Paprikasoep, een heerlijke groentesoep met de intense smaak van geroosterde paprika. Met dit makkelijke recept zet je in een handomdraai een makkelijke soep op tafel, lekker bij de lunch of als lichte avond maaltijd. Door de paprika’s even te roosteren in de oven, krijgen ze nog meer smaak en dat proef je natuurlijk terug in de soep.
Paprika’s, ze zijn hier in huis niet aan te slepen… Als snackgroenten, bij de lunch, door allerlei makkelijke recepten, paprika’s kunnen altijd. En je kunt er dus ook dit makkelijke en oh zo lekkere soepje van maken. Een kruidige geroosterde paprikasoep met croutons van kikkererwten en een drupje frisse yoghurt. Serveer eventueel met een broodje erbij en genieten maar!
Paprikasoep
Paprikasoep maken is natuurlijk helemaal niet ingewikkeld…. Wat ik voor dit recept wel doe, is de paprika’s even roosteren in de oven. Gewoon uitspreiden op een vel bakpapier, mengen met een beetje olie en wat kruiden, teentje knoflook en een ui erbij en de oven doet de rest.
Een beetje magie, want door de paprika’s te roosteren in de oven, krijgen ze een nog intensere smaak. Ik ga in dit recept dan ook voor zoete puntpaprika’s, die worden nóg een beetje zoeter. En door een beetje gerookt paprikapoeder toe te voegen, krijg je echt zo’n sweet smokey smaakje… Love it!
Geroosterde paprikasoep
Deze geroosterde paprikasoep is ideaal als lunch, je krijgt zo lekker en makkelijk weer wat extra groenten én vitamientjes binnen. Omdat ik vind dat soep wel altijd iéts van een bite mag hebben, voeg ik er zelfgemaakte croutons van kikkererwten aan toe.
Croutons van kikkererwten? Yep, het zijn natuurlijk niet echt croutons van brood, maar een lekker alternatief. Door de kikkererwten ook even te roosteren in de oven, worden ze heerlijk krokant en geven ze net die crunch die zo fijn is van croutons in je soep. Uiteraard kun je hier ook nog weer kruiden aan toevoegen, je zou ze dan zelfs als een gezond borrelnootje kunnen eten!
Meer paprikasoep recepten:
Paprika’s in de soep, heerlijk! Wil je na dit recept voor paprikasoep vaker aan de slag met soep gemaakt van paprika’s, dan vind je de volgende recepten vast ook erg lekker:
- Geroosterde paprika tomatensoep
- Goulashsoep met paprika en aardappel
- Wortel paprikasoep met cayennepeper
- Paprika linzensoep
Nodig
- Staafmixer (of blender)
Ingrediënten
- 500 gram rode puntpaprika
- 1 ui
- 1 kleine aardappel
- 4 teentjes knoflook
- 400 ml groentebouillon
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- 4 theelepels yoghurt
- verse peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
Voor de geroosterde kikkererwten:
- 200 gram kikkererwten
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel komijn
- snuf grof zeezout
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier.
- Snij de puntpaprika's in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in grove stukken. Schil de ui en de aardappel en snij in grove stukken. Plet de teentjes knoflook, en verwijder de schil.
- Doe alle groenten in een grote schaal en voeg hier de olijfolie, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, oregano en tijm aan toe. Hussel goed door elkaar en spreid de groenten dan uit op het bakpapier.
- Schuif het ovenrooster de warme oven in en rooster de groenten in zo'n 25-30 minuten tot de paprika's licht beginnen te verkleuren.
- Maak in de tussentijd de groentebouillon klaar. Haal de groenten uit de oven, doe ze samen met de bouillon in een pan en blend met de staafmixer tot een gladde soep. Je kunt hier ook de kan van de blender voor gebruiken.
- Spoel de kikkererwten af en doe ze in een schaal. Voeg hier wat olijfolie, cayennepeper, komijn en een snuf zeezout aan toe. Spreid ze uit over het bakpapier en rooster in zo'n 10 minuten tot krokante croutons.
- Serveer de paprikasoep met de kikkererwten, verse peterselie en een lepeltje yoghurt.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor paprikasoep? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.