Oh oeps, ik heb mijn weken een beetje verkeerd ingedeeld geloof ik…. Net nu het prachtig weer is – al is het wel erg warm ineens – ben ik nog druk bezig met de laatste loodjes voor mijn zomervakantie. Zo stond ik afgelopen dagen nog best veel in de keuken. Boven de pannen. En met nog net geen zweet op mijn rug, bedacht ik me ineens weer waar ik jullie blij mee ging maken. Met makkelijke recepten voor op vakantie…. Dan is deze pasta pesto salade met gegrilde kip wel heel geschikt! De gerechten die ik afgelopen week nog klaar maakte, tover je allemaal op tafel zónder te lang in een warme keuken door te brengen! Lijkt me wel zo fijn als de temperaturen zo op lopen. Verwacht dus de komende weken nog meer inspiratie voor zomerse recepten die zo klaar zijn….
Ik kan me zo voorstellen dat ik op vakantie ook niet de meest fanatieke kok ben. Sterker nog, voorgaande jaren kookte ik bijna niet…. Na het hele jaar dag in dag uit in de keuken te staan – nou ja, bijna dan – draag ik altijd graag het stokje even over. Nou eten wij tijdens onze vakanties meestal geen uitgebreide maaltijden Een stukje vlees of vis met een goede salade erbij is eigenlijk wel prima. Of lekker uit eten natuurlijk. Of gewoon een pizza van de pizzeria op de camping.
Wat ik met deze temperaturen altijd ideale recepten vind, zijn die voor pastasalades. Daar kun je er nooit genoeg van hebben… Het makkelijke is ook dat je de pasta het best van tevoren al kookt. En dat kan gerust in de ochtend al, als je de salade als avondmaaltijd wilt eten. Ja echt! Ik heb weer een nieuwe variant voor je, een smakelijke pasta pesto salade. Met gegrilde kip, prosciutto, mozzarella en courgette. Klinkt goed toch!
Ingrediënten
- 200 gram pasta (naar keuze)
- 3 theelepels groene pesto
- 200 gram kipfilet
- 75 gram rucola
- 50 gram prosciutto
- 10 bolletjes mozzarella (mini)
- 1 rode paprika
- 1/2 courgette
- 10 snoeptomaatjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 citroen
- 1 theelepel oregano
- peper
Bereiden
- Zet een pan met water op het vuur voor de pasta, breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af en roer hier 1 el olijfolie doorheen. Zet de pasta weg en laat afkoelen.
- Snij de kipfilet in reepjes en doe deze in een schaaltje. Voeg hier 1 el olijfolie aan toe, het sap van 1/2 citroen en de oregano. Laat even staan.
- Snij de courgette in dunne plakken van ongeveer 3 mm. Verwarm de grillpan - zonder olie! - op het vuur en grill hier de courgettes in, 2 a 3 minuten per kant. Schep de courgette uit de pan. Gebruik dan dezelfde grillpan om de kip te grillen, ook zo'n 2 a 3 minuten per kant.
- Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn. Snij de tomaten in kwarten. Laat de mozzarella bolletjes uitlekken en snij daarna doormidden.
- Schep de pesto door de afgekoelde pasta. Doe de rucola in een schaal en voeg hier nu de pasta met pesto, de gegrilde kip, de paprika, tomaatjes, courgette en mozzarella aan toe. Scheur als laatste de plakken prosciutto over de pasta pesto salade met gegrilde kip en voeg eventueel nog wat peper toe. Eet smakelijk!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor pasta pesto salade? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube