Een ovenschotel met broccoli, kip en champignons. Dat is weer zo’n ontzettend makkelijk recept dat je in een handomdraai op tafel zet. Snelle doordeweekse maaltijden, daar kun je er niet genoeg van in het repertoire hebben. Deze broccoli ovenschotel staat werkelijk binnen een half uurtje op tafel, waarbij de oven nog eens het meeste werk doet….
Snelle ovenschotel gerechten zijn wat mij betreft ideaal voor drukke avondspitsen. Je weet wel, van die dagen waarop je laat klaar bent met werken, er ook nog gesport gaat worden en de eerste afspraken al vroeg op de avond zijn gepland. Nou voor die momenten – en alle keren dat je niet te lang in de keuken wilt staan – is dit recept voor ovenschotel met broccoli, kip en champignons!
Ovenschotel met broccoli, kip en champignons
Deze makkelijke snelle ovenschotel met broccoli is een echte allemansvriend. Bij mij ging de ovenschaal schoon terug de kast in, zo werd het gewaardeerd! Nou zijn er van die groenten die altijd goed zijn, en broccoli is er daar bij ons in huis wel eentje van. En dan zeker met een romige kaassaus.
Broccoli uit de oven is altijd een goed idee! Er staan inmiddels al zoveel broccoli recepten op de site en vandaag voeg ik daar deze makkelijke, snelle en koolhydraatarme broccoli ovenschotel aan toe. Je zou aan deze ovenschotel met kip nog wat krieltjes of pasta kunnen toevoegen. Maar die kun je ook los serveren!
Broccoli ovenschotel
Voor deze ovenschotel is het aan te raden om de broccoli van tevoren heel even te stomen of super kort te koken. Dat haalt net even het harde uit de groente en dat vind ik net even lekkerder. Niets zo jammer als wanneer je een gerecht uit de oven haalt en de groenten blijken niet beetgaar te zijn. Dus even kort voorkoken maar.
Voor de kip heb ik nog een heerlijke honing mosterd marinade klaar gemaakt. Heb je nou wel de tijd, dan zou ik de kip even wat langer marineren, dan kunnen de smaken goed intrekken en daar wordt dit gerecht natuurlijk nóg lekkerder van!
Op zoek naar meer recepten met broccoli, die heb in dit overzicht voor je verzameld. Goed, een broccoli ovenschotel dus, als makkelijk snel gerecht. Een romige schaal vol comfort food, dat wordt genieten!
Wil je vaker snelle gerechten met kip en broccoli klaar maken? Dan heb ik nog meer inspiratie voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Oosterse roerbak met kip en broccoli? Of deze Thaise kipsaté met broccoli en noedels? Ook deze zoete aardappel schotel met broccoli en kip staat zo op tafel.
Ingrediënten
- 500 gram broccoli
- 300 gram kipfilet
- 150 gram kastanjechampignons
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 150 ml kookroom
- 75 gram mozzarella (geraspt)
- 2 takjes verse tijm
- snuf peper
- snuf zout
- olijfolie (om in te bakken)
Voor de honing-mosterd marinade:
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 2 theelepels mosterd
- ½ citroen
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel witte wijn azijn
- 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
- snuf peper
- snuf zout
Bereiden
- Begin met het maken van de marinade voor de kip door in een schaal de olijfolie met de honing, mosterd, het sap van 1/2 citroen en de witte wijn azijn te mengen. Pers hier een teen knoflook bij uit en voeg de Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout toe.
- Snij de kipfilet in fijne blokjes en voeg ze toe aan de honing-mosterd marinade. Laat de kip het liefst minimaal een half uur marineren. Korter kan zeker ook, langer is altijd lekkerder!
- Snij de broccoli roosjes van de steel en zorg dat ze allemaal even groot gesneden zijn. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Borstel de champignons schoon en snij ze fijn.
- Doe de broccoli in een pan en vul met een laagje water. Kook de broccoli zo'n 2 minuten voor. Giet af en laat de broccoli even staan.
- Verwarm wat olie in een wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de champignons toe. Bak deze zo'n 5 minuten mee tot ze bijna gaar zijn.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg daarna de kip met de marinade toe aan de wokpan en schroei de kipfilet rondom aan.
- Schenk de kookroom in de wokpan en voeg de blaadjes verse tijm toe. Draai het vuur onder de pan uit.
- Voeg 50 gram geraspte mozzarella toe aan de roomsaus en schep nu de broccoli, kip en champignons over in een ovenschaal.
- Strooi de achtergebleven mozzarella over de kip en broccoli en schuif de ovenschotel voor 15 minuten in de warme oven.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor ovenschotel met broccoli, kip en champignons? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
2 reacties
Je kan het vlees ook marineren in een Vacu vin vacuumpot dan trekt het sneller in het vlees Erg handig ook als je weinig tijd hebt
Heb het recept tot op de ml/gr gevolgd. Maar kwam uit de oven als soep met groenten. Iets minder enthousiast daarover. Maar de smaak was erg lekker.