Pasta ovenschotel met zalm, een heerlijk en makkelijk recept voor een pastaschotel uit de oven. In een huis vol met pastalovers wil ik steeds weer wat anders verzinnen… Deze pasta ovenschotel met zalm, spinazie, prei en doperwten en een heerlijke roomsaus komt zeker in het lijstje met onze nieuwe favoriete pasta recepten! De schaal ging schoon terug de kast in, dan weet je dat het goed is!
Ik zit nog lekker in de comfort food recepten en daar horen ovenschotels wat mij betreft helemaal bij! Deze pasta ovenschotel met zalm zit ook nog eens boordevol groenten dus ideaal voor een makkelijke maaltijd doordeweeks of voor een verrassende ovenschotel bij een gezellig etentje. De romige kaassaus maak je uiteraard zelf en dat maakt deze pasta uit de oven helemaal af.
Pasta ovenschotel met zalm
In een huis vol met pasta liefhebbers staat er minstens eens per week een lekker en makkelijk pasta recept op tafel. De meiden eten nog steeds het liefst hun pasta met mijn wereldberoemde Bolognesesaus. Zelf hou ik wel van iets meer variatie en wil ik steeds weer een ander gerecht uitproberen.
Pasta met zalm uit de oven is natuurlijk een goddelijke combinatie en deze pasta ovenschotel met zalm bewijst dat maar weer. Al dente pasta schelpjes in een romige saus met Parmezaanse kaas en lekker veel groenten zijn de perfecte ingrediënten voor een heerlijke Italiaanse ovenschotel.
Pasta met zalm uit de oven
Dit is echt zo’n ovenschotel recept waar ik perfect mee uit de voeten kan als ik nog wat restjes groenten heb liggen. Ook een blikje zalm ligt standaard bij mij in de voorraadkast, al vervang ik die ook wel eens door een blikje tonijn. Ideaal om altijd een goed gevulde kast te hebben en zo op doordeweekse dagen toch snel een gezonde maaltijd in elkaar te zetten.
Voor dit recept ging ik aan de slag met spinazie, prei en doperwten (uit de diepvries, ook altijd in huis!), maar je kunt er bijvoorbeeld ook courgette of paprika aan toevoegen. De roomsaus is een variatie op mijn basisrecept voor bechamelsaus, ik voegde er nog Parmezaanse kaas en mosterd en dille aan toe. Heerlijk bij de zalm!
Pasta uit de oven recepten:
Ook zo gek op pasta al forno, oftewel, pasta recepten uit de oven? Dan is deze pasta ovenschotel met zalm en spinazie zeker een heerlijk recept voor jou. Maar wil je meer inspiratie, lekker veel variatie of gewoon nog meer fijne Italiaanse recepten voor pasta uit de oven? Probeer dan ook zeker deze gerechten eens:
- Tortellini ovenschotel met spinazie
- Macaroni ovenschotel met gehakt en spinazie
- Pasta uit de oven met pompoen en champignons
- Gnocchi ovenschotel met mozzarella
- Lasagne Bolognese met bechamelsaus
- Oven pasta met gehakt en spinazie
Ingrediënten
- 150 gram pasta (bijv. orecchiette of penne)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram verse bladspinazie
- 2 prei
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 200 gram zalm (in blik)
- verse basilicum
- 50 gram mozzarella (geraspt)
- olijfolie
Voor de roomsaus:
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 300 ml melk
- 2 theelepels mosterd
- 2 theelepels dille (gedroogd)
- 50 gram Parmezaanse kaas
- peper
- zout
Bereiden
- Zet een pan met water op het vuur en kook hier de pasta in. Hou voor de bereidingstijd 2 minuten minder aan dan de aanwijzing op de verpakking. Giet af, roer een eetlepel olijfolie door de pasta en laat even staan.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de prei in fijne ringen en was deze onder de kraan.
- Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en voeg de prei toe. Bak tot de ui glazig ziet en de prei geslonken is.
- Begin met het maken van de roomsaus door 30 gram boter te smelten in een pannetje. Wanneer de boter mooi bruin is, voeg je de bloem toe en laat deze even meebakken. Schenk daarna de melk erbij en roer met een garde tot een gladde saus.
- Laat de roomsaus iets indikken en voeg de mosterd, dille en Parmezaanse kaas toe.
- Voeg de spinazie toe aan de koekenpan en laat slinken.
- Laat de zalm even uitlekken, verwijder eventuele graatjes en pluis tot fijne brokjes.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schenk de roomsaus bij de spinazie in de pan en voeg ook de zalm en pasta toe. Roer goed door.
- Schep de pasta met zalm en spinazie in de ovenschaal en bestrooi met de mozzarella. Schuif de pasta ovenschotel met zalm en spinazie nog zo'n 15-20 minuten de warme oven in, tot de mozzarella gesmolten is en mooi goudbruin van kleur.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor pasta ovenschotel met zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren.