Pasta met tonijn, courgette en een heerlijke roomsaus. Dat klinkt weer als een heerlijke makkelijke maaltijd en geloof mij, dat is het ook! Pasta recepten zijn altijd goed en absoluut favoriet hier in huis. Er staat dan ook elke week wel een pasta recept op tafel en daar doe je mij een groot plezier mee! Ik vind het namelijk zo fijn dat je met pasta álle kanten op kunt en eindeloos kunt variëren. Er staan dan ook al veel pasta maaltijden op de blog, zowel vegetarisch – deze heerlijke tagliatelle met champignon roomsaus – als met vlees. Van de pasta met klassieke Italiaanse pastasaus met gehakt krijgen mijn meiden niet genoeg. En zelf vind ik het ook lekker om vis toe te voegen aan mijn pasta. Vandaag dus tonijn, dat heb ik altijd op voorraad, ideaal voor een snelle makkelijke maaltijd!
Pasta met tonijn en courgette
Dit recept voor pasta met tonijn en courgette staat werkelijk binnen 20 minuten op tafel. Dat is niet alleen makkelijk op drukke dagen waarop er toch nog snel wat lekkers op tafel moet komen. Maar ook op de dagen dat je eigenlijk niet zoveel zin hebt om te koken. Een blikje tonijn heb ik standaard in de voorraadkast en met wat restjes groenten uit de koelkast ben je echt zo klaar. In dit recept voeg ik courgette, champignons en olijven toe. Maar ook met spinazie of broccoli is dit pasta gerecht heerlijk! Hou je ook zo van pasta met vis, dan is dit recept voor tagliatelle met zalm en spinazie misschien ook wel wat voor jou!
Pasta met roomsaus
In de Italiaanse keuken heb je natuurlijk ontzettend veel soorten pastasauzen. Sauzen op basis van tomaten, maar vooral ook heel veel romige sauzen. Wist je dat de Italianen hun pasta uitkiezen bij de saus die ze maken? Pasta met roomsaus kun je op verschillende manieren maken en in dit recept gebruik ik ricotta en kookroom. Ricotta kun je gewoon in de supermarkt kopen en is zacht en romig van smaak. Natuurlijk maak ik ook deze pasta maaltijd af met flink wat Parmezaanse kaas! Buon appetito!
Ingrediënten
- 300 gram pasta (penne)
- 1 blikje tonijn (MSC, op olie basis)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 150 gram kastanjechampignons
- 10 olijven
- 100 gram ricotta
- 100 ml kookroom
- 1/2 citroen
- 50 gram Parmezaanse kaas (of meer, naar wens!)
- 4 takjes verse dille
- peper
- zout
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
- Snij de courgette in fijne blokjes en snij de kastanjechampignons in fijne plakjes.
- Verwarm een pan met water en breng aan de kook. Kook hier de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in tot beetgaar (al dente).
- Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de courgette en champignons toe. Bak deze in ongeveer 6-8 minuten gaar en mooi bruin.
- Voeg dan de ricotta, kookroom en het sap van 1/2 citroen toe. Laat zachtjes even pruttelen.
- Knip de verse dille bij de roomsaus en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
- Snij de olijven in plakjes. Pluis de tonijn met een vork. Voeg de olijven en tonijn toe aan de roomsaus met courgette en champignons.
- Giet de pasta af, laat heel even uitlekken in een vergiet en schep dan door de roomsaus. Serveer de pasta met tonijn met Parmezaanse kaas!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor pasta met tonijn en courgette? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
2 reacties
Heerlijk recept maar in Italië kun je echt geen kaas eten op een visgerecht!!!! Ik woon in Toscane en eet veel pasta met vis maar dan nooit met kaas!
Kaas bij vis in de pasta is als vloeken in de kerk.
Haha, I know! Maar wel erg lekker met een beetje Parmezaan 😉