Als ik naar mijn eigen weekplanning kijk, dan staat er minstens 1 keer pasta op. Iedere week weer. De meiden zijn het meest gek op pasta met rode saus en hoewel ik die ook graag eet, hou ik ook van variatie. Maar tot mijn grote verbazing staan er helemaal niet zoveel pasta recepten op mijn blog. Nou ja, eigenlijk weet ik wel hoe dat komt…. pasta ontstaat namelijk vaak pas last minute in mijn keuken. En dan heb ik geen tijd meer om uitgebreid foto’s te maken. Want tsja, er moet gegeten worden. Deze keer heb ik er wel even tijd voor genomen. En dus kan ik deze pasta met citroen kip en basilicum vandaag met je delen!
Pasta gerechten ontstaan bij mij heel vaak uit een spontaan rondje door mijn koelkast. Meestal heb ik niet echt een vooropgezet plan en bedenk ik a la minute waar ik mijn pasta mee ga afmaken. Er zijn van die klassiekers die ik steeds weer op tafel tover, zoals dus die pasta met rode saus. Of een pasta carbonara, ook altijd goed en daarvoor zijn de ingrediënten eigenlijk standaard in huis. Maar laatst verraste ik mijzelf – en het gezin – door deze pasta met citroen kip klaar te maken. Natuurlijk was ik weer te laat voor foto’s….
Dus ging de pasta in de repeat. Gelukkig had ik wel onthouden hoe ik de kip had klaargemaakt. Normaal doe ik altijd maar wat namelijk…. En deze keer maakte ik dit gerecht al in de middag klaar, waardoor ik tijd zat had voor foto’s. Daarna at ik een eerste portie als lunch, en de rest ging in de koelkast voor het avondeten. Zo gaat dat vaker bij ons…. Maar toen. Toen kwam er een hongerige echtgenoot thuis, en die vond de kip in de koelkast. Moet ik je echt nog vertellen wat er gebeurde….? Laten we het er maar op houden dat het recept is goedgekeurd!
Pasta met citroen kip en basilicum
Voor 4 personen
- 250 gr kippendijfilet
- 1 citroen
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 200 gr pasta (spaghetti)
- (flink wat!) Parmezaanse kaas
- 4 takjes verse basilicum
- peper
- chilivlokken
- olijfolie
Nodig;
schaaltje, grillpan, pan om pasta te koken
Bereiden:
Snij de kippendijfilet in reepjes. Kipfilet kan ook, maar dat is iets droger, daarom gebruik ik graag kippendijfilet.
Doe de kip in een schaaltje en pers het sap van 1 citroen hierbij uit.
Snij de peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij daarna heel fijn. Voeg toe aan de kip. Maak de knoflook schoon en pers uit boven de schaal. Strooi wat peper over de kipreepjes en schenk een flinke scheut olijfolie erbij. Roer goed door en laat het liefst zo’n 30 minuten staan. Zo kunnen de smaken goed intrekken.
Zet een pan met water op het vuur voor de pasta. Breng aan de kook en kook vervolgens de pasta al dente. Dit is net beetgaar, ik proef altijd een sliertje spaghetti om te kijken of het al zover is. Draai het vuur uit, giet de pasta af, en doe terug in de pan. Schenk hier wat olijfolie bij zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
Verwarm ondertussen de grillpan op het vuur en voeg geen olie toe. Bak de gemarineerde kip in de grillpan, met een minuut of 3 aan beide kanten zijn ze wel gaar.
Snij de blaadjes basilicum fijn.
Zet het vuur onder de pan van de pasta nu nog even laag aan. Voeg de citroen kip toe aan de pasta, voeg lekker ruim Parmezaanse kaas toe. Doe ook de basilicum in de pan, schep goed door en breng verder op smaak met peper en chilivlokken.
En natuurlijk gaat dan ook de Parmezaanse kaas nog op tafel als je deze pasta met citroen kip en basilicum serveert. Enjoy!
Ga jij aan de slag met dit recept voor pasta met citroen kip en basilicum? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
4 reacties
Deliziosa! buon appetito of te wel heerlijk, eet smakelijk. Lekker recept Reny. Daar word je vrolijk van en als ik zo naar buiten kijk heb ik daar best wel behoefte aan. Dus op naar de poelier. De rest hebben we in huis. Grazie!
MMm heerlijk! Deze komt volgende week op de menu!
Klinkt echt heerlijk!
Maar war voor groente zou hier lekker bij zijn?
Oeps! WaT voor natuurlijk!