Pasta pesto time it is! Nou, we draaien hier weer volop hoor. De vakantie lijkt alweer weken geleden en de trein dendert lekker voort. De dagen vliegen voorbij en zijn ook zo goed gevuld. Druk met werk, druk met het gezin, met de meiden die steeds meer te doen krijgen ook buiten schooltijd. Daardoor komt het ook hier regelmatig voor dat ik echt nog om 18.00 uur mag bedenken wat we die avond gaan eten. En toen ik echt nog voor een baas op een kantoor werkte, vond ik dat altijd verschrikkelijk. Zo last minute nog wat in elkaar flansen... Ik denk dat inmiddels ruim 5 jaar MYF wat dat betreft ook heel goed is geweest voor mijn creativiteit. Ik duik gewoon de kastjes in en dan wordt het meestal wel wat. Zo zette ik vorige week na een lange dag deze pasta pesto met spinazie en doperwten op tafel. Heerlijk, smaakvol, voedzaam en vooral snel. Ideaal!!
Snelle pasta pesto
Wist je dat er na die ruim 5 jaar meer dan 1000 recepten op de blog staan. Niet normaal toch eigenlijk… Je zou er zo weer 3 jaar mee kunnen vullen en elke dag wat anders kunnen eten. Ik vind het nog steeds heerlijk om makkelijke, snelle maaltijden te bedenken voor drukke doordeweekse dagen.
Dus verzin ik wel elke keer wat nieuws. Maar hoe fijn is het om zo’n gigantisch archief te hebben als je het even niet weet of geen inspiratie hebt. Gelukkig weten jullie de recepten ook goed te vinden….
Pasta pesto recept
Afgelopen week dook ik dus laat op de middag nog mijn kastjes in om te kijken wat ik klaar zou kunnen maken. Het scheelt natuurlijk wel dat mijn voorraad over het algemeen behoorlijk op orde is. Dat de basisproducten eigenlijk altijd wel in huis zijn.
Pasta, wat kruiden, wat restjes groenten uit de koelkast, een potje pesto. Zo lastig was het dus niet om deze pasta pesto met spinazie en doperwten op tafel te zetten. En zeg nou zelf, een flinke schep Parmezaanse kaas maakt elk bordje pasta helemaal af!
Ingrediënten
- 250 gram pasta (naar keuze)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram spekreepjes
- 200 gram verse spinazie
- 100 gram doperwten (diepvries)
- 2 theelepels groene pesto
- 100 ml kookroom (plantaardig)
- 1 bol mozzarella
- 3 takjes verse peterselie
- 10 snoeptomaatjes
- Parmezaanse kaas
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Laat de doperwten alvast ontdooien.
- Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies al dente (beetgaar).
- Zet de wokpan op het vuur en voeg hier de spekreepjes aan toe. Gebruik verder geen olie of boter! Wanneer de spekreepjes licht krokant worden, voeg je de ui toe en pers je de knoflook uit boven de pan. Bak mee tot de ui glazig ziet.
- Voeg dan de spinazie toe en laat slinken. Doe als laatste ook de doperwten in de wokpan en bak kort mee. Zet het vuur laag, voeg de pesto en room toe en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Snij de tomaatjes in kwarten en hak de peterselie fijn.Snij de mozzarella in blokjes. Voeg toe aan de saus en zet dan het vuur uit. De mozzarella kan zo een heel klein beetje smelten.
- Schep als laatste de pasta door de saus en roer goed door. Serveer de pasta pesto met spinazie en doperwten met wat Parmezaanse kaas en geniet!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor pasta pesto met spinazie en doperwten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
2 reacties
Wat een heerlijk recept weer! Moet het nog maken hoor, maar het water loopt me nu al in de mond :). Bedankt voor het delen!
Heel graag gedaan! Schrijf maar gauw op het lijstje voor volgende week 😉