Pasta Pesto! Als er 1 ding is dat je de Italianen mag nageven, is het dat ze meesters zijn in simpele gerechten en pure smaken. Misschien is dat precies waarom ik zo verliefd ben op dat land en op de Italiaanse keuken. Slechts een paar ingrediënten maken een heerlijke maaltijd klaar. Dat concept is mij op het lijf geschreven, ik hou niet van lang in de keuken staan en ingewikkelde recepten. Neem nou de pasta pesto. Eigenlijk is er niet heel veel nodig om van een pasta een goede maaltijd te maken. Wat pesto erdoor en pronto. Ik maakte deze pasta pesto af met wat rucola en gegrilde kip. Super makkelijk voor doordeweeks maar ook op vakantie is dit eenvoudig klaar te maken.
Afgelopen jaren zijn we met de meiden gaan kamperen. Of eigenlijk moet ik zeggen glamperen, want zo back to basic in een tentje is niet helemaal mijn ding. Niet dat ik een enorme luxe-poes ben, maar met je wc-rol onder de arm naar het toiletgebouw gaat mij net te ver. Ik wil er wel enigszins comfortabel bijzitten zeg maar… Dit jaar gaan we met de hele familie op vakantie. Naar Italië. Mijn ouders zijn 45 jaar (!!) getrouwd en hebben ons uitgenodigd om dat met ze te vieren in een heerlijk landhuis in de Italiaanse heuvels.
Vorige jaren op de camping, en uiteraard ook thuis, kookte ik makkelijk. Goed eten is voor mij heel simpel! Pure ingrediënten en gerechten vol van smaak. Dan ben ik heel tevreden hoor. Dan is deze pasta pesto met gegrilde kip dus een perfect maaltje. De pesto maakte ik zelf. Dat lijkt altijd een hele klus, maar eigenlijk heeft de keukenmachine het in 5 minuten voor mekaar. En het voordeel van zelf maken is dat je precies weet wat er in zit, dat vind ik ook altijd wel fijn. Laat de lange zomer nu nog maar lekker doorzetten, dan ga ik er enorm van genieten!

Ingrediënten
- 200 gram tagliatelle
- 3 eetlepels courgette / groene pesto
- 250 gram kipfilet
- 75 gram rucola
- 1 citroen
- 4 takjes verse tijm
- 3 eetlepels olijfolie
- Parmezaanse kaas
- snuf peper
Bereiden
- Het recept voor courgette pesto met walnoten deelde ik al eerder met je. De keukenmachine maakt dit letterlijk in 5 minuten voor je klaar. Kant en klare pesto gebruiken kan uiteraard ook!
- Snij de kipfilet in blokjes. Pers de citroen uit boven een grote schaal en voeg 3 el olijfolie toe. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe deze ook in de schaal. Leg de blokjes kipfilet in de marinade en laat zo’n 15-30 minuten staan.
- Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de tagliatellle – ik gebruikte verse pasta – volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
- Verwarm de grillpan op het vuur en voeg verder geen olie toe. Bak de kipfilet in 5-7 minuten gaar en goudbruin.
- Giet de pasta af en roer hier 3 el courgette pesto doorheen. Schep de gegrilde kip bij de pasta pesto en voeg de rucola toe. Roer goed door en maak deze pasta pesto af met – flink wat! – Parmezaanse kaas.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor pasta pesto met gegrilde kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest