Een ovenschotel met kip en lekker veel groenten! Dit is echt dé ultieme makkelijke maaltijd voor drukke doordeweekse dagen. Voor deze ovenschotel met kip doet de oven écht het meeste werk: de groenten krijgen een heerlijke intense smaak doordat je ze roostert en de kip blijft heerlijk mals, maar oh zo smaakvol. Jouw nieuwe favoriete recept voor een kip ovenschotel staat voor je klaar!
Dit is zo’n makkelijk recept voor een ovenschotel met kip en groenten waar je keer op keer mee aan de slag kunt. Ideaal ook om restjes groenten uit de koelkast in te verwerken. Denk aan courgette, broccoli, paprika, champignons…. de mogelijkheden zijn eindeloos! Gooi alles op een bakplaat, voeg de gemarineerde kip toe en laat de oven z’n werk doen. Deze voedzame traybake met kip is simpel, voedzaam, gezond en zó lekker.
Ovenschotel met kip en groenten
Ik maak dit soort gerechten eigenlijk het hele jaar door. In de herfst en winter is dit comfort food op z’n best, en in de zomer is het ideaal als je niet te lang in de keuken wilt staan. Op een warme dag kun je deze kip ovenschotel zelfs op de barbecue klaarmaken. Het fijne is dat je met kippendij uit de oven altijd een smeuïg resultaat krijgt.
Voor dit recept marineer ik de kip in een mengsel van olijfolie, balsamico azijn, mosterd, knoflook en Italiaanse kruiden. Zo trek je extra veel smaak in het vlees, terwijl het in de oven lekker mals blijft. Serveer deze gezonde ovenschotel met kip en groenten met wat zilvervliesrijst of een frisse Italiaanse salade erbij en je hebt een complete maaltijd op tafel.
Kip ovenschotel met gegrilde groenten
Of je nu weinig tijd hebt of gewoon zin hebt in een makkelijke, voedzame maaltijd, deze kip met groenten uit de oven past altijd. De combinatie van geroosterde groenten en hartig gekruide kip maakt het een allemansvriend in de keuken.
In dit recept ga ik aan de slag met courgette, broccoli, paprika en champignons. Je kunt qua groenten echt alles toevoegen waar je zin in hebt of wat je nog in de koelkast hebt liggen. Belangrijk is dat je de groenten in ongeveer gelijke grootte snijdt voordat je ze de oven inschuift. Dat zorgt ervoor dat de groenten tegelijk gaar zijn. Maak gerust een dubbele portie: de volgende dag is hij minstens zo lekker!
Meer ovenschotel met kip recepten:
Makkelijke ovenschotel met kip recepten, daar heb je er nooit genoeg van! Ik hou van de combinatie van groenten uit de oven en malse kip en ik heb dan ook al heel wat recepten voor je klaar gemaakt. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Ga dan eens aan de slag met:
- Kip met zoete aardappel uit de oven
- Mexicaanse ovenschotel met kip en rijst
- Ovenschotel met broccoli, kip en champignons
- Honing-mosterd kip uit de oven
- Pompoen uit de oven met aardappels, kip en chorizo

Ingrediënten
- 500 gram kippendijfilet
- 2 paprika's (rood & geel)
- 1 courgette
- 1 broccoli
- 100 gram champignons
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 takjes verse tijm
- 3 takjes verse rozemarijn
- verse basilicum
- Parmezaanse kaas
Voor de marinade:
- 2 el olijfolie
- 2 el balsamico azijn
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel mosterd
- 2 takjes verse tijm
- 2 takjes verse rozemarijn
- snuf peper
Bereiden
- Begin met het maken van de marinade voor de kip. Meng de olijfolie met de balsamico azijn, pers hier een teen knoflook bij uit en voeg een beetje mosterd toe. Snij de kruiden fijn en voeg toe.
- Snij de kip in fijne blokjes van zo'n 1½ x 1½ cm. Voeg toe aan de marinade en zet even apart.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de ui. Snij de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Borstel de champignons en snij de broccoli roosjes van de steel.
- Snij nu alle groenten in gelijke stukken zodat ze straks tegelijkertijd gaar zijn.
- Doe de groenten in een schaal en voeg hier 2 a 3 eetlepels olijfolie aan toe. Hussel de groenten door elkaar.
- Spreid de groenten uit over de bakplaat. Plet de teentjes knoflook en leg deze tussen de groenten.
- Leg de stukjes gemarineerde kip tussen de groenten en strooi een snuf peper en zout over alle ingrediënten van de traybake. Leg de takjes verse kruiden tussen de groenten en de kip en schuif de bakplaat zo'n 25 - 30 minuten de warme oven in.
- Serveer eventueel nog met verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met met dit recept voor ovenschotel met kip en groenten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.