Pasta met champignons en spinazie, met een heerlijke romige saus en lekker veel Parmezaanse kaas on top. Als dat niet klinkt als ultiem comfort food…. Pasta recepten zijn altijd goed hier in huis en zeker een pasta met roomsaus is favoriet! Als het aan mij ligt, gaan er altijd wel lekker veel groenten door een pasta maaltijd en zo bedacht ik deze spaghetti met kastanjechampignons en verse bladspinazie.
Deze vegetarische pasta met champignons en roomsaus is echt zo’n gerecht dat op elke dag in de week wel op tafel kan komen. De ingrediënten heb ik eigenlijk standaard in huis en dit gerecht staat ook nog eens binnen 20 minuten op tafel. Ideaal dus voor drukke avondspitsen. Natuurlijk maak ik het gerecht af met lekker veel Parmezaanse kaas, altijd lekker!
Pasta met champignons
Pasta gerechten…. in een huis met pasta lovers staat er minstens eens per week een pasta maaltijd op tafel. Geen straf, want zeker met zoveel soorten pasta als er bestaan, kun je volop variëren in de recepten.
De traditionele pasta met tomatensaus en gehakt is bij de meiden nog altijd favoriet. Maar ik vind het leuk om steeds wat nieuws te proberen…
Deze keer dus een vegetarische pasta met champignons en spinazie. Wil je wel vlees toevoegen, dan zou ik in dit recept voor knapperige spekreepjes gaan. Krokant uitgebakken bacon lijkt me hier ook erg lekker bij. Maar door de champignons in het recept zit er genoeg bite aan deze maaltijd!
Pasta met roomsaus
In de Italiaanse keuken bestaan zoveel soorten pastasaus…. Je hebt natuurlijk de tomatensauzen, op basis van tomaat – duh! – en vaak aangevuld met groenten en vlees. En je hebt de roomsauzen, of ook wel de romige sauzen. En die maak je op allerlei verschillende manieren klaar.
Zo heb je bij de klassieke pasta Carbonara een romige saus gemaakt van eieren en kaas. Maar je kunt voor de romige saus ook een basis van kookroom, bouillon en kaas gebruiken. Deze basis roomsaus gebruikte ik in mijn recept voor kip in Italiaanse roomsaus en dit is zo genieten!
Deze pasta met champignons, spinazie en romige saus kan niet mis gaan. De romige saus maak je van room, eventueel plantaardige room als je wilt, bouillon en kaas. Wil je in deze Week zonder Vlees ook de dierlijke zuivel achterwege laten, dan zou je voor de kaas gebruik kunnen maken van edelgistvlokken of een plantaardige variant uit de winkel.
Verder maak ik zoals in bijna al mijn Italiaanse recepten natuurlijk weer eerst een basis van gefruite ui en knoflook. Door hiermee te beginnen, geef je al zoveel smaak aan een gerecht! De spinazie zorgt voor nog wat extra groen en zo wordt het een heerlijk bordje pasta! Buon appetito!
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 300 gram kastanjechampignons
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 200 gram verse spinazie
- 200 ml kookroom
- 100 ml bouillon (groente)
- 1 eetlepel bloem
- 100 gram Parmezaanse kaas
- peper
- zout
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- scheutje truffelolie
- olijfolie (om in te bakken)
Bereiden
- Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in plakjes. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
- Verwarm wat olijfolie in de hapjespan. Fruit hier de ui in aan en pers de knoflool uit boven de pan. Voeg de kastanjechampignons toe en bak zo'n 8 minuten mee tot ze gaar zijn.
- Zet ondertussen een pan water op voor de spaghetti. Kook deze volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar (al dente).
- Voeg een eetlepel bloem toe aan de pan met ui en champignons en bak kort mee. Schenk daarna de bouillon en kookroom in de pan.
- Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng de roomsaus op smaak met Italiaanse kruiden, een snuf peper en zout.
- Laat de romige kaassaus zo'n 5 minuten pruttelen en voeg dan de verse spinazie toe. Laat deze slinken.
- Giet de spaghetti af, roer hier een scheutje truffelolie doorheen en schep dan in de pan bij de champignons met roomsaus.
- Schep goed door elkaar en serveer de pasta met champignons met extra Parmezaanse kaas.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor pasta met champignons en spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.