Pasta met spekjes en spinazie, dit recept is echt een allemansvriend en een lifesaver op drukke dagen. Sla dit makkelijke recept voor een heerlijke romige pasta maaltijd met krokante spekjes, roomkaas, zongedroogde tomaatjes en verse bladspinazie dus zeker op in je kook repertoire! Dit ga je vast nog heel vaak op tafel zetten…
Pasta met roomkaas, voor mij echt een van de makkelijkste manieren om écht snel een pasta op tafel te zetten… Je hoeft namelijk eigenlijk helemaal geen saus te maken, de roomkaas wórdt als het ware de saus. Hoe ideaal is dat! Ik denk dat je nu je deze slimme hack weet, je nog veel vaker deze heerlijke romige pasta met spekjes en spinazie op tafel wilt zetten!
Pasta met spekjes en spinazie
Deze romige pasta met spekjes en spinazie is echt zo’n klassieker die hier regelmatig op tafel komt… Dit gerecht at ik al in mijn studententijd, toen was ik al een kei in het verzinnen van hele makkelijke maaltijden! En dat is deze pasta maaltijd dan ook echt!
Je hebt bijna geen snijwerk, het koken en bakken gaat supersnel en de saus, die is echt zo klaar! Uit die tijd komt trouwens ook mijn super makkelijke en snelle tagliatelle met gerookte kip en spinazie, ook zo’n lifesaver!
Tenzij je het zelf nog leuk vindt om Italiaanse roomkaas zelf klaar te maken – zeker een keer doen, maar niet voor dit snelle recept – staat deze pasta maaltijd binnen 20 minuten op tafel. Dat is toch precies wat je wil wanneer de drukte van de avondspits op z’n hevigst is!
Deze pasta met spekjes zit boordevol smaak en daar speel ik een beetje vals deze keer. Natuurlijk heeft de roomkaas al lekker wat kruiden in zich, waardoor je weinig smaakmakers meer hoeft toe te voegen. Maar juist door het gebruik van zongedroogde tomaatjes en een klein beetje groene pesto maak je van deze makkelijke pasta echt een bordje comfort food! Uiteraard maak je deze romige pasta met spekjes en spinazie af met verse basilicum én Parmezaanse kaas!
Meer makkelijke pasta recepten:
Enthousiast geworden van deze makkelijke én snelle pasta met spekjes en spinazie? En kun je nog wel wat uitbreiding voor jouw kookrepertoire gebruiken? Ga dan zeker ook eens aan de slag met deze pasta recepten, ook zo lekker!
- Tortellini carbonara
- Tagliatelle met spinazie en zalm
- Penne all’Arrabiata
- Pasta met gehakt en spinazie roomsaus
- Pasta pesto met gegrilde kip
- Tagliatelle met champignon roomsaus
Ingrediënten
- 300 gram pasta (naar keuze)
- 250 gram spekreepjes
- 150 gram roomkaas met kruiden
- 200 gram verse bladspinazie
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes (julliene gesneden)
- 1 theelepel groene pesto
- 1 theelepel oregano
- verse basilicum
- Parmezaanse kaas
- snuf peper
Bereiden
- Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta naar keuze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente, oftewel beetgaar. Giet de pasta af en schenk er een scheut olijfolie door.
- Schil en snipper de ui. Maak de bleekselderij schoon en snij heel fijn. Verwijder de schil van de knoflook. Snij de reepjes zongedroogde tomaat fijn.
- Verwarm een hapjespan op het vuur maar voeg geen olie of boter toe. Bak hier de spekreepjes in uit, mocht er teveel vet en vocht vrijkomen, giet dan wat van het vet weg.
- Wanneer de spekreepjes krokant beginnen te worden, voeg je de ui, bleekselderij en de zongedroogde tomaatjes toe aan de pan en pers je de knoflook hierbij uit. Bestrooi met wat oregano en een snuf peper en laat even bakken tot de ui glazig ziet.
- Wanneer de ui zacht is geworden door het fruiten, kun je beetje bij beetje de spinazie toevoegen. Laat dit slinken.
- Schep dan de roomkaas in de pan en voeg nog een lepel groene pesto toe. Laat de kaas zachtjes smelten en als dat zover is, schep je de gekookte pasta door de saus.
- Serveer de pasta met spekjes en spinazie met extra Parmezaanse kaas naar smaak en verse basilicum.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor pasta met spekjes en spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.