Oh oh oh, wat moeten we nu weer eten?! Ik heb de ene keer een oneindige stroom aan inspiratie en de andere keer weet ik het ook echt niet… Drama is het dan. Dan sta ik weer in die supermarkt. Zonder plan. Eigenlijk zonder ergens echt trek in te hebben. En dan heb ik ook echt geen idee. Gelukkig heb ik dan altijd mijn klassiekers en sowieso is pasta eigenlijk altijd goed. Nu de dagen weer korter worden heb ik ook weer veel meer zin in ovengerechten. Dus maakte ik oven pasta met gehakt en spinazie klaar. De mozzarella on top die zo heerlijk is gesmolten, maakt dit gerecht echt helemaal af! Dus. Mijn tip, voor als je de volgende keer ook radeloos in de winkel staat: ga voor deze pastaschotel. Je zult geen spijt krijgen!
Sinds het nieuwe schooljaar – en dat is natuurlijk al een paar weken – hebben mijn meiden een continu rooster op school. Nou bleven ze altijd al over tussen de middag, dus wat dat betreft is er niet veel veranderd. Maar ze beginnen nu wel iets eerder en ze zijn dus veel eerder vrij. Ik mis daardoor best wat uurtjes aan werktijd, heb ik de afgelopen weken gemerkt….
Dat is best wel even wennen! Maar ik ben nog steeds elke dag blij dat ik het zo kan doen. Zelf mijn meiden naar school brengen, zelf uit school halen. Altijd klaar staan voor het wegbrengen naar de training, het ophalen bij vriendinnetjes. Dat dan de avondmaaltijden er een beetje bij inschieten en ontzettend simpel worden, vind ik helemaal niet erg. Als het maar lekker is, want dat vind ik wel belangrijk. De schaal van deze oven pasta met gehakt en spinazie ging schoon leeg. Nou, dan weet ik dat het goed zit hoor!
Ingrediënten
- 150 gram pasta (naar keuze, ik gebruik schelpjes)
- 250 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 a 6 kastanjechampignons
- 200 gram bladspinazie (vers)
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 bol mozzarella
- 50 gram oude kaas (geraspt)
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- peper
- zout
- olie om in te bakken
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet een pan met water op het vuur, breng aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta zo’n 4 a 5 minuten. In elk geval 3 minuten korter dan de kooktijd die op de verpakking wordt aangegeven.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de champignons in dunne plakjes.
- Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg het gehakt toe. Bak dit bruin en voeg dan de champignons toe. Als deze kort zijn meegebakken doe je de spinazie in de pan. Laat deze slinken.
- Schenk de tomatenblokjes bij het mengsel van gehakt en spinazie en breng op smaak met oregano, tijm, rozemarijn en wat peper en zout.
- Giet de pasta af en schep deze door de gehakt-spinazie saus. Schep daarna over in de ovenschaal.
- Snij de mozzarella in dunne plakken en leg deze over de oven pasta met gehakt en spinazie. Strooi tot slot wat geraspte kaas over de mozzarella en schuif het gerecht voor 20 minuten de warme oven in. Serveer direct!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor oven pasta met gehakt en spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
Foto’s: Cooked by Renske
13 reacties
Jaaaa ik heb hem gisteravond gemaakt. Wat is die lekkerrrr. Ik kan er vanmiddag weer van genieten want ik heb het restant meegenomen in mijn Thermos beker. Heerlijk smaakvol en super makkelijk te maken. Top!!
Mmmm, was heerlijk, ik heb er wel wat meer spinazie in gedaan en ik had verse tomaten toegevoegd ipv blik want ik had er nog heel veel. Ja, voor herhaling vatbaar.
Wat heerlijk om dat te horen! En goed idee om verse tomaten te gebruiken!
Super lekker, volgende keer gaan wij wel iets meer zout en peper gebruiken en een heette peper, wij vonden hem iets aan de flauwe kant en inplaats van tomatenblokjes hadden wij er verse tomaatjes uit de tuin ingedaan.
Smaken verschillen natuurlijk dus zelf iets meer peper en zout toevoegen kun je zeker op eigen gevoel doen. Beetje extra chilivlokken is dan ook lekker!
Hoi, kun je deze schotel van tevoren maken?
Groetjes
Hi! Yes, dat kan wel, maar dan zou ik de pasta in de saus nog even in de pan bewaren en pas over scheppen in de ovenschaal voordat je echt gaat eten. Dus het afbakken met de kaas dan wel vlak voor het opdienen.
Lijkt me heerlijk. Moet je de blik tomatenblokjes uit laten lekken?
Nee, het is al bijna tomatensaus! Ik bedoel die hele fijne ‘blokjes’ en niet de stukken tomaat! Eet smakelijk!
Hoi, kun je deze schotel van tevoren maken?
Groetjes
Superlekker!! Lekker puur!
Ik heb t nog een aantal gehalveerde kleine trostomaten bovenop gelegd.
Iets parmezaan erboven geraspt na opscheppen en wat zeezout eroverheen gestrooid.
‘Mam dit is lekkerder dan gewoon spinazie met aardappeltjes’, ha ha..
Haha, yes, daar doe je het voor toch 🙂 Heerlijk om dit berichtje te lezen en te horen dat jullie er zo van hebben genoten!
Kan je dit recept ook met fijn gehakte diepvries spinazie maken? Daar houden de kinderen wat meer van dan de verse spinazie. Bedankt!