Pasta met citroen, oftewel Pasta al limone! Weer zo’n Italiaanse klassieker die ik in deze nazomer graag nog met je deel. Pasta, citroen, room en Parmezaanse kaas, zo simpel kan het zijn! Ik hou zo van die pure eenvoud van de Italiaanse keuken. Slechts een paar ingrediënten en er staat een fantastische maaltijd op tafel. Geweldig toch?!
Eigenlijk staat hier elke week wel een pasta gerecht op tafel. Met pasta kun je alle kanten op en ik heb al eens een poging gedaan om de lekkerste pasta recepten voor je op een rijtje te zetten. Maar dat lijstje blijft maar groeien want steeds weer bedenk ik nieuwe smaakcombinaties. En zo blijven we keer op keer smullen van een bordje pasta!
Pasta met citroen
Een heerlijke frisse pasta maaltijd met romige citroensaus. Nu zou je misschien denken dat dit recept voor pasta met citroen meer bij de zomer zou passen, maar wat mij betreft kan dit gerecht het hele jaar door. De romige saus met lekker veel Parmezaanse kaas is namelijk ook ultiem comfort food. En laat ik daar in de herfst nou gek op zijn!
Een simpele pasta dus, zoals er inmiddels al zovele pasta recepten op de site staan. Maar toch weet ik elke keer wel weer een nieuwe draai te geven aan mijn pasta gerechten. Aan deze frisse romige pasta met citroen voeg ik nog doperwten en spinazie toe.
Klassieke Italiaanse pasta recepten
Hoewel ik het heerlijk vind om een eigen draai te geven aan mijn pasta recepten, staan er inmiddels ook heel wat klassieke Italiaanse recepten op de blog. Wat dacht je van Penne all’Arrabiata? Of een simpele Spaghetti cacio e pepe. Ook heb ik mijn recept voor klassieke Italiaanse Bolognesesaus al met je gedeeld. Die laatste is hier nog steeds favoriet!
Het recept voor pasta met citroen komt van oorsprong uit het Zuiden van Italië. Daar waar het zonnetje volop schijnt en de citroenen volop aan de bomen groeien. Met deze klassieke Italiaanse pasta tover je dus zelfs in het najaar de zon op je bord!
Vegetarische pasta recepten
Voor deze pasta met citroen roomsaus en spinazie is het niet nodig om nog vlees of vis toe te voegen. Dit recept is al compleet zonder! Wil je nou echt geen vegetarische pasta, dan gaat wat gegrilde kip of een stukje witte vis of zalm hier perfect bij smaken. Om nog extra groenten op tafel te zetten zou je de geroosterde wortelen in balsamico kunnen serveren!
Ooh, en nu ik dit zonnige bordje zie hoop ik vooral dat we echt nog een heerlijke nazomer gaan krijgen! Ook krijg ik spontaan heimwee naar Italië… lekker wegdromen dus en tot die tijd maar gewoon thuis van de Italiaanse keuken genieten!
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti (vers)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 250 gram verse bladspinazie
- 1 citroen
- 150 ml kookroom
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- snuf peper
- klont boter (om in te bakken)
- 1 eetlepel bloem
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Pers het sap van de citroen uit en vang even op in een glas.
- Verwarm een flinke klont boter in de hapjespan en fruit hier de ui in aan tot deze glazig ziet. Pers de knoflook uit boven de pan.
- Schep een lepel bloem bij de ui en knoflook en bak even kort mee. Schenk dan de room in de pan en voeg ook het citroensap en de Parmezaanse kaas toe. Laat even rustig pruttelen tot je een romige citroensaus krijgt.
- Kook in tussentijd de verse spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Voeg de doperwten en spinazie toe aan de citroen roomsaus. Breng de saus verder op smaak met wat peper.
- Serveer de verse spaghetti met de citroen roomsaus met doperwten en spinazie en maak het gerecht af met nog wat extra Parmezaanse kaas.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor kip in Italiaanse roomsaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Wederom een super recept. Mijn man zegt altijd: ‘voor mij geen citroen’, maar bij dit recept zei hij alleen: ‘super lekker. ‘ Zeker voor herhaling vatbaar. Ik had nog champignons over en heb die ook na het aanfruiten van de ui en knoflook erbij gedaan.