Pasta met gehakt en spinazie roomsaus…. In de categorie Wat eten we vandaag (nou weer…) heb ik vandaag weer eens een heel makkelijk recept voor je! Want zeg nou zelf, die dagelijks terugkerende vraag is niet altijd zo fijn om te beantwoorden. Last minute nog bedenken wat er op tafel moet gaan komen, hou op, schei uit. Of zonder inspiratie de supermarkt in, niet heel fijn…
Mijn filosofie is dat je aan snelle doordeweekse maaltijd inspiratie nooit genoeg hebt. Dus schrijf deze pasta met gehakt en spinazie-roomsaus maar vast op het lijstje want hier gaat iedereen van smullen! De lekkerste pasta kies je natuurlijk zelf, het gehakt brengen we heerlijk op smaak met Italiaanse kruiden en een romige saus is altijd goed toch!
Bij ons thuis is pasta áltijd goed! Als ik af en toe niet weet wat we nóu weer zullen eten, dan wordt het steevast pasta. Misschien had je wel verwacht dat er hier elke avond hele bijzondere maaltijden op tafel staan, maar dat is dus niet zo. Vaak kook ik maar 2 a 3 avonden écht wat anders en grijp ik de rest van de week terug op mijn klassiekers. Wel zo makkelijk. En de kids kunnen dat ook meestal wel waarderen. Vooral Lise is al van jongs af aan niet zo’n fan van maaltijden die ze nog niet kent…. gelukkig wil ze de laatste tijd wel steeds meer proeven!
Pasta met gehakt en spinazie roomsaus
De ingrediënten voor een makkelijke pasta heb ik dan ook eigenlijk altijd wel in huis. Alleen deze keer greep ik mis. Geen tomatensaus, geen tomaten, geen tomatenpuree. Gewoon geen tomaat in huis te vinden! Ik besloot het eens over een andere boeg te gooien voor deze keer en maakte een super eenvoudige roomsaus klaar.
En dat bleek eigenlijk wel een schot in de roos! Deze pasta met gehakt en spinazie-roomsaus blijft hier dus op het menu staan. Altijd handig voor op drukke dagen, als ik weer eens niet weet wat ik klaar zal maken. Of als de tomaten op blijken te zijn…
Nodig
- Pan om te koken
Ingrediënten
- 300 gram pasta (naar keuze)
- 250 gram rundergehakt
- 2 rode uien
- 1 rode puntpaprika
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 broccoli
- 300 gram bladspinazie (diepvries)
- 150 ml plantaardige room
- scheut rode wijn
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- snuf peper
- snuf zout
- Parmezaanse kaas
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Snij de roosjes van de broccolistronk en doe deze in een pan. Voeg een laagje water toe en breng aan de kook. Kook de broccoliroosjes beetgaar. De stronk gooi je natuurlijk niet weg, daar maak je bijvoorbeeld soep van!
- Schil en snipper de ui. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes. Schil de knoflook.
- Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Voeg het gehakt toe en bak bruin. Doe dan de paprika erbij en pers de knoflook uit boven de pan. Laat even meebakken en blus dan af met een scheut rode wijn.
- Voeg de oregano, tijm en rozemarijn toe en laat zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Giet de broccoli af en voeg de roosjes toe aan de pan met het gehakt. Doe nu ook de bladspinazie (ik gebruikte diepvries spinazie, 100% puur) in de pan en schenk de plantaardige room erbij. Laat de spinazie langzaam ontdooien.
- Zet in de tussentijd de pan – waar net de broccoli in zat! – weer op het vuur met een flinke laag water. Breng aan de kook en voeg de pasta toe. Kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking al dente (beetgaar).
- Schep de pasta door de pan met gehakt en spinazie en serveer direct. Maak de pasta met gehakt en spinazie-roomsaus af met lekker veel Parmezaanse kaas! Buon appetito!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor pasta met gehakt en spinazie-roomsaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
4 reacties
Ik weet niet wat ik fout deed, maar het rook perfect heerlijk. Mooie ingrediënten, lekkere geur….
….maar eenmaal alles gehusseld, smaakte het naar niks. Niet vies, niet lekker, niet speciaal, naar niks. En gelukkig was ik niet alleen. M’n kids en vrouw dachten hetzelfde.
Hoe kan dat?
Hi Pieter! Oh jee, dat klinkt niet helemaal hoe het recept bedoeld was. Ik weet niet heel goed hoe niks smaakt 😉 maar het gerecht zou natuurlijk wel smaak moeten hebben. Je hebt wel de kruiden ook toegevoegd zoals in het recept staat?
He! Tijdens het koken rook de saus erg lekker, het bevatte een goede rode wijn en het zag er perfect uit. Maar net zoals Pieter was het gerecht na het husselen smaakloos. Niet vies of lekker, gewoon geen smaak.
Lichtelijk teleurgesteld want het rook heerlijk. Achteraf was het een genot voor de neus maar niet voor de mond.
Hoi! Wat jammer dat het gerecht je niet heeft gesmaakt. Smaken verschillen hè, ik vroeg me eerder al af hoe niks dan smaakt. Ik zal het recept nog eens na maken, wat ik me kan herinneren van dit gerecht is dat het een heerlijke, eenvoudige pasta-maaltijd is.