepjes
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram rucola
- 1 bol mozzarella
- 10 blaadjes verse basilicum
- 20 rode druiven
Voor de dressing:
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (al dente). Giet af, doe terug in de pan en roer hier wat olijfolie doorheen.
- Snij de roosjes van de broccoli. Vul een pan met 1 cm water, zet een stoommandje hierin en voeg de broccoli toe. Stoom de roosjes in 5 minuten beetgaar. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
- Maak de knoflook schoon. Verwarm de koekenpan, voeg geen olie toe en bak hier de spekblokjes in. Pers de knoflook uit boven de pan, bak even mee en draai het vuur uit als de spekblokjes krokant zijn.
- Maak de paprika’s schoon en snij in reepjes. Schil de ui en snij in fijne ringen.
- Was de druiven en halveer ze. Laat de mozzarella (bolletjes) uitlekken en snij in stukjes.
- Doe de rucola in de grote saladeschaal en voeg nu de paprika, ui, mozzarella, blaadjes basilicum en rode druiven aan toe. Doe ook de pasta in de schaal, samen met de broccoli en de spekblokjes.
- Maak de dressing klaar door de balsamicoazijn te mengen met de olijfolie en honing en schenk over de salade. Schep even goed door en enjoy! De salade kan ook koud gegeten worden, lekker bij een picknick!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor pastasalade met broccoli en balsamico dressing? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Ziet er lekker en fris uit! Hier krijg ik spontaan trek van!