Pad Thai, een klassiek gerecht uit de Thaise keuken, bestaat uit gebakken noedels met kip, veel verse groenten en ei. Dit eenpansgerecht zit boordevol de lekkerste Aziatische smaken en staat binnen een half uur op tafel. Deze snelle en smaakvolle maaltijd zal zeker een nieuwe favoriet in je kookrepertoire worden!
Stel je voor: je loopt door de smalle straatjes van Thailand, langs talloze eetkraampjes die de meest heerlijke, authentieke gerechten verkopen. Streetfood is onlosmakelijk verbonden met de Thaise eetcultuur, en Pad Thai is daar een perfect voorbeeld van. Een kom vol gebakken noedels, eenvoudig maar verrukkelijk! Vandaag deel ik mijn recept voor deze iconische Oosterse maaltijd met jou.
Pad Thai recept met kip
Makkelijke maaltijden voor doordeweekse drukke dagen… daar kun je nooit genoeg inspiratie voor hebben. Meestal herhaal ik enkele recepten regelmatig, maar af en toe een nieuw recept proberen is toch wel zo leuk en lekker! Het stond al lang op mijn lijstje om met Pad Thai aan de slag te gaan. En geloof me, dat is goed gelukt!
Bij snelle maaltijden denk ik vaak aan de Oosterse of Aziatische keuken. Rijst of noedels staan echt zo op tafel en met een beetje roerbakgroenten en kip, rundvleesreepjes of garnalen zet je eenvoudig een volledig gerecht op tafel. Mijn Pad Thai recept is misschien niet helemaal authentiek, maar wel erg lekker. En daar gaat het om.
Pad Thai is een gerecht dat ik ken van de Thai en waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Je kunt dit gerecht vegetarisch bereiden, of je kunt er bijvoorbeeld kip, kippendijfilet of garnalen aan toevoegen. Allemaal even lekker als je het mij vraagt!
Laat je vooral niet afschrikken door de lijst aan benodigdheden voor dit Thaise recept! Ik hou ervan lekker veel groenten in dit gerecht te stoppen en de saus voor de Pad Thai maak ik ook helemaal zelf klaar. De combinatie van verschillende ingrediënten voor de saus maakt de smaak zo bijzonder. Heb je deze ingrediënten eenmaal in huis, dan kun je volop variëren en zet je binnen mum van tijd een makkelijke Aziatische maaltijd op tafel!
Snelle noedels recepten
Nog op zoek naar meer snelle Aziatische recepten? Ik hou van noedels, die staan echt binnen een paar minuten op tafel. Net als bij pasta zijn er ontzettend veel soorten noedels, en vrijwel alle variaties zijn geschikt om vlug een maaltijd klaar te maken! Denk bijvoorbeeld aan eiermie, glasnoedels, rijstnoedels, ramen, sobanoedels…. je hoort het al, je kunt volop afwisselen!
Naast het recept voor Pad Thai met kip kun je ook eens aan de volgende recepten denken!
- Noedels met pittig gehakt
- Hoisin noedels met rode peper en limoen
- Roerbak beef met noedels en paksoi
- Thaise kipsaté met noedels
Ingrediënten
- 400 gram rijstnoedels
- 300 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 cm verse gember
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 100 gram wortel (julienne gesneden)
- 75 gram taugé
- 2 salade-ui
- 5 takjes verse koriander
- 2 eieren
- 2 theelepels sesamzaad
- olie (om in te bakken)
- boter (om in te bakken)
Voor de saus:
- 1 theelepel sambal
- 2 theelepels tamarinde pasta
- 1 theelepel vissaus
- 1 theelepel rijstazijn
- ½ limoen (sap)
- 1 theelepel zoete chilisaus
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel sojasaus (zout)
Bereiden
- Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat goed uitlekken in een zeef of vergiet.
- Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon, snij de rode peper fijn.
- Snij de paprika's in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne blokjes.
- Snij de salade-ui in fijne ringen en hak de koriander grof.
- Maak de saus voor de Pad Thai klaar door de sambal, tamarinde pasta, vissaus, rijstazijn, het sap van ½ limoen, de zoete chilisaus, een beetje honing en de sojasaus met elkaar te mengen.
- Snij de kipfilet (of kippendijfilet) in reepjes. Verwarm een klont boter en een scheut olie in de wokpan en bak op hoog vuur de kip hierin aan. Draai daarna het vuur laag en laat de kip zachtjes garen. Schep de kip uit de pan en zet even apart.
- Voeg eventueel nog wat olie toe aan de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de rode peper toe. Pers ook de gember uit en voeg dan de gesneden paprika's toe. Bak zo'n 5 minuten tot de paprika's zachter zijn. Schep dan de groenten uit de pan en voeg toe aan de schaal met kip.
- Laat het vuur aan staan en tik de eieren boven de wokpan. Begin direct met een spatel om te scheppen zodat er roer ei onstaat. Voeg dan de groenten en de kip toe aan de wokpan.
- Voeg nu ook de noedels, de fijngesneden wortel en de taugé toe aan de wok en bak nog 1 minuut op hoog vuur mee.
- Schenk de saus in de wok, laat warm worden en serveer de Pad Thai met de fijngesneden salade-ui en koriander. Serveer met wat (geroosterde) sesamzaadjes.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor pad thai met kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.